Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44621 tot 44625
Bron: emerce.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Aandeel Sony zakt onder 1000 yen

Het aandeel Sony is maandag aan de beurs van Tokio voor het eerst sinds 1980 onder de 1.000 yen gezakt. Beleggers straften het elektronicaconcern omdat het al vier jaar achter elkaar verlies lijdt.

Sony heeft in het afgelopen kwartaal dat in maart eindigde omgerekend 5,9 miljard dollar verlies geleden, onder meer doordat het steeds meer marktaandeel verliest aan Apple, Samsung en LG.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Oproep voor actie door centrale banken weerklinkt steeds luider

Liefhebbers van forse bewegingen op de markten kwamen vorige week uitgebreid aan hun trekken. Het was zeker geen markt voor bangeriken, want rondom alles bewoog van alles en nog wat. Beurskoersen en olie stevig lager, Euro, U.S. Treasuries en goud flink hoger. Wie de juiste richting te pakken had zal zich ongetwijfeld tevreden in de handen hebben gewreven. De komende dagen beloven meer van hetzelfde te brengen. De onderliggende spanningen in het systeem zijn niet verdwenen, verre van zelfs.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'EU ziet Spaanse yields stijgen tot 8%'

De Europese Commissie voorziet dat de rendementen op langlopende Spaanse leningen kunnen oplopen tot 8% en de risicopremie kan stijgen tot 650 basispunten.

Dat is indien het mediterrane land er niet in slaagt zijn macro-economische financiele problemen op te lossen. Dat schrijft de Spaanse krant El Mundo maandag op basis van een Europees rapport met een worst-case scenario.

De rentes op korter lopende staatspapieren kunnen in zo'n situatie stijgen tot 6,5%, wordt verder gemeld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Spaanse werkloosheid neemt licht af

De werkloosheid in Spanje is in mei voor de tweede achtereenvolgende maand licht gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat bleek maandag uit cijfers van de Spaanse overheid.

Spanje telde in mei 4,71 miljoen werklozen. Dat is 0,6 procent minder dan in april. Het aantal werklozen bereikte in maart dit jaar een recordhoogte en is sindsdien weer licht gedaald. Vorige maand waren echter nog altijd ruim 500.000 Spanjaarden meer op zoek naar werk dan in mei 2011.

Bron: co.uk
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Baas van de wereldbank:

Robert Zoellick: 'Far from clear leaders ready for impending catastrophe' Raft of dismal news from around world wreaked havoc on market Manufacturing output crashed in Britain, jobless up in Europe and U.S. Fast-emerging economies such as Brazil and China running out of steam

The head of the World Bank yesterday warned that financial markets face a rerun of the Great Panic of 2008.

On the bleakest day for the global economy this year,  Robert Zoellick said crisis-torn Europe was heading for the ‘danger zone’.