Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 44811 tot 44815
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

EU bereid Spanje mogelijk meer tijd te geven

De Europese Unie is bereid om Spanje mogelijk meer tijd te geven om het begrotingstekort terug te dringen tot maximaal 3 procent. In ruil voor meer tijd moet het land wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Alleen dan is Europees commissaris Olli Rehn (economische en monetaire zaken) bereid het land een jaar langer de tijd te geven, zei hij woensdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

MAYDAY: Italiaanse rente bereikt 6 procent!

Niet enkel Spanje is aangeschoten wild op de financiële markten, ook Italië komt steeds meer in het vizier van de speculanten.

De nieuwe veiling van Italiaans schuldpapier verliep aan fors hogere rentes, waardoor de rente op 10-jarige Italiaanse staatsobligaties zopas door de barrière van 6 procent schoot.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Landen die de euro gebruiken moeten een

De zeventien landen die de euro als valuta hebben zouden de oprichting van een "bank-unie" moeten overwegen, waardoor ze de last van de bankverliezen kunnen delen, stelt de Europese Commissie (EC) woensdag in een bericht over de pogingen van de lidstaten om de crisis in het valutablok te bestrijden.

Om verdere dure reddingsoperaties voor banken te voorkomen die zwaar wegen op de financien van de eigen overheden, zou "overwogen kunnen worden" om het nieuwe permanente reddingsfonds ESM toe te staan direct het kapitaalniveau van banken op te hogen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

EU plaatst Spanje op kritieke lijst

De Europese Commissie heeft Spanje woensdag op de eerste plaats van een lijst van 12 eurozonelanden geplaatst met een zwakke economie die hervormingen moeten doorvoeren. ,,Spanje staat voor grote aanpassingsproblemen na het uiteenspatten van de huizenmarkt en de kredietbubbel", zei de Commissie in haar jaarlijkse rapport over de Spaanse economie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Duitsland en Bulgarije presteren goed in Europa

Duitsland en Bulgarije worden door de Europese Commissie niet langer gewaarschuwd om hun begrotingstekort terug te dringen.

Deze landen hebben hun begrotingstekort weten terug te dringen tot onder de 3 procent. Dit heeft José Manuel Barosso, voorzitter van de Commissie, woensdag laten weten bij de presentatie van de landenaanbevelingen in Brussel.