Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44846 tot 44850
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Spanje leent om Bankia te redden

MADRID - Een Spaans staatsfonds dat belast is met de herstructurering van de bankensector, gaat obligaties uitgeven om de aangeslagen bank Bankia te helpen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Dekkingsgraad ABP zakt naar laagste punt ooit

De pensioenfondsen sidderen over de lage rente waar ze mee moeten rekenen. De rekenrente voor het ABP zakt vandaag bijvoorbeeld naar 1,95%, met als gevolg een dekkingsgraad van slechts 86.

Dat blijkt uit berekeningen van RTLZ.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Staat wil 2 tot 4 miljard euro ophalen

De Nederlandse staat wil op 4 juni 2 tot 4 miljard euro ophalen met de heropening van leningen met een korte resterende looptijd. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA) woensdag bekendgemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Lloyd‘s of London bereidt zich voor op instorting Euro

Ogenschijnlijk is het overal ‘business as usual’, maar achter de schermen beweegt er vanalles en nog wat. In grote haast worden voorbereidingen getroffen voor een uiteenspatten van de Euro-zone, voorbereidingen die worden getroffen voor ‘het geval dat’. De voorbereidingen passen voorts perfect in het plaatje van de record short positie op de euro die we zonet schetsten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Voorlopig geen nieuwe eurolanden

Geen van de acht Europese landen die op de wachtlijst staan om bij de euro te komen, voldoet momenteel aan de vereiste standaard.

Dat bleek woensdag uit een rapport van de Europese Centrale Bank (ECB).

Voor de schuldencrisis stonden EU-leden die nog geen deel uitmaakten van het eurogebied te trappelen om de Europese munt in te voeren.