Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 44806 tot 44810
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Griekse saga zal nog minstens enkele maanden blijven aanslepen

Welk belang moeten we hechten aan de datum van 17 juni, dag waarop de Grieken opnieuw naar de stembus moeten? Het belang van de dag zelf is relatief. Het politieke centrum bestaande uit PASOK en Nieuwe Democratie krijgt een nieuwe kans om een meerderheid te veroveren.

De polls geven ons geen uitsluitsel over de verkiezingsuitslag. Nieuwe Democratie zou volgens sommige polls weer de grootste partij worden, andere polls hinten echter naar meer winst voor extreem-links. Kunnen PASOK en Nieuwe Democratie samen een meerderheid behalen? We durven het te betwijfelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Rajoy: "We naderen het breekpunt in Spanje

De Spaanse eerste minister had tijdens zijn lunch met Franse premier Hollande geen hoopvol nieuws bij. Volgens Rajoy nadert Spanje het breekpunt op vlak van de financieringen.

De verschillen nemen sneller toe en de tekorten lopen de spuigaten uit, aldus de Spaanse PM.

Hollande zou al hebben toegezegd dat de ECB de geldkraan naar Spanje verder moet opendraaien en het Spaanse bankensysteem moet ondersteunen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Gaat Angela Merkel het been stijf kunnen houden?

De markten stonden vandaag woensdag 23 mei op de toppen van hun tenen. We hoeven ons geen illusies te maken, de Europese top gaat niets opleveren. Het angstzweet staat de investeerders daarom op het voorhoofd te lezen, niemand weet wat de toekomst zal brengen.

Griekenland redden, in of out de Euro-zone dreigt steeds moeilijker te worden. Alles wijst er op dat Angela Merkel het been zal stijf houden en de Duitse belastingbetaler niet nog meer zal laten opdraaien voor de crisis.

Bron: beursgorilla.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Hoezo voedseltekort?

Consumenten in de rijke landen gooien jaarlijks 222 miljoen ton voedsel weg, even veel als de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara produceren. Dat stelt de Wereldvoedselorganisatie FAO in een recent rapport.

De voedselverspilling is zorgwekkend omdat de wereldbevolking blijft groeien en de middelen om aan de groeiende vraag naar voedsel te voldoen schaars zijn. Het roer moet om, vindt de Nederlandse ambassadeur bij de FAO in Rome, oud-landbouwminister Gerda Verburg.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Duitse bunds sluiten flink hoger

Duitse bunds zijn woensdag ruim hoger gesloten, vooral vanwege aanhoudende zorgen om Griekenland. Verder gaf een sterke veiling van Duitse leningen een extra steun in de rug.

De zorgen om Griekenland laaiden op nadat voormalig premier Lucas Papademos in een interview met Dow Jones Nieuwsdienst aangaf dat de risico's op een Griekse exit reeel zijn en dat een vertrek "catastrofale" gevolgen zou hebben voor het land.