Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 44656 tot 44660
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent licht hoger

De AEX opent woensdag naar verwachting licht hoger, in navolging van de rally op de Amerikaanse beurzen die een dag eerder plaatsvond. De markt lijkt daarmee voorbij te gaan aan de ontwikkelingen in Spanje.

"De beurs zal e e n tot twee punten hoger openen", zegt handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer, "wat bijzonder apart is. De markt gaat voorbij aan de ontwikkelingen in Spanje op dinsdag."

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Tsipras daagt de EU uit: 'Durf mij niet te intimideren'

Alexis Tsipras, de Griekse leider van het radicaal-links Syriza, waarschuwt de EU ervoor dat ze niet moet proberen hem te intimideren indien hij volgende zondag de verkiezingen wint. Tsipras zei dat hij vastbelsoten is een nieuwe regering te vormen die de akkoorden met betrekking tot de laatste Griekse bailout nietig verklaart en een nieuw plan aanneemt gebaseerd op jobs en groei. Griekenland blijft wel in de eurozone, benadrukte Tsipras.

‘De bailout is iets uit het verleden,’ zei Tsipras. ‘Maandag behoort hij definitief tot de geschiedenis’.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

De CEO van Sprott spreekt...

CEO Kevin Bambrough discusses key macro economic trends and how Sprott Resource Corp. has been able to create significant shareholder value by capitalizing on these trends.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Mariano Rajoy stelt Spaanse bailout als overwinning voor

Maandag 11 juni werd er victorie gekraaid in Spanje. Luis de Guindos stelt de bailout van de banken als een regelrechte overwinning voor. Dankzij de voorzichtige budgetpolitiek van de Spaanse regering bleef de bailout beperkt tot alleen maar de banken.

Daardoor ontsnapt Spanje aan meer toezicht en bemoeizucht van Europa, iets wat de andere bailout landen wel te wachten stond. Spanje is met andere woorden niet genoodzaakt om nog meer besparingen door te voeren, het land zit al diep genoeg in de crisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Nikkei eindigt met winst

De beurs in Tokio is woensdag licht hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de hogere slotstanden in New York en de hoop op maatregelen om de Europese schuldencrisis in te dammen. Beleggers bleven echter zeer voorzichtig in afwachting van de nieuwe verkiezingen in Griekenland. De Nikkei eindigde 0,6 procent hoger op 8587,84 punten.