Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 44821 tot 44825
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

DOCU: De Nederlandse Tulpenmanie

Hierna volgt een van de weinige documentaires die er gemaakt zijn over de tulpenmanie in Nederland in 1637.

De tulpenmanie van enkele eeuwen terug laat zien dat een manie van alle tijden is. Zelfs toen werd er al gespeculeerd in afgeleide producten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Duitse staatsobligaties als zichtrekening

De rente op 2-jarige Duitse staatsobligaties zakte vanmorgen tot het laagste niveau ooit, onder 0,07 procent!

Niet enkel beleggers vluchten steeds vaker in het Duitse overheidspapier, ook andere Europese instellingen en bedrijven kiezen steeds vaker ervoor om hun cashreserves te parkeren in Duits schuldpapier.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Duitse politici wijzen eurobonds niet af

Prominente Duitse politici hebben woensdag aangegeven dat de invoering van euro-obligaties op termijn een goed idee kan zijn.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble herhaalde voorafgaand aan Europees overleg echter zijn bezwaren tegen de invoering van deze gezamenlijke leningen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Griekenland moet van Bundesbank hervormen

De Duitse centrale bank, de Bundesbank, noemt de situatie in Griekenland ''extreem zorgwekkend'' en riep het land woensdag op niet af te zien van afgesproken hervormingen.

Griekse politici, met name de radicaal linkse partij Syriza, willen de hervormingen die de geldschieters van het land eisen in ruil voor noodsteun, naast zich neerleggen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Italiaanse consumenten somberst sinds 1996

Het vertrouwen van Italiaanse consumenten in de economie van het land is in mei onverwacht gedaald en kwam hierdoor op het laagste niveau sinds 1996 uit.

Dat blijkt woensdag uit cijfers over april van statistiekbureau Istat. De inwoners van de op twee na grootste economie van de eurozone hebben minder vertrouwen in de algemene economische situatie, meldt het nationale statistiekinstituut.