Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 44676 tot 44680
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

De lichten gaan uit in Detroit, Amerikaanse steden in verval

De lichten gaan uit in Detroit, Amerikaanse steden in verval We hebben al enkele keren geschreven over de toestand in de Amerikaanse stad Detroit, ooit het boegbeeld van de Amerikaanse auto-industrie. De tijden zijn veranderd, want de Amerikaanse samenleving werd in een paar decennia omgebouwd van een samenleving van producent naar één van consumenten. Door schulden te stapelen konden Amerikanen zich een luxe levensstijl permitteren, maar daar lijkt nu een einde aan te komen. Oude industriesteden lopen leeg en de neergang van de maatschappij is zichtbaar geworden. Het Economic Collapse Blog geeft ons een update van de situatie in de VS.

[...]

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

De Waarheid over het ESM en ons rechtsbestel.

Vooral zijn plan om de bestuurbaarheid van de EU te verbeteren is vergaand. Trichet stelt voor dat als landen hardnekkig de economische aanbevelingen van de Europese Commissie negeren, het mogelijk moet zijn een land te dwingen wetgeving te veranderen. Trichet noemt dit federalisme bij uitzondering. Wel is goedkeuring nodig van het Europees Parlement en de regeringsleider.

Het uitzonderlijke machtsmiddel is volgens hem geoorloofd omdat er democratische controle door het parlement wordt uitgeoefend. De goedkeuring van het Europees Parlement is in het plan het bewijs dat ingrijpen gerechtvaardigd is, want het beleid van één land zou het algemeen belang kunnen schaden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

'Cyprus dichtbij beroep op noodfonds'

Dat zou deze maand al kunnen gebeuren, schrijft The Wall Street Journal zaterdag.

Het land verkeert al langer in moeilijkheden, met name door de blootstelling van de banken aan de Griekse schuldenberg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

'Heineken haalt kasgeld weg uit Griekenland'

AMSTERDAM – Multinationals, waaronder Heineken, maken zich zorgen over een mogelijke exit van Griekenland uit de eurozone en halen uit voorzorg kasgeld weg uit het land.

Hoewel Heineken vooralsnog niet zegt uit te gaan van een Grieks vertrek, merkt de bierbrouwer wel dat de spanningen in Europa daardoor hoog oplopen. Om die reden heeft het bedrijf zijn overtollige kasgeld uit Griekenland verplaatst.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

GM wil miljarden besparen op pensioenen

Het grootste piramide spel: het pensioen. Wereldwijd blijkt deze constructie eindig. Snijden is de enige mogelijkheid dit spel evenjes voort te kunnen zetten! Een zeer zeer dramatische ontwikkeling

De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) wil 26 miljard dollar (circa 21 miljard euro) besparen door lopende pensioenverplichtingen af te kopen.

GM biedt gepensioneerden die in vaste dienst waren een eenmalig bedrag dat de huidige maandelijkse uitkeringen vervangt. Daarnaast werkt het aan een overeenkomst met het verzekeringsconcern Prudential, waarbij dat bedrijf een deel van de verplichtingen overneemt.