Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 44756 tot 44760
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Capaciteit Europese noodfondsen komt tekort

Zerohedge komt met 2 interessante grafieken. De eerste toont aan dat de voorziene miljarden voor de reddingsfondsen EFSF en ESM (veel) tekort schieten. Zelfs inclusief een mogelijke toezegging van het IMF van € 150 miljard komt Europa nog maar aan de helft van de nodige capaciteit om de crisis te bestijden.

En dan te bedenken dat Europa al € 2 biljoen spendeerde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Amerikaanse beurzen vlak in middaghandel

De Amerikaanse effectenbeurzen noteerden dinsdag vlak tot licht hoger. Een beter dan verwacht rapport over de Amerikaanse dienstensector vormde een lichtpuntje na een lange reeks tegenvallend macro-economische cijfers. Dat kon de zorgen over de schuldencrisis in Europa echter niet geheel naar de achtergrond dringen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel nagenoeg vlak op 12.105,09 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1280,77 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 2763,42 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Duitse en Zwitserse obligaties: trade van de eeuw?

Recent zijn de Duitse en Zwitserse rentevoeten op korte termijn obligaties gezakt naar een 0 % rendement of zelfs negatieve rentevoet. Waarom zou iemand Duitsland geld willen lenen en er niets voor terugkrijgen, of erger nog, er geld bij moeten opleggen. Omdat ze hun portfolio willen beschermen tegen enerzijds het uiteenvallen van de eurozone en anderzijds de ontkoppeling van de Zwitserse Frank met de euro.

Indien de eurozone uiteen zal vallen, zal een Duitse obligatie in nieuwe D-Mark onmiddellijk met 40 à 50 % in waarde stijgen. Grote fondsen (bijvoorbeeld pensioenfondsen) met een grote spreiding in hun obligatieportefeuille kunnen zo (een deel van) hun verliezen goedmaken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Voorlopige kredietlijn voor Spanje door EFSF - media

Het reddingsfonds van de eurozone overweegt een voorlopige kredietlijn voor Spanje op te zetten, waaruit Madrid kan putten voor de herkapitalisering van de banken, indien nodig, stelt het Duitse dagblad Die Welt dinsdag.

Die Welt stelt dat de kredietlijn een compromis is, vanwege de weigering van Madrid om een beroep te doen op fondsen uit het noodfonds EFSF en de sterke aanmoediging van Berlijn dit wel te doen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Verlaging van de rente door ECB zou verrassing van formaat zijn

De deur die leidt naar de markten lijkt te zijn gesloten voor Spanje, wat wil zeggen dat het land zich steeds moeilijker op een normale manier kan financieren. De risicopremie die de beleggers vragen om Spanje van geld te voorzien is veel te hoog opgelopen. Madrid heeft daarom een oproep gedaan aan Europa om een oplossing te helpen zoeken.

Dat er iets moet gebeuren is duidelijk maar wat is veel minder duidelijk. In de ogen van velen moet Europa noodgedwongen in de richting van een fiscale unie groeien. Een gezamenlijke budget zoals in de U.S. voor alle staten geldt maakt daar onlosmakelijk deel van uit.