Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 44826 tot 44830
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Deadline voor plannen Griekse banken

De vier grootste banken van Griekenland hebben 3 maanden de tijd om hun herstructureringsplannen bekend te maken. Daarbij zullen vestigingen moeten sluiten en werknemers ontslagen worden. Dat heeft de Griekse overheid woensdag gezegd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager na beweeglijke handelsdag

De Amsterdamse beurs is woensdag na een woelige sessie met verlies gesloten, waarbij vooral nieuws rond de Europese schuldencrisis de markten bewoog.

De AEX-index sloot 1,6% lager op 290,66 punten, de Midkap verloor 1,3% op 477,74 punten en de Smallcap eindigde 1,6% lager op 382,72 punten.

"We sluiten op ruim 290 punten, maar zo'n intraday stijging van 291 naar 295 zien we niet vaak", aldus Tim Linger van Antaurus De Vermogensstrateeg. "Het toont wel aan hoe nerveus de markt is."

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Goud reserves onderpand voor nieuwe Duitse variant Eurobonds

Zowel Duitsland als Nederland zijn tegen de invoering van Eurobonds om hiermee een deel van de Europese schuldencrisis op te lossen. Eurobonds zouden de rentelasten van Duitsland en Nederland direct verhogen hetgeen door de belastingbetalers moet worden opgebracht. Duitsland heeft nu een Eurobond lite variant bedacht waarbij Duitsland alle schulden van een land boven de 60% GDP via een speciaal door Duitsland gecontroleerd fonds laat lopen. Landen die hieraan mee willen doen dienen hun financiële reserves en tevens hun goudreserves dan als onderpand aan Duitsland over te dragen. Italië en Portugal (Zuid Europese crisis landen met relatief hoge goudreserves) hebben negatief op dit plan gereageerd en willen zelf controle houden over hun goud reserves.

[...]

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Elmer Hogervorst: Geduld is een schone zaak

Na een flinke correctie op de goud- en zilvermarkt werd een stevige bodem gemaakt op 16 mei jl.

We weten dat een dubbele, hogere bodem altijd meer benen geeft om op te staan en steviger is dan slechts één been.

De hogere bodem kwam op 23 mei. Sindsdien is de markt weer opgeveerd, zie hieronder.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Euro en olieprijzen flink omlaag

De euro is woensdagmiddag kortstondig voor het eerst sinds juli 2010 onder de 1,24 dollar beland. Investeerders zochten de veiligheid van de Amerikaanse dollar op vanwege de toenemende zorgen rond Spanje.