Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 44741 tot 44745
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Rabobank: Huizenprijzen dalen verder in KW1

Het jaar is slecht begonnen voor de Nederlandse huizenprijzen die in het eerste kwartaal verder daalden, waarbij er minder huizen werden verkocht, en die ook in de komende kwartalen min of meer de trend zullen doorzetten, blijkt donderdag uit een elk kwartaal uitgegeven rapport van Rabobank.

Volgens de economen van Rabobank ligt met name de fragiele economische situatie, dalende koopkracht en afgenomen leencapaciteit voor starters op de woningmarkt ten grondslag aan de verder gedaalde huizenprijs. Daarnaast zijn potentiele kopers onzeker over hun baan en pensioen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Wie durft de Euro-crisis daadwerkelijk aanpakken?

In het verhaal van de Euro-crisis blijft iedereen maar aanmodderen, veel zinnigs wordt er eigenlijk niet verteld. J.-C. Juncker wil Griekenland een extra jaar gunnen om orde op zaken te stellen. De Luxemburger meent het misschien wel goed, maar twaalf maanden extra gaat geenszins volstaan om de Griekse problemen op te lossen. Alleen zou er weer maar eens tijd worden gekocht. Maar tijd wordt een schaars goed!

De Europese centrale bank en de E.U. waarschuwden vandaag dat het voortbestaan van de Euro in gevaar komt, ook niet meteen een waarschuwing waarvan we van onze stoel tuimelden. Dat de Euro rechtstreeks bedreigd is, zien we ook wel aan de evoluties op de valutamarkten. Olli Rehn – daar is ie weer – deed een oproep om krachtigere maatregelen, een standpunt waar we volledig begrip voor kunnen opbrengen. Wie durft de koe bij de hoorns vatten en de Euro-crisis daadwerkelijk aanpakken? Het antwoord op die vraag moeten we u helaas schuldig blijven. Voorlopig niemand, zo vrezen we.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Dow Jones-index economisch sentiment daalt in mei

De Dow Jones Economisch Sentiment-Index (ESI) is in mei lager uitgekomen ten opzichte van een maand eerder.

De index daalde tot 43,9 van 47,8 in april.

De ESI heeft tot doel om de gezondheid van de Amerikaanse economie te voorspellen door 15 grote dagbladen te analyseren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Duitse bunds sluiten wederom op recordhoogte

Duitse bunds zijn donderdag voor de tweede dag op rij op recordniveau gesloten, waarbij de yields op staatspapier uit de landen van de periferie van de eurozone daalden.

Daarnaast was donderdag gedurende de handelsdag, vanwege de zoektocht naar hogere yields, sprake van een run op second-tier staatspapier in de eurozone.

Bron: Z24
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Mathijs Bouman: Barroso‘s bankenunie is een prima idee

Maak het toezicht op de banken Europees, in plaats van nationaal. Dat wil de Europese Commissie. Een uitstekend plan, maar er zit wel een addertje onder het gras.

Wat is de kern van de eurocrisis? Liegende Grieken? Te hoge begrotingstekorten? Leeglopende zeepbellen op de huizenmarkt? Te hoge lonen in Zuid-Europa? Dat speelt allemaal mee. Maar de kern van de crisis zijn de Europese banken. Daar begon de ellende en daar zal het met een beetje pech ook eindigen.

[...]