Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 44776 tot 44780
Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Amerika wordt oliegrootmacht

Een van de grootste uitdagingen van de komende (tientallen) jaren is de onafhankelijkheid van buitenlandse energie, en in grote mate dus van olie. Amerika heeft hier een grootte voorsprong opgebouwd ten opzichte van Europa. Amerika is erin geslaagd om meer olie uit te voeren dan dat het invoert. Amerika is goed op weg om het nieuwe Midden-Oosten te worden.

Vorig jaar was het eerste jaar sinds 1949 waarin de Amerikanen meer olie uitvoerden uit Amerika dan dat ze invoerden. In principe dan de binnenlandse productie dus voldoen om de volledige Amerikaanse economie te bevoorraden. Amerika is de snelst groeiende producent van olie en gas ter wereld.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

'Wall Street begint vlak'

In New York zullen de beurzen donderdag naar verwachting vlak tot licht hoger beginnen. De stemming wordt gedrukt door tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

De Europese aandelenmarkten zagen de winsten verdampen nadat loonstrookverwerker ADP bekendmaakte dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in mei met 133.000 banen is toegenomen. Economen rekenden gemiddeld echter op een banengroei van 148.000.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Vertrouwen in Europa slinkt zienderogen

Het vertrouwen van consumenten en bedrijfsleiders in Europa zakt steeds dieper weg. Bovendien zit het sentiment in dalende lijn.

Dit voorspelt weinig goeds voor het Europese BBP in de komende maanden. Een forse krimp behoort steeds meer tot de mogelijkheden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

David Morgan ontsnapt uit de ZILVERMATRIX

De boog moet niet altijd gespannen staan. David Morgan pakte onwerkelijke shortpositie in de zilvermarkt op een ludieke manier aan met een persiflage op de film ‘The Matrix’.

Het filmpje dateert van 2010 maar is nog steeds van toepassing

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Fitch verlaagt kredietstatus 8 Spaanse autonome regio's

Kredietbeoordelaar Fitch Ratings heeft de kredietstatus van acht Spaanse autonome regio's verlaagd, meldt het ratingbureau donderdag in een persbericht. Tevens geldt voor de gebieden een negatieve outlook.

Naast de autonome regio's van Madrid, verlaagd naar A- en Baskenland, omlaag naar A+, werd ook de kredietstatus van Andalusie, Asturie, Murcia, Catalonie, Cantabrie en de Canarische eilanden verlaagd. Die regio's kwamen allen in de BBB+ of BBB- categorie terecht.