Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 44721 tot 44725
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Euro zakt onder 1,25 dollar

De waarde van de euro stond vrijdag opnieuw onder druk. De toenemende zorgen over de gevolgen van een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone drukten de Europese munt daarbij voor het eerst sinds begin juli 2010 onder de grens van 1,25 dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

VS: China manipuleert munt niet

De waarde van de Chinese munt is nog altijd te laag, maar wordt niet door de Chinese regering gemanipuleerd. Dat concludeerde het Amerikaanse ministerie van Financiƫn vrijdag.

De Amerikaanse overheid houdt de waarde van de yuan, of renminbi zoals de munt ook wordt genoemd, scherp in de gaten. Amerikaanse politici beschuldigen China ervan de eigen munt kunstmatig laag te houden, om de eigen export te bevorderen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Wall Street opent vlak

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag nagenoeg vlak geopend. De stemming werd gedrukt door Europa, waar de graadmeters eerdere koerswinsten weer uit handen moesten geven. De aanhoudende onzekerheid over de gevolgen van een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone blijft de markten in zijn greep houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Beurzen geven winsten uit handen

De Europese beurzen moesten vrijdagmiddag in een grillige handelssessie de eerdere koerswinsten weer uit handen geven. De aanhoudende onzekerheid over de gevolgen van een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone bleef de markten in zijn greep houden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,2 procent lager op 291,49 punten. De MidKap-index zakte 0,4 procent tot 473,50 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tussen 0,2 en 0,3 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Regering: begrotingstekort 2012 van 4,2%

De regering onder leiding van demissionair Mark Rutte heeft de verwachtingen voor het begrotingstekort in 2012 moeten verhogen doordat de verslechterde economie de inkomens zal raken en de uitgaven aan werkloosheidsuitkeringen zijn opgelopen, maakt het ministerie van Financien vrijdag bekend.