Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 44691 tot 44695
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Is na de PIGS Rusland aan de beurt?

De Russische roebel verliest in snel tempo terrein ten opzichte van de dollar en zelf ook ten opzichte van de euro. Er doen berichten de ronde dat het Russisch geld in snel tempo het land verlaat.

Krijgen we na Griekenland, Ierland, Portugal, Spanje nu ook Rusland in de problemen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Wachten op wat komen gaat…

De Europese centrale bank heeft vandaag niets gedaan, enkele werden wat vage beloftes gedaan. Van een grote verrassing is geen sprake, we hadden een dergelijke afloop van de ECB-meeting wel verwacht. De markten slikten de houding van de centrale bank, ze verwachten samen met ons dat er achter de schermen toch iets broeit.

Wanneer de crisis erger wordt zal er een ingreep komen. Afgaande op het gedrag van de markten zou die redelijk krachtig zijn. Wat er precies wordt bekokstoofd weten we binnenkort. Het besef groeit met de dag dat de situatie ernstig is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Jort Kelder - Het Snelle Geld: Aflevering 7 - Cashen & Crashen

In deze aflevering van Het Snelle Geld begeeft Jort Kelder zich op de economische achtbaan. In 2007 draaide de Nederlandse economie als nooit tevoren. Maar in 2008 was het opeens crisis, ook in Nederland. Deze week laat Jort Kelder zien hoe de financiële sector ons in een diepe crisis stortte.

Hoe kon dat gebeuren? Zie hoe banken met goedkeuring van de politiek gigantische risico’s namen om steeds grotere winsten en bonussen te behalen. En hoe ze de rekening van de crisis bij ons neerlegden. Hoe kon Nederland veranderen van een land met gevulde spaarvarkens in een land dat leefde op de pof?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Dit is de grafiek waar Duitsland voor siddert en beeft

Zoals we allemaal inmiddels weten, is Duitsland de locomotief van Europa. Maar ook de Europese sterkhouder begint serieus last te ondervinden van de heersende schuldencrisis.

De Duitsers moeten het met name hebben van hun sterke industrie. Hun hoogstaande producten behoren nog altijd tot de top in de wereld.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Socialismo ò muerte: Venezuela heeft best presterende aandelenbeurs ter wereld

De Venezolaanse aandelenindex is sinds begin dit jaar in waarde verdubbeld en ook de prijs van staatsobligaties is er sterk gestegen. De reden? Hugo Chavez zou terminaal ziek zijn en verliest misschien de verkiezingen van oktober, schrijft de Wall Street Journal.

Toenemende onzekerheid over de toestand van de Europese en Amerikaanse economieën en het besef dat China en andere ontwikkelingslanden stilaan hun grootste groei gehad hebben, zorgt in de meeste landen voor angst en vluchtgedrag op de markten. Sommige van deze internationale beleggers plaatsen hun geld nu in Venezuela.