Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44656 tot 44660
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Documentaire End of the Road: How Money Became Worthless

Begin dit jaar verscheen een trailer van een nieuwe documentaire over de huidige financiële crisis, getiteld 'End of the Road'. In januari brachten we u al op de hoogte van de trailer, maar nu is de complete documentaire dan ook eindelijk beschikbaar. Helaas wordt het materiaal niet gratis aangeboden, maar de experts die aan het woord worden gelaten zijn absoluut het luisteren waard. De documentaire duurt 56 minuten en kan worden gekocht of gehuurd voor een vergoeding van $4,99.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Interessante feiten over Europese werkloosheid

Tot aan de crisis in 2008 had Amerika een hogere werkgelegenheidsgraad dan Europa. Het flexibele arbeidsmarktbeleid in Amerika zorgde er echter voor dat de werkgelegenheidsgraad in Amerika veel harder daalde tijdens de crisis dan in Europa. Het voordeel van het flexibele arbeidsmarktbeleid is de forse herstelbeweging van de Amerikaanse tewerkstelling sinds begin 2010. In Europa was er slechts een matig herstel en daalt de werkzame beroepsbevolking opnieuw sinds 2011.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Centrale banken kopen in april wederom goud aan

Centrale banken wereldwijd blijven hen buitenlandse reserves  diversifiëren naar goud. Recente data van het Internationaal Monetair Fonds laten zien dat centrale banken in april wederom nette kopers van het edelmetaal waren. Turkije en de Filippijnen waren in april de grootste kopers van goud. De Filippijnen vergrootte haar goudreserves met 32,13 ton naar een totaal van 194,241 ton, dit is een maandelijkse stijging van maar liefst 17%. De Filippijnen zijn de afgelopen jaren trouwe kopers van goud, maar zo’n grote aankoop in één maand tijd is sinds september 2008 niet meer voorgekomen. Volgens analisten van UBS veroorzaken de goudaankopen in april weinig prikkels op de markt aangezien de hoeveelheden niet heel groot zijn, echter “deze nieuwe informatie over de Filippijnen zal zeker de aandacht van marktparticipanten trekken”.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Wees geduldig met goud en zilver

Na een flinke correctie op de goud- en zilvermarkt werd een stevige bodem gemaakt op 16 mei jl. We weten dat een dubbele, hogere bodem altijd meer benen geeft om op te staan en steviger is dan slechts één been.

De hogere bodem kwam op 23 mei. Sindsdien is de markt weer opgeveerd, zie hieronder.

Ook in de goud/zilver-ratio zien we dit terug. De goud/zilver-ratio wil zeggen hoeveel ounces zilver we nodig hebben om 1 ounce goud te kopen. Mijn langetermijnkoersdoel is nog steeds een verhouding van 15 : 1 of lager, ofwel 15 ounces zilver (of minder) om 1 ounce goud te kopen. Op belangrijke toppen zien we een ratio zoals hiervoor genoemd en aangezien we momenteel een verhouding zien van 55 : 1, is de top der toppen nog ver weg. Ik verwacht de top pas over enkele jaren (2017 of daaromtrent).

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is vrijdag lager gesloten, waarbij de aandacht uitging naar de Spaanse problematiek, waar regionale banken worstelen met hun financien en de yields op de staatsobligaties sterk opliepen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,6% lager op 12.454,83 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,2% tot 1.317,82 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,1% afstond tot 2,837,53 punten.