Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 44826 tot 44830
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren woensdag in de ochtendhandel hoger, aangezien beleggers hun blootstelling aan risicovolle activa terugbrengen, in reactie op uitspraken van de voormalige Griekse premier Lucas Papademos dat er een kans is op een Grieks exit uit de eurozone. Hierdoor wordt het optimisme getemperd, waarvan sprake was voorafgaand aan de voor woensdagavond geplande Europese Unie top.

Het enthousiasme voor de EU-top werd woensdagochtend eveneens gedrukt door nieuwsberichten dat Duitsland geweigerd heeft de schuldenlast van noodlijdende eurozone landen te verdelen door de uitgifte van eurozone-obligaties.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

'ECB zet werkgroep Griekenland op'

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft een speciale werkgroep opgericht, die zich moet gaan bezig houden met een eventuele escalatie van de schuldencrisis in Griekenland, bericht de Duitse krant Die Zeit woensdag.

De werkgroep zou geleid worden door ECB-bestuurslid Jörg Asmussen. De ECB geeft woensdag geen commentaar op het bericht.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Draghi aan zet

Draghi is hier zeker geen voorstander van na de lening van 1000 miljard die hij tegen 1% aan de banken heeft gegeven. Hij vindt dat de banken dit geld kunnen gebruiken om de markt te steunen, maar ja de banken zijn de laatste tijd niet erg coöperatief.

Nadat decennia lang het bank wezen en de politiek hand in hand gingen cq. de banken de politiek hun wil oplegden staan ze nu lijnrecht tegenover elkaar. Als Draghi weigert hebben we er een probleem bij, Spaanse 10 jarige rente staat net iets boven de 6% en komt van 6,5% een week geleden, ik kan me dus voorstellen dat de ECB zegt dat de markt het lekker zelf uit moet zoeken om dat inkoop niet de taak van de ECB is. Hiermee gaat de ECB dus direct achter het ESM staan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Beurzen omlaag in afwachting EU-top

De Europese beurzen gingen woensdag eensgezind omlaag. De graadmeters leverden daarmee de winsten van een dag eerder weer in. Beleggers zijn er steeds minder van overtuigd dat de Europese leiders tijdens hun informele top daadkrachtige stappen zullen zetten om de crisis te bestrijden.

,,De stijgers van gisteren zijn de dalers van vandaag. De beweeglijkheid op de beurzen blijft groot door de aanhoudende onzekerheid over Griekenland. We gaan van eurotop naar eurotop en ondertussen gebeurt er niet echt veel om de crisis aan te pakken. Op de obligatiemarkt blijft de Spaanse rente nog redelijk liggen. Dat is een klein pluspuntje'', aldus private banker André Sirks van Theodoor Gilissen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Dekkingsgraad ABP daalt naar 94%

De dekkingsgraad van pensioenfonds ABP is gedaald van 95% eind maart naar 94% eind april. Verdere afstempeling dreigt.

De dekkingsgraad is daarmee terug op het niveau van eind 2011 en ruim onder het verplichte minimum van 105%.

De dekkingsgraad geeft de verhouding weer tussen de bezittingen tegenover huidige en toekomstige verplichtingen naar aangesloten leden van het fonds.