Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44646 tot 44650
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

‘Redding eurozone ligt in Duitse handen’

Duitsland heeft nog drie maanden de tijd om de eurozone te redden en een 'verloren decennium' te voorkomen.

Die waarschuwing uitte de Amerikaanse miljardair George Soros dit weekeinde op het jaarlijkse economie-evenement in het Italiaanse Trento, waar hij te gast was.

Soros voorspelt dat de Griekse crisis komend najaar tot een climax zal komen. Dat betekent dat de autoriteiten volgens hem nog drie maanden de mogelijkheid hebben “hun fouten te corrigeren en de huidige trends te keren”. Met autoriteiten doelt hij vooral op de Duitse overheid en centrale bank.

Bron: nieuwstips.com
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

Obama geeft Europa de schuld voor problemen

De Europese schuldencrisis is debet aan de traagste groei van de Amerikaanse werkgelegenheid in een jaar.

Dit zei Obama op bijkomsten van donateurs in Chicago en Minnesota en heeft Bloomberg opgeschreven. Obama moest zich verantwoorden voor het slechte werkgelegenheidsrapport dat gisteren werd uitgebracht.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

Kapitalisme, wat is daar nou erg aan?

Heeft u het ook gemerkt? Het kapitalisme is terug. Nou ja: het woord dan. Het systeem is nooit weggeweest natuurlijk, we noemden het de afgelopen decennia alleen anders: democratie, stelsel van de vrije markt. Na de val van de Muur durfden we zelfs te spreken van het vrije Westen, omdat toen pas overduidelijk bleek dat veel Oostblokkers ons systeem eigenlijk veel beter vonden. Daarmee leek niet alleen Marx' droom, maar ook de door hem gemunte term kapitalisme, met zijn negatieve bijklank, een zachte dood gestorven te zijn.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

'Wacht niet langer: koop nu een huis'

De kogel is door de kerk. Er komen hervormingen op de woningmarkt. Belangrijkste elementen: de overdrachtsbelasting wordt permanent verlaagd naar 2 procent en de aflossingsvrije hypotheek verdwijnt voor nieuwe gevallen. Je krijgt alleen nog renteaftrek als je gaat aflossen via een zogenaamd 'annuïteit'. Dit betekent effectief dat de maandlasten omhoog gaan. Daardoor zullen mensen naar alle waarschijnlijkheid minder willen lenen. Dit kan leiden tot een dalende huizenprijs, maar dat hoeft niet, of niet veel te zijn.

Bron: tijd.be
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

Ook Spanje pleit nu voor Europees schuldbeheer

Ook Spanje pleit nu voor Europees schuldbeheer

Ook de Spaanse premier Mariano Rajoy pleit nu openlijk voor een volwaardige muntunie, dus met een soort van centraal begrotings- en schuldagentschap. In eigen land schakelt Rajoy de grote auditagentschappen in om de banken door te lichten. Dat is een flinke blaam voor de Spaanse nationale bank, die daarin duidelijk tekort schoot.