Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 4466 tot 4470
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 17 november 2016

Renteverhoging Federal Reserve vrijwel zeker

Beleggers zijn er vrij zeker van dat de Federal Reserve eind dit jaar de rente zal verhogen. Volgens de laatste peiling van Bloomberg is er een kans van 96% dat de centrale bank tijdens de eerstvolgende FOMC-vergadering op 13 en 14 december de rente met 25 basispunten zal opschroeven tot een bandbreedte van 0,5 tot 0,75 procent.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 17 november 2016

MSM volledig de weg kwijt

Via FTM: Het vertrouwen in de journalistiek is weg. Dat is de onverbiddelijke conclusie die na de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen getrokken kan worden. De oorzaak: corporate media maken tegenwoordig deel uit van het establishment, in plaats van deze het vuur aan de schenen te leggen. Ook in Nederland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 november 2016

President Fed hint op 'relatief snelle' rentestap

De volgende renteverhoging in de Verenigde Staten zou weleens ''relatief snel'' in beeld kunnen komen. 

Dat heeft president Janet Yellen van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, donderdag gezegd tegen het Amerikaanse Congres.

De meeste kenners gaan er al min of meer van uit dat de Fed bij zijn volgende beleidsvergadering op 13 en 14 december besluit de rente te verhogen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 17 november 2016

Gevraagd aan Edin Mujagic

“Geldmoord” klinkt veelbelovend als het gaat om een titel van een boek. Je hebt een nieuw boek geschreven: “Boeiend en geboeid“. Dat klinkt ook veel belovend. Waarom zouden lezers dit boek moeten lezen? Hebben ze niet genoeg aan “Geldmoord“?

Ik hoop van niet! J Nee, waar Geldmoord een onderbouwing was van de stelling dat de centrale banken met hun beleid ons beroofd hebben van enorm veel koopkracht, en dus welvaart, waarmee het boek tot op zekere hoogte een monetaire geschiedenis van de wereld is, is ‘Boeiend en geboeid’, zoals de ondertitel luidt, een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816. Waarom je het zou moeten lezen? Nou, bijvoorbeeld om antwoord te krijgen op de zeer actuele vragen zoals ‘is de euro een goede munt voor Nederland’ en ‘moet Nederland uit de eurozone stappen?’. Antwoorden op die vragen – en veel meer – zijn te vinden in onze monetaire geschiedenis. En dan zwijg ik even over de vele weetjes en feiten over de gulden.  En wie het besluit nu te gaan lezen: je krijgt je exemplaar ruim op tijd voor 5 december (leuk Sinterklaascadeau!) én een uitnodiging voor een meet&greet en gepraat over onze monetaire geschiedenis in relatie tot de actualiteiten in januari op een mooie, toepasselijke locatie.

Wat vind je van de huidige goudprijs. De markt heeft gelijk, maar zou de prijs hoger of lager moeten zijn?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 november 2016

Eurocrisis voorbij? 2017 kan wel eens het epicentrum worden van de crisis in Europa

De eurozone heeft sinds 2008 al menige brandjes moeten blussen. De zwakke economie, problemen op de obligatiemarkt, het wankele banksysteem, Brexit, Grexit, … noem maar op. Het voortbestaan van het Europese project hing meermaals aan een zijden draadje. Maar de echte test lijkt pas in 2017 te komen.