Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44766 tot 44770
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Griekse exit uit Euro-zone kan heruitgave van Aziatische crisis veroorzaken

Overal wordt er druk gespeculeerd over de mogelijke gevolgen van een Griekse exit uit de Euro-zone. Volgens sommige waarnemers gaan die gevolgen beperkt blijven, volgens anderen zijn de gevolgen onmogelijk in te schatten en kunnen ze groter zijn dan algemeen verwacht.

Iemand die ervaring heeft met dit soort crisissen is Zeti Akhtar Aziz, gouverneur van de Maleisische centrale bank. Zij maakte namelijk van dichtbij de Aziatische crisis mee. In een worst-case scenario kan een Griekse exit uit de Euro-zone een crisis vergelijkbaar als de Aziatische veroorzaken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Zuid-Europese rentes blijven hoog

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties stond donderdagochtend op 6,28 procent. Veel economen beschouwen een renteniveau boven de 6 procent als onhoudbaar op de langere termijn. Premier Mariano Rajoy waarschuwde woensdag dat de hoge rentes sanering van de overheidsfinanciën en economische groei in de weg staan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Werkloosheid neemt sterk toe tot 6,2%

De werkloosheid is in april met 24.000 personen gestegen tot 465.000. Dat is 6,2% van de beroepsbevolking,

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend. De stijging van de werkloosheid in april was relatief sterk. Gemiddeld over de afgelopen 3 maanden nam de werkloosheid met 7000 personen per maand toe. Het is ruim 6 jaar geleden dat het werkloosheidspercentage hoger was dan 6 procent. Het aantal werklozen nam in april bij zowel mannen als vrouwen toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

AEX opent hoger

In Amsterdam is de beurs donderdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. De graadmeters trokken zich op aan het late herstel op Wall Street. De stemming bleef fragiel nadat de Europese leiders tijdens de informele EU-top geen concrete maatregelen wisten te nemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

AEX stijgt verder

De stemming op de Amsterdamse beurs is wederom positief. Bijna alles AEX- en Midkapfondsen staat in het groen.

In Amsterdam is de beurs donderdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. De graadmeters trokken zich op aan het late herstel op Wall Street. De stemming bleef fragiel, nadat de Europese leiders tijdens de informele EU-top geen concrete maatregelen wisten te nemen.