Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 44641 tot 44645
Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

Goud en zilver stijgen op slechte banencijfers uit de VS

Vandaag werden de laatste banencijfers in de VS bekendgemaakt. De zogeheten ‘non-farm payroll’ data liet in mei slechts een toename zien van 69.000 banen. Dat is minder dan de 150.000 die analisten verwacht hadden en ook minder dan het aantal banen dat nodig is om de bevolkingsgroei bij te houden. Ook werd het banencijfer van de vorige maand behoorlijk naar beneden bijgesteld.

Het slechte banencijfer miste zijn uitwerking niet, want de beurzen gingen direct verder omlaag en de prijzen van goud- en zilver schoten omhoog. De goudprijs sloot vrijdag 3,75% hoger op $1.621, terwijl de zilverprijs 2,7% hoger sloot op $28,37 per troy ounce. De verwachtingen voor economische groei werden door beleggers naar beneden bijgesteld, want de grote aandelenindices in de VS en in Europa gingen met meer dan 2% onderuit. Opvallend was ook de ontwikkeling van de olieprijs: een vat Amerikaanse WTI olie werd vrijdag 3,8% goedkoper (en kost nu $83,23), terwijl de Europese Brent olie 0,2% duurder werd ($98,63 per vat). Het slechte economische nieuws uit Amerika had ook zijn effect op de wisselkoers: de euro werd iets sterker ten opzichte van de dollar en kon bij het sluiten van de handel worden omgewisseld voor $1,2435.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

Plan redding euro door 'splitsing'

De Europese instellingen werken aan een masterplan voor de redding van de eurozone en een uitweg uit de crisis. In het plan is een optie opgenomen waarin voor een deel van de Europese Unie andere regels zouden gaan gelden, zo meldde zondag de krant Welt am Sonntag.

De maatregelen worden uitgewerkt door het hoofd van de Europese Centrale Bank Mario Draghi, president van de Europese Unie Herman van Rompuy, EU-Commissievoorzitter Jose Manuel Barroso en voorzitter van de eurogroep Jean-Claude Juncker. Het plan zou eind juni tijdens een EU-top worden besproken, schrijft de krant op basis van Europese bronnen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

Soros legt de vinger op de wonde: het moment waarop Angela Merkel de eurocrisis inluidde

De Amerikaans-Hongaarse beursmiljardair en filantroop George Soros heeft in een speech die hij in het Italiaanse Trento gaf ter gelegenheid van het Festival van de Economie de huidige crisis in Europa uitgelegd. Opmerkelijk genoeg is hij er als eerste in geslaagd waar en wanneer de Duitse bondskanselier Angela Merkel de eurocrisis heeft ingeluid.

Soros vergelijkt de Europese Unie met ‘een beursbubbel, een fantastich object’... onrealistisch, maar onmetelijk attractief’. 'De EU was de belichaming van een open samenleving - een vereniging van naties die opgericht waren op de principes van democratie, mensenrechten en een rechtsstaat waarin natie, noch nationaliteit eeen dominante positie zou hebben.'

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

Beleggers kijken naar centrale banken

Zorgen over de economische situatie in Spanje, de onzekerheden rond Griekenland en slechter wordende cijfes over de Europese economie zorgden de afgelopen weken voor dalende koersen op de Europese en Amerikaanse aandelenbeurzen. Het herstel van de Amerikaanse economie bleek afgelopen week ook minder voorspoedig te verlopen dan gedacht.

Beleggers en analisten kijken inmiddels rijkhalzend uit naar mogelijke nieuwe stimuleringsmaatregelen aan beide kanten van de oceaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

‘Redding eurozone ligt in Duitse handen’

Duitsland heeft nog drie maanden de tijd om de eurozone te redden en een 'verloren decennium' te voorkomen.

Die waarschuwing uitte de Amerikaanse miljardair George Soros dit weekeinde op het jaarlijkse economie-evenement in het Italiaanse Trento, waar hij te gast was.

Soros voorspelt dat de Griekse crisis komend najaar tot een climax zal komen. Dat betekent dat de autoriteiten volgens hem nog drie maanden de mogelijkheid hebben “hun fouten te corrigeren en de huidige trends te keren”. Met autoriteiten doelt hij vooral op de Duitse overheid en centrale bank.