Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 44811 tot 44815
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

ING: vooruitzichten woningmarkt versomberen

De woningmarkt komt nog steviger op slot te zitten als de afspraken in het Lenteakkoord volgend jaar doorgaan. Vooral starters zijn de klos.

De verschillende aanpak van starters en van huidige huiseigenaren zorgt grotendeels voor verdere stagnatie. Dat stelt ING in zijn Kwartaalmonitor Woningmarkt.

Bron: nieuwstips.com
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Eurocrisis is symptoom van mondiale machtsverschuiving

De financiƫle crisis in Europa en Amerika is niet te wijten aan luie Grieken of inhalige speculanten, maar aan een grondige herschikking van de welvaart wereldwijd.

De bloeiperiode in het Westen is voorbij. Al betekent dat echt niet dat de euro gaat instorten.

Dat zegt Howard Nicholas, een Sri Lankaanse hoofddocent economie aan het Institute of Social Studies in Den Haag (ISS). Het ISS houdt zich met name bezig met internationale samenwerking.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Meer mensen tegen hun zin zonder werk

De afgelopen zes jaar hebben niet zoveel mensen tegen hun zin zonder werk gezeten als begin dit jaar.

In het eerste kwartaal van dit jaar ging het om 883.000 mensen die wel een baan van 12 uur of meer per week zouden willen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

EU-leiders werken aan plan voor fiscale unie - media

De leiders van Europese instituten werken aan een plan om de eurozone te redden, waarbij een van de opties het opzetten van een fiscale of begrotingsunie omvat, berichtte het Duitse weekblad Der Spiegel gedurende het weekend zonder daarbij bronnen te citeren.

Tijdens een informele bijeenkomst op 23 mei werden de leiders van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank, de Europese Raad en het hoofd van de Eurogroep, Jean-Claude Juncker aangewezen om voorstellen te bundelen om de Europese regeringsleiders te helpen bij het maken van een stappenplan die de discussie over de toekomst van Europa moet dirigeren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Kredietwaardigheid bedrijven daalt tot dieptepunt

De kredietwaardigheid van Nederlandse bedrijven is verslechterd tot een historisch dieptepunt. Dat heeft financieel onderzoeksbureau Graydon becijferd in een rapport.

De beoordeling van de kredietwaardigheid van alle bedrijven in Nederland daalde van gemiddeld 'A' naar 'BBB'. ,,Sinds het officiƫle begin van de crisis, eind 2008, is de kredietwaardigheid van de Nederlandse bedrijven kwartaal na kwartaal gedaald'', aldus Graydon.