Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 44686 tot 44690
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Spanje wil drie noodlijdende banken fuseren - media

De Spaanse overheid is van plan om de noodlijdende banken Bankia, Catalunya Banc en Novagalicia Banco te laten fuseren in wat de grootste staats-gecontroleerde bank van het land moet worden, bericht de Spaanse krant El Mundo vrijdag op basis van bronnen die bij het proces betrokken zijn.

De drie banken, allen genationaliseerd, zouden zo'n 20% van de bankensector van Spanje omvatten. Bij een fusie zouden ze samen goed zijn voor een totaal aan activa ter waarde van EUR455 miljard, aldus de krant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Monti: meer staten voor dan tegen eurobonds

Er zijn inmiddels meer lidstaten binnen de Europese Unie (EU) voor dan tegen het gezamenlijk invoeren van eurozone-obligaties, aldus de Italiaanse premier Mario Monti donderdag in een interview met de Italiaanse televisiezender La7.

"Er waren meer landen die de eurozone-obligaties ondersteunden dan dat er tegen waren" tijdens de op woensdag in Brussel gehouden EU-top, zei Monti op de Italiaanse televisie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

'Spanje moet tekort 2011 mogelijk opwaarts bijstellen'

Spanje zal het centrale begrotingstekortcijfer voor 2011 mogelijk opwaarts moeten bijstellen, wanneer de begrotingen van Spaanse regio's en gemeenten gedetailleerd in kaart zijn gebracht.

Dat bericht de Spaanse krant El Pais vrijdag in zijn internet-editie, op basis van overheidsbronnen. Eerder deze maand maakte de overheid van het Zuid-Europese land al bekend dat het tekort voor 2011 opwaarts zou worden bijgesteld naar 8,9% van het bruto binnenlands product (bbp), van een eerder verwachte 8,5%, nadat grote regio's als Madrid, Valencia en Andalusie gedetailleerde informatie gaven over hun begrotingen en achterstallige rekeningen.

Bron: sync.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

De economische kansen in bruisend Brazilië

Brazilië biedt meer dan zon, Copacabana, samba en carnaval."Een snel groeiende middenklasse, daar gaat een hoop verf in".

Het gaat Brazilië goed. Sinds 2000 zijn meer dan 28 miljoen Brazilianen boven de armoedegrens getild, terwijl er bijna 50 miljoen inwoners tot de middenklasse gingen behoren. Dat biedt kansen.

“Ik zie bij elk bezoek meer auto’s, winkelcentra en nette woonwijken”, vertelt Brazilië-expert Kees Koonings van het Cedla (Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns Amerika). “Zelfs in de sloppenwijken, de favela’s, wonen niet alleen meer doodarme mensen.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

'Bankia wil staatssteun van 15 miljard euro'

De Spaanse bank Bankia klopt vandaag aan voor 15 miljard extra staatssteun.