Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 44731 tot 44735
Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Welkom bij de eurocrisis, Duitsland

De Duitse industriële productie is in april scherp teruggevallen in vergelijking met een maand eerder. Het lijkt erop dat de sterkhouder van de eurozone niet meer kan ontsnappen aan de crisis. ING-econoom Carsten Brzeski reageert met het nodige sarcasme. 'Welkom bij de eurocrisis, Duitsland', stelt hij in een analyse.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Marc Faber versus Jeremy Siegel: hier komen de stieren!

Marc Faber en Jeremy Siegel gingen op CNBC in discussie over de stand van zaken in het financiële systeem. En opmerkelijk genoeg, beide heren zijn akkoord over de uitkomst, namelijk dat de markten zullen stijgen.

Bulls en bears die het met elkaar eens zijn, we zien het niet vaak. Let wel, fundamenteel verschillen Faber en Siegel nog altijd over de aanpak van de problemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Spaanse minister ontkent onmiddellijk reddingsplan banken

De Spaanse minister van financien Luis de Guindos bagatelliseert eerdere opmerkingen van de Spaanse begrotingsminister en zegt dat een onmiddellijke reddingsoperatie voor Spaanse banken nog niet aan de orde is.

Volgens De Guindos wordt een breder stappenplan voor de Spaanse financiele sector voorbereid door de Europese Unie (EU), inclusief opties voor een herkapitalisering van de banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Staat heropent 20-jarige lening

De Nederlandse staat wil volgende week dinsdag 1,5 tot 2,5 miljard euro ophalen met de heropening van een langlopende lening. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie woensdag.

Het gaat om een lening die afloopt op 15 januari 2033. De huidige omvang van die lening is 4,16 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

EU wil dat banken zichzelf redden

Overheden en financiële toezichthouders moeten vroegtijdig kunnen ingrijpen bij noodlijdende banken. Daarnaast moeten de aandeelhouders en kredietverleners van banken een in zwaar weer verkerende bank redden en niet langer de belastingbetaler. Dit zijn onderdelen van een reeks voorstellen van Europees commissaris Michel Barnier (Interne markt) die woensdag bekend werden gemaakt.