Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 44731 tot 44735
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Koopkracht gepensioneerden gaat hard omlaag

Gepensioneerden met een pensioen van minimaal 10.000 euro gaan er 3% in koopkracht op achteruit door de afspraken uit het Lente-akkoord. Daarbij komen ook nog de keiharde maatregelen van de pensioenfondsen zelf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Duitse bunds licht lager de middaghandel in

Duitse bunds gaan vrijdag tijdens een rustige handelsdag licht lager de middag in, waarbij beleggers waakzaam zijn over de politieke situatie in Griekenland en de yields op het Duitse staatspapier dichtbij recordlaagtes blijven.

"Op dit moment lijken de markten te zigzaggen tussen positie-gedreven short squeezes en het negatieve sentiment van het gebrek aan positieve ontwikkelingen in de schuldencrisis in de eurozone", verklaren analisten van Lloyds Wholesale Banking and Markets.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

MARKET COMMENT: AEX +0,3%, op macro-data, commentaar Monti

De AEX noteert rond het middaguur hoger, vanwege positieve Europese macro-cijfers en het aan kracht winnende sentiment, onder ander na commentaar van de Italiaanse premier Mario Monti dat een meerderheid van de EU-lidstaten voor het invoeren van een gezamenlijke eurozone-obligatie is, stelt vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. Hierdoor lijkt het qua economische rampspoed mogelijk mee te vallen, voegt Bender toe. "Maar we zijn er nog niet", stelt de vermogensbeheerder, er aan toevoegend dat hij in aanloop naar de verkiezingen in Griekenland volgende maand volatiele bewegingen voorziet. Daarnaast wijst hij op de verwachting dat zelfs in het geval in Griekenland een regering tot stand komt die tegen de eurozone is, zij niet kunnen negeren dat 80% van de bevolking de euro wil houden. Omstreeks 11.45 uur noteert de AEX 0,3% hoger op 292,88, de Midkap stijgt 0,2% tot 476,24 en de Smallcap dikt 0,4% aan tot 382,89.(PBU)

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Energieprijzen EU vorig jaar fors gestegen

De kosten voor energie in de Europese Unie zijn eind vorig jaar flink gestegen. Huishoudens moesten in de laatste 6 maanden van 2011 6,3 procent meer betalen voor elektriciteit dan in dezelfde periode in 2010. Voor gas werd 12,6 procent meer betaald, zo bleek vrijdag uit gegevens van Eurostat, het Europees statistisch bureau.

De grootste prijsstijgingen in elektriciteitsprijzen werden gemeten in Letland (27 procent), Cyprus (19 procent) en Portugal en Spanje (13 procent). Alleen in Luxemburg ging de prijs omlaag. In Nederland gingen de elektriciteitsprijzen met 8,4 procent omhoog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

CME verlaagt margins voor goud en olie

De CME heeft gisteren besloten om de margin te verlagen voor zowel goud als olie, een move die we in maanden niet meer zagen.

Het betrof telkens een verlaging van 10 en 13% voor respectievelijk de initiƫle en onderhoudende margin.