Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44686 tot 44690
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Portugal voorziet hogere piek werkloosheid

De werkloosheid in Portugal zal in 2013 pieken op 16 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte de overheid van het Zuid-Europese land vrijdag bekend. Eerder rekende Lissabon op een piek van 14,5 procent dit jaar, gevolgd door een daling naar 14,1 procent in 2013.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Olieprijs onderuit door zorgen wereldeconomie

De olieprijzen maakten vrijdag een fikse duikeling na een reeks zwakker dan verwachte cijfers over met name de Amerikaanse economie. Op de termijnmarkt daalde de prijs van een vat Amerikaanse olie met bijna 4 procent tot 83,25 dollar. Brentolie werd ruim 3 procent goedkoper en kostte 98,60 dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent lager vanwege banenrapport

Wall Street zal vrijdag naar verwachting lager openen, waarbij het sentiment bepaald wordt door het tegenvallende banenrapport over mei, terwijl beleggers terughoudend zijn nadat uit de Europese inkoopmanagersindices bleek dat de schuldencrisis zijn tol eist.

De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 15.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een lagere opening tegemoet gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

'Wall Street opent lager na zwak banencijfer'

In New York zullen de beurzen vrijdag waarschijnlijk fors lager openen. Een slecht Amerikaans banenrapport zorgt in combinatie met tegenvallende industriecijfers uit China en Europa voor een zeer negatief beursklimaat.

Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dat arbeidsmarkt in de Verenigde Staten zich vorige maand aanzienlijk minder goed heeft ontwikkeld dan verwacht. De banengroei viel sterk tegen en de werkloosheid liep op van 8,1 naar 8,2 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Olieprijs onderuit door zorgen wereldeconomie

De olieprijzen maakten vrijdag een fikse duikeling na een reeks zwakker dan verwachte cijfers over met name de Amerikaanse economie.

Op de termijnmarkt daalde de prijs van een vat Amerikaanse olie met bijna 4 procent tot 83,25 dollar. Brentolie werd ruim 3 procent goedkoper en kostte 98,60 dollar.