Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 44641 tot 44645
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

Schuldencrisis blijft beurshandel bepalen

Het verloop van de beurshandel zal de komende week vermoedelijk vooral worden bepaald door de ontwikkelingen in Griekenland en Spanje. Het kwartaalcijferseizoen is zo goed als voorbij en ook op macro-economisch gebied staat er weinig op de agenda.

Hoewel de aandelenmarkten de afgelopen week licht herstelden van de forse terugval van de voorgaande weken, zijn beleggers nog steeds voorzichtig. De onzekere politieke situatie in Griekenland en de aanhoudende zorgen over de Spaanse bankensector blijven de meeste aandacht opeisen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

Zwitsers maken actieplan voor val euro

Hoewel Zwitserland er niet van uitgaat dat de eurozone uiteenvalt, bereidt het land zich wel op zo'n scenario voor.

Dat zegt de president van de Zwitserse centrale bank, Thomas Jordan, in een zondag gepubliceerd interview met de krant SonntagsZeitung.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

Frankrijk kritisch over uitlatingen Lagarde

De Franse regering heeft zondag afstand genomen van uitlatingen die de Franse directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, een dag eerder deed over Griekenland. Woordvoerster Najat Vallaud-Belkacem noemde de uitspraken ,,nogal simplistisch en stereotiep''.

Lagarde zei tegen de Britse krant The Guardian dat zij weinig medelijden heeft met het Griekse volk, dat mede op last van de Europese Unie en het IMF te maken heeft met zeer ingrijpende bezuinigingen. Daarbij suggereerde zij dat de Grieken de problemen aan zichzelf te wijten hebben, omdat hun belastingdiscipline ver te zoeken is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

'Bodem Griekse schatkist in juni bereikt'

Als Griekenland de steun verliest van de overige eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), kan het waarschijnlijk al volgende maand niet meer voldoen aan zijn betalingsverplichtingen. Daarvoor waarschuwt oud-premier Lucas Papademos in een uitgelekte memo, waaruit de Griekse krant To Vima zondag citeerde.

Bron: Tuur Demeester
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

Goud in de berenval

Ik kreeg de laatste dagen heel wat mailtjes met de vraag wat er aan het gebeuren is in de goud- en zilvermarkt. Dit is bijvoorbeeld een berichtje dat dinsdag in mijn mailbox zat:

“Griekenland gaat door het putje, Spanje staat op knappen, tegenvallende cijfers uit de VS. Beurzen zwaar onderuit! Ik denk het goud gaat exploderen.

Maar neen ook het goud wordt zwaar gecorrigeerd.

Snapt u het? Dan snap ik het ook. Heeelp!”

Heel wat mensen hebben vandaag deze ‘help’-ervaring.

[... ...]