Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44766 tot 44770
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Monti vraagt ECB om actie

De onrust over de schuldencrisis in de eurozone dreigt Italië opnieuw in grote problemen te brengen. Dat zei de Italiaanse premier Mario Monti donderdag op een congres in Brussel. Hij riep de Europese Centrale Bank (ECB) daarom op actie te ondernemen om de stabiliteit van de eurozone te bewaken.

,,Ik denk dat de ECB binnen de grenzen van zijn verantwoordelijkheid de stabiliteit van de eurozone moet verzekeren'', zei Monti. ,,De werking van het monetaire beleid kan in twijfel worden getrokken als renteverschillen tussen landen volledig los komen te staan van het reële beleid dat in die landen wordt gevoerd, zoals onlangs is gebeurd.''

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

EU en den Haag geef maar ons geld uit, wij betalen wel

De gebeurtenissen in de afgelopen maanden en  weken volgen elkaar  steeds sneller op, maar de EU burgers en zeker die  in eigen land (  voor zover wij in Nederland hierover al geïnformeerd worden door de MSM) , laten alles gelaten over zich heen gaan. De lethargie en desinteresse maakt dat de nationale en zeker de ongekozen EU politcirovers  ongestoord hun gang kunnen gaan met steeds sneller geld uit te geven, geld dat niet aan hen toebehoort en  slechts bestaat door de drukpersen harder te laten lopen, waardoor naast het gevaar van een inflatie de schuldenberg dramatisch groeit. En niemand die hier een halt aan toeroept of daar zelfs maar een poging toe doet.  Immers de politici denken in eerste instantie aan hun eigen toekomst en weten dat de behaalde resultaten  of liever gezegd fouten, geen invloed hebben op de ( hun ) toekomst.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

VVD vindt dat EU boekje te buiten gaat

DEN HAAG - EU-Begrotingscommissaris Olli Rehn gaat zijn boekje te buiten door suggesties te doen over de manier waarop Nederland de problemen op de woningmarkt moet aanpakken.

Dat zei VVD-Kamerlid Klaas Dijkhoff donderdag tijdens een overleg over Europa in de Tweede Kamer.

Woensdag presenteerde de Europese Commissie aanbevelingen aan landen om hun begroting weer op orde te krijgen. Begrotingscommissaris Rehn constateerde bij Nederland een verstoorde huizenmarkt. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Kans op globale recessie bedraagt nu 100 %

Marc Faber heeft weer eens gesproken en erg vrolijk werden we van zijn woorden ook deze keer niet. Faber beschouwt een wereldwijde recessie, met als kernzones Europa en de U.S. namelijk als onvermijdelijk. De kans op een globale recessie bedraagt nu 100 %, niet meer of niet minder. Dixit Faber.

Alle investeerders zitten als verlamd te kijken naar wat er in Griekenland en, bij uitbreiding, in de rest van Europa gebeurt. De gebeurtenissen aldaar zijn weinig hoopgevend, Faber ziet bovendien dat dit gegeven langzamerhand verrekend zit in de markten. Ook de beurs van Wall Street ontsnapt er niet aan.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Duitse bunds lager in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren donderdagochtend lager, nadat ze woensdag op een recordniveau sloten vanwege de Spaanse problematiek, waardoor de yields in de periferie verder opliepen.

Woensdag was tevens een dag van recordlaagtes, aangezien de rendementen op het Duitse staatspapier verder omlaag gingen, waarbij de yield op tweejarige obligaties zelfs naar een recordlaag niveau van 0% daalde. Ook het rendement op de tienjarige bund kwam uit op het laagste niveau ooit van 1,286%.