Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44736 tot 44740
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger

De Amsterdamse beurs is donderdag met winst gesloten, ondanks de voortdurende zorgen over een exit van Griekenland uit de eurozone.

De AEX-index sloot donderdag 1,0% hoger op 292,08 punten, de Midkap won 0,8% op 475,58 punten en de Smallcap eindigde 0,4% hoger op 381,50 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

De La Rue maakt zich klaar voor de herintroductie van de drachma

De naam De La Rue zal de meeste outsiders waarschijnlijk niets zeggen, maar dit Brits beursgenoteerd bedrijf is een specialist in het drukken van bankbiljetten. Aan klanten geen gebrek, meer dan 150 landen doen een beroep op de Engelsen om zich van banknoten te voorzien.

De Britse krant The Times heeft vernomen dat De La Rue een nieuwe klant heeft weten te strikken en die van uitzonderlijk belang zijn. Het bedrijf bereidt volgens een bericht in deze krant zich volop voor op de herintroductie van de drachma. Die opdracht kan alleen uit Griekenland zelf zijn gekomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Japan hoeft zich niet te haasten om budgetdeficiet af te bouwen

Fitch heeft de credit rating voor Japan met 1 notch verlaagd tot A-plus, komende van AA. In een bijgevoegde verklaring verwees Japan naar de stijging van de debt-to-GDP ratio. Een lagere credit rating voor een Europees land zou ongetwijfeld reacties op de markten losweken, in het geval van Japan was daar geen sprake van.

De Yen werd zelfs iets sterker, de 10-year government bond yields bleven stabiel. De investeerders lieten zich door de verlaging van de credit rating geenszins afschrikken en dat heeft alles te maken met de wijze waarop Japan zich kan blijven financieren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Draghi: moed nodig om euro te laten overleven

De Europese Unie gaat door een cruciale fase in zijn bestaan en heeft moedige stappen nodig om te kunnen overleven. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, donderdag in een toespraak op een universiteit in Rome.

,,Eurolanden moeten bijeenkomen en hun onomkeerbare visie vormen op de economische en politieke fundamenten die de euro in stand kunnen houden'', stelde Draghi. ,,Er is een moedige sprong in de politieke verbeelding nodig om het proces van Europese integratie te laten overleven.''

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Peter Schiff: "U heeft nog niets gezien, het ergste moet nog komen"

Peter Schiff is legendarisch geworden door zijn visionair boek ‘Crash Proof’. Toch was hij ooit heel positief over de Amerikaanse economie.

Maar in een gesprek met Henry Blodget legt Schiff uit waarom hij nooit eerder zo pessimistisch was over de toekomst. Hierover schreef Peter Schiff een nieuw boek ‘The Real Crash’