Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44646 tot 44650
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

Waar is de bijna 500 miljard euro voor Griekenland gebleven?

Honderden kilometers vrijwel lege snelwegen werden betaald met de miljarden uit de Europese Unie.

Nog nooit ontving een land zó'n enorm bedrag aan internationale hulpgelden: 380 miljard euro. En dat staat nog los van de circa 100 miljard euro die Griekenland in eerdere jaren uit het Regionale- en het Structuurfonds van de EU heeft gekregen. Ter vergelijk: de Amerikaanse Marshallhulp na de Tweede Wereldoorlog aan West Europa bedroeg ongeveer 2,1% van het BNP; de Europese hulp aan Griekenland een duizelingwekkende 177%, oftewel € 33.600 per inwoner. Het land zou dus moeten baden in overvloed. Een tochtje door Griekenland geeft echter een totaal ander beeld; buiten Athene kijken we naar een armoedig land waar de tijd 200 jaar lijkt te hebben stilgestaan.   Waar is die bijna 500 miljard euro -waaronder vele miljarden van uw belastinggeld- dan toch gebleven?

Financiële hulp van de EU maakte van Zuid Tirol één van de rijkste en modernst ingerichte gebieden van Europa. In Griekenland zien we buiten Athene echter niets dat op enige agrarische industrialisering lijkt. Veel Grieken hebben nog steeds hun eigen miniboerderijtje en groentetuin. Niemand van hen heeft ooit een cent gezien van de bovengenoemde € 33.600. Om dat bedrag te verdienen moeten de meeste Grieken 3 jaar hard werken op hun eigen land, en dan moet alles meezitten.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

Euro vormt steeds grotere bedreiging voor vrede, vrijheid en welvaart

Het trotse, hooghartig omhoog gehouden euroteken dreigt het duistere symbool te worden van het verdwijnen van de vrede, vrijheid en welvaart in heel Europa.

Na slechts 10 jaar blijkt de Europese eenheidsmunt, de euro, exact het tegendeel hebben bewerkt van wat onze politici hadden beloofd. Het oer-communistische 'gelijkheidsprincipe' zoals werd vastgelegd in het Verdrag van Amsterdam blijkt totaal mislukt. Landen en volken worden tegen elkaar opgezet in plaats van met elkaar verbroederd en in steeds meer lidstaten dreigt in plaats van stabiele welvaart het staatsbankroet, met armoede, massale sociale onrust en ontsporend geweld als gevolg. Niettemin blijven vrijwel alle politieke partijen krampachtig vasthouden aan de euro-leugen, waardoor de vrede, vrijheid en welvaart voor alle Europeanen in ernstig gevaar zijn gekomen.

De euro, die gisteren sinds 22 maanden niet meer zo laag stond, woekert als een kankergezwel door de ernstig zieke patiënt Europa heen. Sceptici van het eerste uur konden jarenlang steevast hoongelach van de gevestigde orde verwachten, maar inmiddels wordt steeds duidelijker dat ze gelijk hadden en dat de vrede in Europa alleen kan worden gewaarborgd als er wederzijds respect blijft voor de totaal verschillende culturen, tradities en volksmentaliteiten.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

Ook Oostenrijk wil geen eurobonds

De Oostenrijkse minister van financiën Maria Fekter is tegen de uitgifte van euro-obligaties, de zogenoemde eurobonds. 

De nieuwe Franse president François Hollande heeft de discussie over de eurobonds nieuw leven ingeblazen, omdat die de kosten kunnen verlagen waartegen landen in economische problemen geld lenen.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

Wist je dat? Onthutsende cijfers over de eurocrisis

Het begint stilaan op een systeemcrisis te lijken. De economie draait vierkant, de sociale malaise neemt hand over hand toe en de politieke wereld maakt er een puinhoop van. Dit kan zo niet blijven duren.

De afgelopen 14 maand zijn er in Syrië volgens de VN 9.000 doden gevallen. Dat is veel, maar wist je dat er in diezelfde periode in Honduras en El Salvador samen zo’n 13.400 dodelijke slachtoffers vielen? Dat is verhoudingsgewijs 2,4 maal zoveel. In Mexico vielen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar al meer dan 5.000 doden in de drugsoorlog. In Honduras alleen al werden sinds 2010 24 journalisten vermoord. Sancties, veroordelingen noch waarnemers.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

’2000 ontslagen bij RIM’

BlackBerry-maker Research in Motion gaat de komende week ten minste tweeduizend ontslagen aankondigen. Dat meldt de Canadese krant Globe & Mail vandaag op basis van anonieme bronnen.

RIM heeft wereldwijd 16.500 werknemers. Vorig jaar werden ook al eens tweeduizend banen geschrapt, maar dit keer zouden het er nog wel eens meer kunnen worden, suggereert Globe & Mail. Het Canadese bedrijf verliest steeds meer marktaandeel aan de iPhone en toestellen met Android.