Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 44806 tot 44810
Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Zulauf: euro klapt, chaos volgt en kredietmarkten worden genationaliseerd

Zin in doemdenken? Lees dan vooral wat de Zwitserse hedgefund manager Felix Zulauf te zeggen heeft. Hij verwacht dat de euro de tweede helft van dit jaar klapt. De wereld komt daardoor in een financiële en economische chaos terecht met als gevolg dat de kredietmarkten worden genationaliseerd.

Dit stelt Zulauf in Barron’s (registreren) in de jaarlijkse “Barron’s roundtable”, een economenpanel van het Amerikaanse zakenblad. “Het is een gevaarlijk cocktail. De enorme  schuldenberg wordt nog eens versterkt door de gigantische over-the-counter derivatenmarkt. In de afgelopen tien jaar is die derivatenmarkt wereldwijd gegroeid van $100 biljoen naar bijna $800 biljoen”, zegt Zulauf oprichter en de baas van  Zulauf AM. Hij verwacht daarnaast dat in 2013 de Chinese vastgoedbubbel uiteen spat.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

EU valt uiteen

De ontrafeling van de EU kan al snel plaats vinden. Het is gewoon een kwestie, welk land het eerst de Euro verlaat, Griekenland stond twee jaar op de nominatie omdat het eigenlijk reeds in 2010 failliet verklaard had moeten worden. Maar nu liggen de Spaanse banken onder vuur, als gevolg van de enorme on(t)roerend goed ramp. De banken bezitten ongeveer 70% van het onverkochte onroerend goed, waarvan meer dan 50% niet eens is afgebouwd. Maar op hun balansen is de waarde van dit onroerend goed nauwelijks verlaagd, althans niet afgewaardeerd op basis van de werkelijke marktwaarde, die feitelijk meer dan 50% lager ligt. Als de banken dat zouden doen, zoals ze moesten doen, zijn bijna alle Spaanse banken failliet.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Professor Economie: ESM zal crash Europa alleen maar erger maken

ESM geeft Zuid Europese landen mogelijkheid om zonder sancties op kosten van Duitsland en Nederland nog meer schulden te maken - Belgische bank Dexia heeft nog eens € 90 miljard nodig

Volgens de Duitse professor economie Bernd Lucke, werkzaam aan de Universiteit van Hamburg, zal het ESM reddingsfonds precies het tegenovergestelde doen als beoogd, namelijk een grote en ernstige crash in Europa veroorzaken. Het ESM bevat namelijk enkel 'suikerbrood' voor de Zuid Europese landen in de vorm van de permanente financiering van hun veel te hoge uitgaven en schulden door met name Duitsland en Nederland. Van een stok achter de deur in de vorm van een mogelijk staatsbankroet voor landen die zich niet aan de afspraken houden is echter (weer) geen sprake. De scheidende voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) is de eerste hoge Nederlandse official die het nu openlijk toegeeft: 'Nederland zal offers moeten brengen voor Europa'. Offers, die de welvaart van u en uw (klein)kinderen fors en blijvend zullen verminderen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

'Europa vindt Spanje geloofwaardiger'

Spanje heeft bij de andere eurolanden aan geloofwaardigheid gewonnen met de tot dusver doorgevoerde hervormingen. Daardoor lukte het Spanje om steun te krijgen voor zijn bankensector. 

Zaterdagavond stemden de eurolanden in met maximaal 100 miljard euro steun aan de Spaanse bankensector. ''Als we in de afgelopen 5 maanden niet hadden gedaan wat we hebben gedaan, hadden we het niet over geld voor de banken gehad maar over noodsteun voor Spanje'', aldus Rajoy.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Het ultieme doomsday scenario

Volgens Pal, die schrijft voor The Gobal Macro Investor - een onderzoeksbureau met grote hedgefunds als clienten-, is er momenteel sprake van een ‘ blijvende depressie’, waarbij economische groei achterblijft terwijl landen verdrinken in teveel schuld. De toekomst kent volgens Pal veel onzekerheden, maar zal echt beginnen wanneer de grootste bank zal omvallen. Met weinig geld beschikbaar voor overheden om te hulp te schieten is de kans groot dat dit over zal slaan naar de gehele Europese bankensector.