Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44711 tot 44715
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent licht lager

De AEX opent vrijdag naar verwachting licht lager, op een dag waarop richtinggevende data dunbezaaid zijn.

"Er zal vandaag niet al te veel gebeuren, omdat er weinig richtinggevende cijfers op de agenda staan. Ik verwacht een licht lagere opening van 1 punt", stelt vermogensbeheerder Leo Montfrooij van TE-Effecten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

'Duitser snapt eurocrisis niet meer'

De discussie rond de Europese schuldencrisis is inmiddels zo complex geworden dat veel Duitsers het onderwerp liever mijden. Dat stelt marktonderzoeker GfK tegen het Duitse persbureau DPA.

Volgens GfK begrijpen veel mensen bijvoorbeeld rond de discussie over euro-obligaties niet meer waar het precies om gaat en haken daarom af. ,,Een meerderheid van de Duitse burgers is uit de discussie gestapt. Het is voor hun een zeer complexe, en omdat ze zich nog niet persoonlijk geraakt voelen, ook een zeer abstracte discussie'', aldus GfK-onderzoeker Rolf B├╝rkl.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Spaanse banken zitten op 300 miljard euro aan vastgoedkredieten

Gaan Spaanse banken verliezen op vastgoed kunnen blijven slikken?

De Spaanse banken zitten op ongeveer 300 miljard euro aan vastgoedkredieten en ongeveer de helft van dat bedrag mag volgens de Spaanse centrale bank als probleemkredieten worden gerangschikt. Bovendien dreigen de problemen alleen maar erger te worden.

Volgens Citigroup kunnen de huizenprijzen in Spanje nog met 20 tot 25% dalen alvorens de bodem wordt bereikt. De vastgoedcrisis kan dus nog maandenlang blijven aanslepen, met als gevolg dat de resultaten van de banken onder druk kunnen blijven staan. CEO Jose Antonio Garcia Canteria van Banesto wond er bij de publicatie van de jaarcijfers dan ook geen doekjes om: de onderliggende trend bij de probleemkredieten zal in de loop van dit jaar alleen maar verder verslechteren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Nikkei eindigt licht hoger

De beurs in Tokio is vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers bleven terughoudend door de aanhoudende onzekerheid over de Europese schuldencrisis en de economische groei in China. De Nikkei eindigde 0,2 procent in de plus op 8580,39 punten.

Ondanks het licht hogere slot op vrijdag leed de Japanse beurs het achtste weekverlies op rij. Dat is de langste verliesreeks in 20 jaar tijd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

'Amsterdamse beurs opent lager'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen. Beleggers blijven terughoudend door de aanhoudende onzekerheid over Griekenland en de wereldwijde economische groeivooruitzichten.

,,De AEX opent 1 punt lager. De stemming blijft pessimistisch. Uit recente peilingen in Griekenland blijkt dat de linkse anti-bezuinigingen partij Syriza de grootste partij lijkt te worden, waarmee een vertrek van het land uit de eurozone dichterbij komt. Ook blijkt dat de Spaanse bank Bankia meer kapitaal nodig heeft dan verwacht'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.