Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 44651 tot 44655
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Duitse bunds sluiten hoger door Spaanse problematiek

De bunds zijn vrijdag hoger gesloten, waarbij de bunds winst inleverden nadat het Spaanse Catalonie de verklaringen ontkrachtte die de president eerder deed over de financiele moeilijkheden.

De leider van de Spaanse regio Catalonie, Artur Mas heeft vrijdag uitgesproken dat de Spaanse overheid meer moet doen om garant te staan voor de schulden van de Spaanse regio's nu die moeilijkheden ondervinden om zichzelf te financieren. De woordvoerder van de president bevestigde de uitspraken. Deze verklaringen zouden volgens berichten echter uit zijn verband gehaald zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

'Spaanse overheid pompt 19 miljard euro in Bankia'

AMSTERDAM - De Spaanse overheid staat op het punt om de noodlijdende bank Bankia voor in totaal 19 miljard euro aan financiële steun te verlenen.

Dat bericht de Financial Times vrijdag op basis van ingewijden. De ingreep zou de Spaanse overheid voor 90 procent aandeelhouder maken van de bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger

De AEX is vrijdag met winst gesloten, vanwege een harder dan verwachtte stijging van het consumentenvertrouwen in de VS en afzwakking van eerdere berichtgeving uit Spanje omtrent de schuldencrisis.

De AEX-index sloot vrijdag 0,2% hoger op 292,76 punten, de Midkap won 0,1% op 475,91 punten en de Smallcap eindigde 0,2% hoger op 382,13 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Tijd tikt snel weg voor Griekse banken

De strijd tussen Griekenland en de Euro-zone lijkt zich toe te spitsen rond de Griekse banken. De komende verkiezingen kunnen een beslissend punt worden, maar zo lang hoeven we misschien niet te wachten. Maar misschien hoeven we zelfs nog niet eens zo lang te wachten.

De Grieken stemmen eigenlijk al met hun geld, zo zouden we het kunnen samenvatten. Ze halen hun geld massaal weg bij hun banken en die situatie is niet lang houdbaar. Wanneer de kapitaalvlucht nog versnelt, kan de introductie van de drachma al voor 17 juni aangekondigd worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Rusland wil een "aanzienlijk" bedrag aan goud kopen in 2012

Dat de centrale bank van Rusland een grote koper van goud is geworden in de afgelopen jaren, dat is voor de vaste lezers al lang geen geheim meer.

Maar de Russen willen nog meer, veel meer goud inkopen. Een afgevaardigde van de centrale bank bevestigde ook dat dit jaar weer een ‘aanzienlijk’ bedrag aan goud zal ingekocht worden om hun reserves te diversifiëren: