Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 44691 tot 44695
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Underperformance van goudmijnen blijft me fascineren

De underperformance van de goudmijnen blijft me fascineren. Er wordt veel over gezegd maar nergens lees ik eigenlijk een sluitende verklaring voor deze wanprestatie. Je hebt hier een grondstof die 500% duurder wordt en de marges van producenten doet exploderen. Heel wat productieve mijnen verdienen vandaag $800 tot $1000 per ounce goud die ze produceren.

Seabridge Gold has over $200 billion worth of gold and other metals in the ground at just one project…  Yet as I write, at $13 a share, Seabridge's stock market value is only $580 million.

Seabridge shares have fallen by nearly two-thirds since their highs last April (13 months ago). The crazy part of this fall is… the price of gold today is actually higher than it was last April, when Seabridge shares were in the mid-$30s…

It's not just Seabridge – the whole universe of gold stocks has been decimated.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

India importeerde afgelopen jaar recordbedrag aan goud en zilver

De waarde van al het goud en zilver dat door India werd geïmporteerd bereikte in het fiscale jaar 2011-2012 een nieuw record. Dat maakte de Indiase minister van Financiën bekend in een brief naar het Indiase parlement. In de periode 2011-2012 groeide de import van goud en zilver tot $61,5 miljard, terwijl het in 2008-2009 nog maar $22,8 miljard was. De prijzen van beide edelmetalen stegen gedurende deze periode minder hard, waaruit we kunnen concluderen dat de geïmporteerde volumes ook flink zijn toegenomen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Opnieuw veel goud gekocht door centrale banken

Centrale banken wereldwijd hebben de laatste tijd opnieuw veel goud gekocht. Volgens het laatste grondstoffenrapport van de zakenbank UBS zullen deze aankopen de goudprijs verder laten stijgen. Volgens het GFMS en de World Gold Council zijn centrale banken wereldwijd sinds 2010 netto kopers geworden van fysiek goud, een trend die zich de komende tijd waarschijnlijk zal voortzetten. De laatste maanden voegden landen als Mexico, Kazachstan, Rusland, Oekraïne en de Filipijnen opnieuw goud aan hun reserves toe. Vooral door de Filipijnen werd veel goud gekocht, namelijk 32,1 metrische ton.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Documentaire End of the Road: How Money Became Worthless

Begin dit jaar verscheen een trailer van een nieuwe documentaire over de huidige financiële crisis, getiteld 'End of the Road'. In januari brachten we u al op de hoogte van de trailer, maar nu is de complete documentaire dan ook eindelijk beschikbaar. Helaas wordt het materiaal niet gratis aangeboden, maar de experts die aan het woord worden gelaten zijn absoluut het luisteren waard. De documentaire duurt 56 minuten en kan worden gekocht of gehuurd voor een vergoeding van $4,99.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Interessante feiten over Europese werkloosheid

Tot aan de crisis in 2008 had Amerika een hogere werkgelegenheidsgraad dan Europa. Het flexibele arbeidsmarktbeleid in Amerika zorgde er echter voor dat de werkgelegenheidsgraad in Amerika veel harder daalde tijdens de crisis dan in Europa. Het voordeel van het flexibele arbeidsmarktbeleid is de forse herstelbeweging van de Amerikaanse tewerkstelling sinds begin 2010. In Europa was er slechts een matig herstel en daalt de werkzame beroepsbevolking opnieuw sinds 2011.

[...]