Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44616 tot 44620
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Portugese bank BPI verkrijgt staatssteun van EUR1,5 mrd

Portugal's Banco BPI SA (BPI.MC) heeft maandag aangekondigd dat de Portugese staat geld aan de kredietverstrekker zal verlenen als onderdeel van een herkapitaliseringsplan van EUR1,5 miljard, waardoor de bank aan de aangescherpte kapitaalvereisten van de Europese Bankautoriteit (EBA) zal voldoen.

Onder de voorwaarden zal Portugal eind juni EUR5,1 miljard aan BPI verstrekken in ruil voor voorwaardelijke converteerbare obligaties.

Bron: wtf.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Obama laf, Duitsers schuldig'

De lontjes worden korter... en worden nog veel korter!

De Duitsers zijn egoïsten die de euro uitbuiten en de Amerikaanse president Barack Obama is te laf om er iets aan te doen. Althans, dat stelt economisch expert Haydn Shaughnessy in Forbes.

Shaughnessy snapt er niets van dat Obama alleen maar toekijkt hoe Europa verandert in een ruziënd continent met enorme financiële problemen. "Als ik Mitt Romney was, zou ik vragen waarom Barack Obama alleen maar toekijkt en niets doet aan Europa. De gevolgen van de financiële crisis kan namelijk ook de Amerikanen bakken met geld gaan kosten. In het verleden waren Amerikanen er juist goed in om subtiel hun mening op te leggen. Nu gebeurt er niets! En als u denkt dat Amerika zich niet mag bemoeien met Europa, dat doen ze al 70 jaar!"

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Staatssteun voor drie Portugese banken

Drie Portugese banken moeten een beroep doen op steun van de overheid om aan de aangescherpte Europese kapitaaleisen te voldoen. Het gaat om de private banken BCP en BPI en de staatsbank CGD, zo meldde het Portugese ministerie van Financiën maandag.

De drie banken ontvangen in totaal ruim 6,65 miljard euro. Het leeuwendeel van dat bedrag komt uit een noodfonds van 12 miljard euro dat vorig jaar is opgetuigd voor Portugese banken die niet op eigen kracht voldoende kapitaal kunnen aantrekken.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Goud: is dit de bodem?

Goud knalde vrijdag meer dan 4% hoger. Er kwam maar liefst $63 bij de prijs bij.

Het was van september geleden dat goud nog eens meer dan 3% steeg op één dag.

De goudmijnen deden zelfs nog veel beter dan goud. Hier zagen we een klim van 6,4%. Het is bemoedigend om te zien dat het hefboomeffect eindelijk weer speelt.

Of dit nu al dan niet de bodem is, weet ik niet. Het interesseert me ook niet echt. Mochten de koersen lager gaan, koop ik verder bij.

[...]

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Is er nu sprake van het eindspel?

Everyday, we hear some pretty grim predictions about the markets and the economy.  But this is one of the more comprehensive and most gloomy outlooks we've ever seen.

Raoul Pal expects a series of sovereign defaults, the "biggest banking crisis in world history", and asserts that we don't have many options to stop it. 

[...]