Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 44676 tot 44680
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Tijd tikt snel weg voor Griekse banken

De strijd tussen Griekenland en de Euro-zone lijkt zich toe te spitsen rond de Griekse banken. De komende verkiezingen kunnen een beslissend punt worden, maar zo lang hoeven we misschien niet te wachten. Maar misschien hoeven we zelfs nog niet eens zo lang te wachten.

De Grieken stemmen eigenlijk al met hun geld, zo zouden we het kunnen samenvatten. Ze halen hun geld massaal weg bij hun banken en die situatie is niet lang houdbaar. Wanneer de kapitaalvlucht nog versnelt, kan de introductie van de drachma al voor 17 juni aangekondigd worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Rusland wil een "aanzienlijk" bedrag aan goud kopen in 2012

Dat de centrale bank van Rusland een grote koper van goud is geworden in de afgelopen jaren, dat is voor de vaste lezers al lang geen geheim meer.

Maar de Russen willen nog meer, veel meer goud inkopen. Een afgevaardigde van de centrale bank bevestigde ook dat dit jaar weer een ‘aanzienlijk’ bedrag aan goud zal ingekocht worden om hun reserves te diversifiëren:

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Kleine winsten op Europese beurzen

De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag na een grillige handelssessie overwegend hoger gesloten. De aanhoudende onzekerheid over de gevolgen van een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone bleef beleggers hoofdbrekens bezorgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Europese fondsen dumpen euro...

Veel fondsen vrezen het mogelijke vertrek van Griekenland uit de eurozone en de daarop volgende dalende waarde van de euro.

Volgens Amundi, dat geld beheert voor Europa’s grootste pensioenfondsen en bedrijven, wordt het risico dat de crisis overslaat naar Spanje en Italië steeds groter. Volgens het fonds komt dit doordat politici niet zijn geslaagd in het geruststellen van beleggers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Catalonië vraagt regering om financië steun

De Spaanse regio Catalonië heeft financiële steun nodig van de centrale overheid om zijn schulden te kunnen voldoen. Dat heeft de Catalaanse president Artur Mas vrijdag gezegd.

,,Het maakt ons niet uit hoe ze het doen'' zei Mas over zijn verzoek om financiële steun. ,,Maar wij moeten aan het eind van de maand betalingen doen. De economie kan niet herstellen als je je rekeningen niet betaalt.'' Catalonië is de rijkste autonome regio van Spanje en is goed voor een vijfde van de Spaanse economie. De regio moet dit jaar ruim 13 miljard euro aan schuld herfinancieren.