Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44736 tot 44740
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Up or Down voor goud?

De opwaartse trend sinds 2009 op de weekgrafiek is neerwaarts doorbroken.

Sinds September 2011 volgt de goudprijs een dalende driehoek. Een goudprijs onder de $ 1.500 zou een verdere daling kunnen veroorzaken tot $ 1.241.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Nucleaire energie wordt "hot" in China

We hebben het hier al meermaals geschreven: de boom in URANIUM komt uit het Oosten in de komende decennia.

We zijn inmiddels niet meer de enige analisten die er zo over denken. Zakenbank Barclays pakte uit met een uitgebreide grondstoffenstudie in China en kwam tot de vaststelling dat het verbruik van uranium in CHINA in de komende jaren zal exploderen.

Dat hoeft niet te verbazen omdat de nieuwe kerncentrales als paddenstoelen uit de grond zullen rijzen. Ook in de sector sloeg men eerder al alarm over de indrukwekkende vraagstijging naar URANIUM.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Nauwelijks beweging op Wall Street

Halverwege de handelsdag stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent hoger op 12.429,85 punten. De S&P 500-index daalde 0,1 procent tot 1311,59 punten en de Nasdaq verloor 0,3 procent tot 2827,59 punten. Eerder op de dag stonden de graadmeters tot 1 procent in het rood.

Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in mei minder sterk is toegenomen dan verwacht. Volgens ADP werden er in mei 133.000 banen gecreƫerd, waar economen in doorsnee rekenden op de aanwas van 148.000 arbeidsplaatsen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

CDS op Spanje bereikt 600 basispunten

De beleidsmakers in Spanje en Europa kunnen het blijven benadrukken, beleggers geloven het gewoonweg niet meer dat Spanje niet in financieel zwaar weer zit.

De premie op CDS contracten (verzekering tegen een Spaanse default) bereikt zopas de magische grens van 600 basispunten. Fondsbeheerders zoeken dus massaal dekking tegen een Spaans faillissement zoals we in Griekenland al zagen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Rabobank: Huizenprijzen dalen verder in KW1

Het jaar is slecht begonnen voor de Nederlandse huizenprijzen die in het eerste kwartaal verder daalden, waarbij er minder huizen werden verkocht, en die ook in de komende kwartalen min of meer de trend zullen doorzetten, blijkt donderdag uit een elk kwartaal uitgegeven rapport van Rabobank.

Volgens de economen van Rabobank ligt met name de fragiele economische situatie, dalende koopkracht en afgenomen leencapaciteit voor starters op de woningmarkt ten grondslag aan de verder gedaalde huizenprijs. Daarnaast zijn potentiele kopers onzeker over hun baan en pensioen.