Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 44736 tot 44740
Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Enthousiaste AEX index sluit met een domper

Waar de dag voor de BEL20 en de AEX index zo goed begon en bijna de hele ochtend er winsten stonden van +1,5% tot +2% voor beide indexen sloot de dag met een domper af.

In eerste instantie waren beleggers nog vol enthousiasme in aandelen gestapt waardoor de beurzen in Europa direct met mooie winsten begonnen. De AEX index en de BEL20 leken direct na opening bijna gelijk te stijgen en stonden na amper 10 minuten handel op een winst van +1,7%. Beleggers waren enthousiast vanwege de 100 miljard Euro die de Spaanse bankensector als steun krijgt. Een groot aantal Spaanse banken moeten worden geherkapitaliseerd en dit herkapitaliseren is nodig omdat met name de vastgoedsector het zwaar te verduren heeft in Spanje.

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Hypotheekmarkt blijft dalen

De hypotheekmarkt in Belgiƫ zet zijn dalende trend voort. Het aantal verstrekte woonkredieten lag in mei 37,7 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar en ook de bedragen lagen ruim 18 pct lager. De neergaande trend versnelt trouwens: in maart en april lag het aantal verstrekte kredieten respectievelijk slechts 20 en 30 pct onder het niveau van vorig jaar.

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Oeso pleit voor hogere pensioenleeftijd

Mensen worden alsmaar ouder en dus is het volgens de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) nodig dat men later op pensioen gaat. De organisatie van industrielanden pleit ook om het systeem van extralegale pensioenen uit te breiden en eenvoudiger te maken. "Enkel op die manier blijven de pensioenen betaalbaar en adequaat."

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Hypotheekmarkt: "consument wordt gegijzeld"

(Belga) De consument wordt gegijzeld als hij een hypothecair krediet aangaat, zo beweert onder meer de Federatie van Verzekeringsmakelaars (FVF). Het kredietaanbod -zoals de rentevoet- wordt immers vaak gekoppeld aan het afsluiten van een brandverzekering, een schuldsaldoverzekering en/of een levensverzekering gedurende de hele looptijd van het krediet. "De koppeling heeft zeer negatieve gevolgen voor de consument".

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Gaat Europa ook eens luisteren naar de markten?

De Euro-zone is akkoord om Spanje 100 miljard euro te lenen om de bancaire sector op poten te zetten. Zelfs tijdens het weekend regende het al reacties op deze beslissing. Patrick Allen van CNBC denkt dat Europa eindelijk begrepen heeft wat de markten willen.

Er was eerst sprake van 40 miljard euro, dan van 50 miljard euro (cijfers van het IMF) en het werd uiteindelijk 100 miljard euro. Deze keer geen kruideniersmentaliteit: het minimum geven en dan maar hopen dat de markten zich met het minimum minimorum tevreden gaan stellen. De vraag blijft echter of het uiteindelijk allemaal zal volstaan.

[...]