Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 44681 tot 44685
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Loslaten pensioenakkoord valt slecht

Werkgevers en vakbonden zijn teleurgesteld dat het pensioenakkoord dat ze met het kabinet hadden gesloten, van de baan is.

Ze lieten dat vrijdag weten in reactie op een brief van minister Henk Kamp van Sociale Zaken. Door het Lenteakkoord in de Tweede Kamer gaat de AOW-leeftijd sneller omhoog dan eerder afgesproken, schrijft Kamp.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Spaanse rente stijgt door zorgen over regio's

De Spaanse overheid moet meer doen om garant te staan voor de schulden van de Spaanse regio's nu die moeilijkheden ondervinden om zichzelf te financieren, vindt de leider van de Spaanse regio Catalonie, Artur Mas. Dit wordt vrijdag bevestigd door zijn woordvoerder.

Door de zorgen over de Spaanse economie en de financiele stabiliteit van de Spaanse regio's, stijgt de yield op tienjarig staatspapier vrijdag weer naar 6,25%, nadat het rendement in de ochtendhandel nog op 6,01% stond.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Beurzen schommelen tussen winst en verlies

De Europese beurzen schommelden vrijdag in een grillige handelssessie tussen winst en verlies. De aanhoudende onzekerheid over de gevolgen van een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone bleef de markten in zijn greep houden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde een klein uur voor het slot 0,3 procent hoger op 292,87 punten. De MidKap-index zakte 0,1 procent tot 475,16 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen 0,4 procent. Londen noteerde vlak.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Grieken betalen nog minder belastingen dan voorheen

Eén van de problemen waar Griekenland mee wordt geconfronteerd is de gebrekkige werking van overheidsdiensten zoals bijvoorbeeld het belastingsysteem. Het ontduiken van belastingen is in het land een nationale sport geworden, wie het enigszins kan probeert het betalen van belastingen te ontduiken.

De regering – zowel de huidige als de vorige – heeft dure eden gezworen daar iets aan te doen, maar veel schot lijkt er niet in de zaak te komen. De Grieken hebben een ingeboren afkeer van belastingen en steken die afkeer geenszins onder stoelen of banken. Ze volharden zelfs in de boze.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Euro zakt onder 1,25 dollar

De waarde van de euro stond vrijdag opnieuw onder druk. De toenemende zorgen over de gevolgen van een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone drukten de Europese munt daarbij voor het eerst sinds begin juli 2010 onder de grens van 1,25 dollar.