Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 44606 tot 44610
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

'Vlakke opening AEX'

De Amsterdamse beurs opent donderdag naar verwachting vlak. De andere Europese beurzen zullen bij de opening ook weinig beweging laten zien. De bezorgdheid over Griekenland en Spanje houdt beleggers aan de zijlijn. Ook gaat Italië opnieuw naar de markt om geld op te halen.

,,De AEX opent vlak. We krijgen naar verwachting hetzelfde beeld als gisteren, waarbij het negatieve nieuws zich opstapelt. De verlaging van de kredietstatus van Spanje zal daarbij de stemming onder druk zetten. Het is wel opvallend hoe de markt blijft liggen gezien alle onzekerheden. Daarnaast wordt opnieuw uitgekeken naar een Italiaanse obligatieveiling. Het land moest woensdag een fors hogere rente bieden om zijn leningen te slijten'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

VN-conferentie rond duurzame economische groei van start

De grootste VN-conferentie aller tijden is woensdag van start gegaan in het Braziliaanse Rio de Janeiro.

Op de conferentie genaamd Rio+20 staat duurzame economische groei centraal.

Naar verwachting zullen zo'n vijftigduizend mensen deelnemen, onder wie milieuactivisten, inheemse groepen uit Brazilië en leiders uit de zakenwereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Nigel Farage haalt fors uit in het Europese parlement

Nigel Farage is bekend voor zijn uitgesproken visie tegen Europa en de euro. Hij bekritiseert de recente noodlening aan de Spaanse bancaire sector en verwacht dat het bedrag van 100 miljard euro onvoldoende zal blijken.

Bovendien maakt men de situatie in Europa alleen maar erger met dit soort ‘opsmukwerken’, aldus Farage. Want hierdoor komen landen zoals Italië ook dieper in de problemen, aangezien een belangrijk deel van de financiële middelen van de overige lidstaten moeten komen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Moody's schaalt Spaanse leningen lager in

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de waardering van Spaanse staatsleningen lager ingeschaald en waarschuwde woensdag voor mogelijke verdere afwaarderingen.

Moody's hanteert nu een zogeheten Baa3-rating, waar eerder een A3-beoordeling gold. De afwaardering is het gevolg van het Spaanse verzoek om noodsteun voor zijn banken. Het land kan maximaal 100 miljard euro tegemoet zien van de overige eurolanden. Volgens Moody's neemt door de steun de schuldenlast van Spanje nog verder toe na de ,,dramatische stijging'' sinds het uitbreken van de financiële crisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is woensdag lager gesloten, met name vanwege tegenvallende retailverkopen in mei, waarbij de aandacht van de beleggers, naast de voortdurende zorgen omtrent de schuldproblemen in Europa, uitging naar JP Morgan CEO Jamie Dimon, die voor een bankencommissie van de Amerikaanse senaat uitleg moest geven over de onlangs gerapporteerde verliezen van circa $2 miljard op een grote handelspositie.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,6% lager op 12.496,38 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,7% tot 1.314,88 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,9% afstond tot 2.818,61 punten.