Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 4471 tot 4475
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

Griekse Premier Tsipras wou Drachmen laten drukken in Rusland

In een boek genaamd “Presidents should not talk about such things” spreekt Frans President François Hollande over een gesprek dat hij had met Vladimir Poetin. In dat gesprek laat de Russische President weten dat hij benaderd werd door Tsipras om Drachmen te laten drukken in Rusland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

Een totale no-brainer

In veel wat minder bekende Chinese steden is de leegstand op de huizenmarkt enorm. De regering wil dit oplossen door boeren naar de stad te halen. BNR-macro-econoom Kees de Kort heeft er niet al te hoge verwachtingen van.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

Om alle schulden te dekken door goud moet de goudprijs naar $23.000/ounce

Nog niet zo lang geleden vuurde het IMF een waarschuwingssignaal af over de toename van de globale schulden. Je kon hier lezen dat de niet-financiële globale schulden ondertussen zijn opgelopen tot $152.000 miljard. Wat zou de prijs van goud zijn als al die schulden gedekt werden door het gele edelmetaal?

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

Miljardairs zien vermogen met 300 miljard dollar dalen

Het totale vermogen dat miljardairs wereldwijd in bezit hebben, daalde in 2015 met 300 miljard dollar. Alle miljardairs samen hebben een vermogen van 5,1 biljoen dollar. 

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

Schotland wil een nieuw referendum over onafhankelijkheid

De Schotse premier Nicola Sturgeon heeft donderdag tijdens het congres van de Scottish National Party haar intentie aangekondigd om volgende week een wetsvoorstel in te dienen dat een nieuwe volksraadpleging moet mogelijk maken. Daarin zullen de Schotten zich mogen uitspreken over een verlengd verblijf van hun land binnen Groot-Brittannië. Sturgeon zei vastberaden te zijn haar land de mogelijkheid te geven zich opnieuw over zijn onafhankelijkheid uit te spreken en dat nog vóór het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat.