Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44616 tot 44620
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Fijne Pinksteren: Spaanse spread knalt door de barrière van 500 basispunten!

Je zou verwachten dat er tijdens een dunne handel, wanneer enkel de beurzen in Europa geopend op Pinkstermaandag, dat er weinig spektakel te beleven zou zijn.

Vanmorgen knalde het renteverschil tussen Duitsland en Spanje — de Spaanse spread — opnieuw door de barrière van 500 basispunten.

De recordjacht van de Zuid-Europese rentes  wordt zelfs op Pinkstermaandag voortgezet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Britse bank voorziet flinke daling euro bij exit Griekenland

Wanneer Griekenland de eurozone verlaat, zal de euro naar verwachting in waarde dalen naar $1,18, stelt de Britse bank Standard Chartered maandag in een onderzoeksnota.

Mocht een Grieks exit er toe leiden dat ook andere landen de muntunie verlaten, zou de Europese munt tot onder de $1,10 kunnen zakken en zelfs naar $1,08, aldus de bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

'Europa pas in 2020 uit de crisis'

Als de euro klapt en ieder land weer zijn eigen munt invoert, is het voorbij met de verzorgingsstaat. Speculanten zullen dan de individuele landen tegen elkaar uitspelen. Die landen zijn geen partij in het grote internationale financieel geweld.

 Dit stelt Joop Hazenberg, politicoloog en onafhankelijk denker in de RTL Z interviewserie De Crisis Voorbij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Bankia vergroot Spaanse zorgen

De nieuwe noodkreet van de Spaanse bank Bankia heeft de zorgen over de financiële toekomst van Spanje verder vergroot. Het aandeel Bankia ging maandagochtend sterk omlaag en de rente op Spaanse staatsleningen steeg naar het hoogste niveau van dit jaar.

Bankia, de bank die ontstond uit de fusie van vier noodlijdende regionale spaarbanken, vroeg de Spaanse regering vrijdag om een nieuwe kapitaalinjectie van 19 miljard euro. Dat bedrag moet voorkomen dat de bank ten onder gaat aan verliezen op leningen aan de ingestorte Spaanse vastgoedsector. De injectie komt bovenop een bedrag van 4,5 miljard euro dat eerder deze maand werd verstrekt en maakt de redding van Bankia de duurste uit de Spaanse geschiedenis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Griekse media in staking

Journalisten in Griekenland zijn maandagochtend begonnen aan een 24-uurstaking. De actie is een protest tegen ontslagen en achterstallig loon. Radio- en televisieconsumenten blijven maandag verstoken van nieuws en informatie, terwijl krantenlezers het dinsdag moeten doen zonder hun lijfblad.