Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 44651 tot 44655
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Economische neergang is niet tijdelijk'

DEN HAAG - De Nederlandse economie is structureel veranderd, waardoor het niet waarschijnlijk is dat de economie op de korte termijn weer tot bloei komt.

Volgens Koolmees is er momenteel geen sprake van een tijdelijke economische dip, waarbij geld pompen in de economie de oplossing is. "In 2009 hebben we een forse crisis gehad en sindsdien is er geen inhaalgroei geweest", constateert hij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Beurzen zetten daling voort'

De Europese beurzen zetten maandag naar verwachting de neerwaartse trend van vorige week voort. De aanhoudende onzekerheid over de toekomst van de euro zal opnieuw zorgen voor een nerveuze handel. De beurs in Londen is maandag en dinsdag gesloten vanwege de viering het 60-jarige jubileum van koningin Elizabeth.

Beleggers kijken deze week vooral uit naar de uitkomsten van de beleidsvergaderingen van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE). Door de dalende aandelenkoersen en de sombere economische vooruitzichten is de druk op de centrale banken om nieuwe stimuleringsmaatregelen te nemen toegenomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

De week waarin Europa ophield met te doen alsof

De euro lijkt niet langer houdbaar als economisch en politiek project. De wereld maakt zich op voor een nieuwe globale recessie. Er rest Europa slechts weinig tijd om het gebroken vertrouwen te herstellen:

De Europese instellingen werken aan een masterplan voor de redding van de eurozone en een uitweg uit de crisis. In het plan is een optie opgenomen waarin voor een deel van de Europese Unie andere regels zouden gaan gelden. (Welt am Sonntag)

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Vandaag bekijk ik even de nadelen van ons kuddegedrag, gaan we verder over de ontplooiing van de eurocrisis met de Europese bankruns en de verdere val van Spanje. Ten slotte zet ik een kleine stap in de wereld van de obligatierentes. Beginnen doen we met een quote van Mark Twain:

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

De volatiliteit van Goud

De volatiliteit is de mate van beweeglijkheid van een koers. Dit kan een beursindex zijn, een aandeel, maar ook de goudprijs. De volatiliteit van de grootste Nederlandse beurs (de AEX), wordt gemeten door deze volatiliteitsindex. Momenteel staat de index rond de 30. Tijdens het begin van de kredietcrisis in 2008 was de volatiliteit rond de 80 en tijdens de schuldenperikelen vorig jaar zomer schommelde deze index rond de 40.

[...]