Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 44756 tot 44760
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Nikkei eindigt licht hoger

De beurs in Tokio is vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers bleven terughoudend door de aanhoudende onzekerheid over de Europese schuldencrisis en de economische groei in China. De Nikkei eindigde 0,2 procent in de plus op 8580,39 punten.

Ondanks het licht hogere slot op vrijdag leed de Japanse beurs het achtste weekverlies op rij. Dat is de langste verliesreeks in 20 jaar tijd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

'Amsterdamse beurs opent lager'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen. Beleggers blijven terughoudend door de aanhoudende onzekerheid over Griekenland en de wereldwijde economische groeivooruitzichten.

,,De AEX opent 1 punt lager. De stemming blijft pessimistisch. Uit recente peilingen in Griekenland blijkt dat de linkse anti-bezuinigingen partij Syriza de grootste partij lijkt te worden, waarmee een vertrek van het land uit de eurozone dichterbij komt. Ook blijkt dat de Spaanse bank Bankia meer kapitaal nodig heeft dan verwacht'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

hisorische context van de huidige crisis.

die onze wereld, economie, welvaart en gevoel van veiligheid en onveiligheid zouden sturen.

Zelfs in een uitzending van VPRO’s tegenlicht was het een thema.

...niet gebonden aan grenzen, corrupt met onbeperkte macht. De supermultinational en het centrale banksysteem werd vanuit Nederland geëxporteerd met één enkel doel: woekerwinst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Noteer in uw agenda…

Tenminste, daar is Citigroup’s Michael Saunders inmiddels vrij zeker van, zonder voor de volle 100 procent te gaan. De econoom van de zakenbank gaf de volgende uitleg mee aan de klanten:

Voorheen was Saunders nog maar 50 à 75 procent zeker van zijn stuk, dus de overtuiging van de Citigroup econoom van een GREXIT is sterk toegenomen in de afgelopen weken.

Michael Saunders is overigens niet de enige beer bij Citi. Hij werkt er nauw samen met William Buiter, de meest uitgesproken beer van het moment onder de strategen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Commotie rondom Duitse goudreserves

De laatste weken zijn er in Duitsland steeds meer vragen ontstaan omtrent de locatie van de goudreserves die de Bundesbank in bezit heeft. Net als in Nederland is het vermoeden en daarmee de onvrede groot dat het “nationale” goud voor een groot deel opgeslagen ligt in het Buitenland. De vragen ontstonden nadat de populaire Duitse krant Bild met een artikel kwam waarin de situatie aan het daglicht kwam. De federale rekenkamer is nu met een onderzoek gestart omtrent de data rond de goudreserves en doet hier binnenkort verslag van tegenover het begrotingscomité van de Bundesbank.