Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 44606 tot 44610
Bron: analist.be
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Goud niet langer een veilige haven'

Wall Street Journal journalist Jake Lee stelt dat goud niet langer meer wordt gezien als een veilige haven. Lee ziet veel kapitaal richting de Amerikaanse dollar, de Zwitserse franc en de Japanse yen stromen. Tevens is er veel minder vraag vanuit India hetgeen de goudprijs nog verder onder druk zet aldus de journalist. Deze morgen noteerde de goudprijs op 1548 dollar per troy ounce. Goud noteert hiermee ruim een zesde lager van haar eerdere top.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Meer mensen raken spoor bijster door crisis'

Nooit hadden we het zo goed en voelden we ons tegelijkertijd zo slecht. Mensen zijn door de recessie de afgelopen jaren in een nieuw type crisis gekomen: de identiteitscrisis.

Dat zegt de Gentse psycholoog Paul Verhaege in De Crisis Voorbij. In de ratrace van de neo-liberale meritocratische maatschappij (een maatschappij waarbij iemand op z’n inkomen wordt beoordeeld) raken steeds meer mensen het spoor bijster.

[...]

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Voor-wat-hoort-wat'-Europa in de maak

Het 'masterplan' van Europese topmannen is een fundamentele oplossing voor de crisis, zegt econoom Matthijs Bouman op BNR. Hij vindt een 'voor-wat-hoort-wat'- Europa economisch gezien een logische stap.

Matthijs Bouman: "Dat wordt in elk geval een Europa waar 'ja' wordt gezegd tegen elkaar en niet alleen maar 'nee' en 'non' en 'nein'." FD-correspondent Martin Visser: "Het is geen splitsing binnen de euro, maar er ontstaat een Europa van twee snelheden"

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Staat leent bijna gratis ruim 2 miljard euro

De Nederlandse staat heeft maandag 2,15 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende staatsleningen.

Er hoefde nauwelijks rente te worden geboden om de leningen aan de man te brengen.

De gemiddelde rente op een lening die 31 augustus afloopt kwam uit op nul procent. Met deze lening haalde de Staat 1,1 miljard euro op.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

UPDATE: Portugal injecteert EUR6,65 mrd in drie banken

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Portugese bank BPI verkrijgt staatssteun van EUR1,5 mrd' om ook de staatssteun aan twee andere Portugese financials te vermelden.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Portugese regering heeft maandag aangekondigd EUR6,65 miljard te injecteren in drie van zijn grootste kredietverstrekkers, in een poging de bancaire sector te versterken, die kampt met snel oplopende leenverliezen, nadat het perifere land een jaar geleden aanspraak moest maken op een reddingsoperatie.