Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 44791 tot 44795
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Beurzen zien winsten afnemen

De Europese beurzen zagen maandagmiddag de winsten afnemen. Na de euforie over de Europese noodsteun aan de Spaanse bankensector besloten beleggers met het oog op de naderende Griekse verkiezingen wat winsten te verzilveren.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,7 procent hoger op 293,62 punten. De MidKap-index klom 0,1 procent tot 499,32 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen 0,5 en 0,9 procent. Frankfurt deed het beter met een plus van 1,3 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,6 procent hoger.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

'Europeanen teveel afhankelijk van verzorgingsstaat'

We zijn teveel afhankelijk geraakt van de verzorgingsstaat. De verwachtingen die burgers hebben van de overheid zijn te groot, de rol van de staat in de economie ook.

Dat zegt Theodore Dalrymple, Britse arts en auteur van kritische boeken over de moderne samenleving, in De Crisis Voorbij. Volgens Dalrymple hebben overheden het de afgelopen jaren flink laten lopen, maar ook burgers moeten schuld bekennen. Zij zijn verleerd om te wachten op (lees: te sparen voor) de spullen die ze willen hebben.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Portugese banken lenen in mei voor recordbedrag bij ECB

Portugese banken hebben vorige maand voor een recordbedrag gebruik gemaakt van de diverse kredietlijnen van de Europese Centrale Bank (ECB), meldt de centrale bank van het land.

In mei maakten binnenlandse banken voor EUR58,7 miljard gebruik van de verscheidene leenfaciliteiten van de ECB, tegenover EUR55,4 miljard een maand eerder. Het eerdere recordbedrag van EUR56,3 miljard stamt uit maart van dit jaar.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Column Kees de Kort | Liegen wordt beloond met 100 miljoen euro

Spanje heeft zich dit weekeinde verzekerd van 100 miljoen euro noodhulp van de EU om de bankensector te redden. "Onvoorstelbaar", zegt Kees de Kort. " Je krijgt voor jarenlang liegen gewoon 100 miljoen euro."

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Nederland in top 10 wapenhandel

Aankomende juli komen de landen van de Verenigde Naties bij elkaar om in New York om te praten over een wereldwijd verdrag over de wapenhandel. Als de onderhandelingen goed lopen, zal dit het eerste wereldwijde wapenhandelsverdrag ooit worden. Amnesty en andere organisaties pleiten voor zo’n sterk mogelijk verdrag om de handel in te dammen. Want wereldwijd zorgen wapens voor veel ellende. Amnesty moet echter opboksen tegen machtige tegenstanders.