Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 44721 tot 44725
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Wall Street begint met winst

In New York zijn de Amerikaanse beurzen woensdag met winsten begonnen. Beleggers hopen dat de belangrijkste centrale banken in de wereld zullen ingrijpen om de schuldencrisis in te dammen. De Europese Centrale Bank hield woensdag echter zijn kruit voorlopig nog droog.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na de openingsbel 0,7 procent hoger op 12.216 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,7 procent tot 1294 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,8 procent tot 2800 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Beurzen nemen voorschot op crisismaatregelen

De Europese beurzen gingen woensdag eensgezind omhoog. Beleggers namen vast een voorschot op mogelijke verdere steunmaatregelen van de centrale banken om de crisis in te dammen. De Europese Centrale Bank (ECB) hield zijn kruit echter voorlopig droog.

De AEX-index in Amsterdam stond in de middaghandel 1,6 procent hoger op 289,49 punten. De MidKap-index klom 2,2 procent tot 491,97 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tussen 1 en 1,5 procent. In New York noteerde de Dow-Jonesindex kort na de openingsbel 0,8 procent hoger.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Nigeria bevindt zich aan uw voordeur, in de eurozone en heet nu Griekenland...

De Griekse crisis heeft de gezondheidszorg in het land onderuit gehaald. Wie geneesmiddelen nodig heeft krijgt die enkel nog tegen cash betaling.  Dat geldt even goed voor patiënten die lijden aan levensbedreigende vormen van kanker.

De Griekse blogger Giannis Albanis staat versteld van de derdewereldproblematiek die nu zijn land treft en hij rouwt om het ter ziele gegane Europa van de generatie van zijn ouders:

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Draghi: risico's eurozone nemen toe

De economische groei in de eurozone kampt met toenemende risico's. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, in een toelichting op het maandelijkse rentebesluit van de ECB.

,,De economische groei in de eurozone blijft zwak. Verhoogde onzekerheid drukt het vertrouwen en er is sprake van steeds meer neerwaartse risico's voor de economische vooruitzichten'', zei hij.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

VS moet met deze lage rente niet minder, maar juist meer lenen

De VS en andere sterke landen moeten gezien de lage rente en een vertragende wereldeconomie niet minder, maar juist meer lenen. Dat stelt Lawrence Summers, voormalig minister van financiën onder president Obama, deze week in een opinie-artikel in de Financial Times. Sterke economieën moeten juist genieten van de lage rente en lenen voor investeringen in de toekomst. “Bij deze lage rente is het logisch om meer te lenen”, aldus Summers.