Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 44786 tot 44790
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

'Euro-obligaties is voor langere termijn'

De meningen van de regeringsleiders bleken nogal verdeeld over het idee om nationale staatsleningen te vervangen door gezamenlijke euro-obligaties. Nederland en Duitsland zijn fel tegen omdat ze dan een hogere rente moeten betalen, armlastiger landen zijn voorstander.

Bron: earthwatcher.nl
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Noodfonds nu ook voor Griekse banken

Een bedrag van 23 miljard euro uit het noodfonds gaat direct naar 4 Griekse banken die anders om zou vallen vanwege de bankrun. Dit is natuurlijk een pleister op een wond die tot aan het bot gaat, de banken zullen evengoed omvallen en daarbij in zijn val vele andere instanties meenemen naar de grond. Nigel Farrage is al een aardige tijd bezig om de mensen in het euro parlement te overtuigen dat de weg die genomen is leidt tot de ondergang van alles en iedereen op financieel gebied. En vanuit die chaos is er ruimte voor iets nieuws. Hij geeft in onderstaand filmpje aan dat als Griekenland de euro verlaat, het hooguit een paar weken zwaar zal zijn voor de Grieken, daarna zal het toerisme weer opbloeien, mensen zullen weer dingen gaan maken om te verkopen, en door de dan voordelige wisselkoers met andere landen maakt het een grote kans om op deze manier binnen een niet al te lange tijd weer op eigen benen te kunnen staan. Het zou als voorbeeld kunnen dienen voor andere noodlijdende landen zoals Spanje, Portugal, Italië en volgens geruchten zelfs Frankrijk. Wat mij betreft mag Griekenland in de euro blijven tot het einde ervan, en kunnen we allemaal zo’n nieuwe start hebben waarin banken niet meer bepalen wat iets waard is,

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Groeiende vraag naar zilver door industriële toepassing - tekorten in 2017?

Zilver wordt veelal gezien als het kleine broertje van goud, toegankelijker voor de kleine man die zijn bezit veilig wil stellen in deze turbulente financiële tijden. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien is dat 70% van de vraag naar zilver naar industriële toepassingen gaat. Dit zijn vooral toepassingen in de elektronische industrie en voor solderen. Hoewel de industriële vraag naar zilver de afgelopen 10 jaar redelijk stabiel is gebleven is er een aantal sectoren waar behoorlijke groei is te verwachten.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Zwitserse bank is goud van klant kwijt

Egon von Greyerz is oprichter en managing partner bij het Zwitserse Matterhorn Asset Management en kwam maandag met een interessant verhaal naar buiten. Von Greyerz vertelde tegenover King World News dat een grote Zwitserse bank niet de hoeveelheid goud voor een klant in de kluis had liggen die wel aan hem of haar toebehoorde: “We raden investeerders aan om hen goud uit het bancaire systeem te halen, niet alleen vanwege de bankruns die blijven doorgaan maar ook omdat het risico in het bankensysteem te groot is.” Het is daarom niet alleen goed om goud fysiek te bezitten maar ook het bancaire systeem te vermijden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Eurotop stelt moeilijke beslissingen nog even uit

Op de informele eurotop in Brussel zijn geen harde besluiten genomen. De top was een voorbereiding op de formele top eind juni.

Dan moeten de Europese leiders mogelijk besluiten nemen over de euro.