Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 44641 tot 44645
Bron: beurz.com
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Wat als de economie ineenklapt

We horen er niet zo veel over, maar Warren Buffett heeft ooit de derivatenbom de grootste ramp die de mensheid kan overkomen genoemd.

De banken hebben niet alleen wat hypotheken herverpakt, maar ze hebben er met derivaten ook nog eens een enorme hefboom op vastgezet. Een hefboom die zo groot is, dat ze niet meer te bevatten en niet meer te beheersen is. Daarom hebben we ermee gedaan waar we goed in zijn… Al deze rommel buiten de balansen van de banken houden en er gewoon niet meer over praten, hopende dat het probleem dan vanzelf over gaat.

Deze derivaten staan dus vrijwel nergens meer op de balansen van de banken, want zouden we dat wel doen, dan zouden de banken per direct failliet zijn. De banken hebben toestemming deze rommel dus verborgen te houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Rente op Duitse Bunds loopt snel op door het verhoogde risicoprofiel

Duitse Bunds worden de jongste dagen massaal in de uitverkoop gezet. De reddingsoperatie van de Spaanse banken zal hier allicht iets mee te maken hebben.

Beleggers zien ook in dat er op deze manier geen uitweg is voor het Europese schuldenprobleem, en tot nader order maakt Duitsland nog altijd deel uit van de EU. Dat impliceert een hogere risicopremie op Duitse staatsobligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

De Griekse banken bloeden leeg

Er lijkt maar geen einde te komen aan het Griekse drama. Uit de nieuwste rapporten blijkt dat de ‘stille bankrun‘ in Griekenland van de afgelopen maand met de dag luider klinkt.

Dat wil zeggen, de Grieken halen versneld hun euro’s bij de Griekse banken weg aan circa 500 miljoen euro per dag!

[... ...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Italië betaalt hoge rente voor korte leningen

Italië heeft woensdag 6,5 miljard euro opgehaald met de veiling van leningen voor een jaar. Het moest echter een hoge rente bieden om de leningen aan de man te brengen.

Het rendement op de leningen liep op tot gemiddeld 3,97 procent. Dat is het hoogste niveau in 6 maanden tijd. Bij de vorige vergelijkbare veiling volstond een rente van 2,3 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

'Olieprijs onder druk, maar blijft hoog'

De eurocrisis en de groeivertraging in China zetten in mei de vraag naar olie onder druk, maar de prijzen zijn nog altijd zo hoog dat ze economische groei afremmen.

Dat meldt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in zijn maandrapport over de oliemarkt.