Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44851 tot 44855
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Duitse bunds weer hoger, rente lager

Duitse bunds noteren woensdagochtend hoger, na een teleurstellende Italiaanse veiling, waarbij de leningkosten toenamen.

De Italianen veilden vijf- en tienjarige staatsobligaties voor een totaal bedrag van EUR5,732 miljard. Er was gemikt op een bedrag tussen de EUR4,5 miljard en EUR6,25 miljard. Het effectieve rendement op de lening van tien jaar kwam uit op 6,03%. Bij de voorgaande veiling van 27 april bedroeg de yield nog 5,84%.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

'Spanje zal meer moeten bezuinigen,begrotingsinspanningen Italië worden geloofd'

De Italiaanse premier Mario Monti zal vanmiddag tijdens de presentatie van de aanbevelingen waarschijnlijk worden geprezen om zijn bezuinigingsmaatregelen.

De Europese Commissie zal zich vandaag, tijdens de presentatie van de economische strategie voor de eurozone, voornamelijk richten op Spanje en Italië. Terwijl Italië hoogstwaarschijnlijk geloofd zal worden om de inspanningen voor het terugdringen van het begrotingstekort, is het onwaarschijnlijk dat Spanje positief commentaar krijgt. Dat blijkt uit een concept-document in handen van persbureau Reuters.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Spaanse zorgen kleuren beurzen rood

De Europese beurzen lieten woensdag een roodgekleurd beeld zien. De aanhoudende ongerustheid over de zwakke banken en de stijgende rentekosten in Spanje zette de stemming onder druk. Ook zorgden berichten dat China slechts milde maatregelen zal nemen om de economie te stimuleren voor verkoopdruk.

,,Dinsdag waren de beurzen nog goed geluimd, maar vandaag nemen de spanningen weer toe door oplopende rentes in Spanje en Italië. Per saldo is het sentiment slecht, maar waarschijnlijk hebben we rond de huidige niveaus wel de bodem bereikt. Verder is het vrij rustig op de beurs aangezien veel marktpartijen nog op vakantie zijn", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Zuid-Europese rentes weer omhoog

De aanhoudende zorgen over de Spaanse bankensector leidden woensdag tot verder oplopende rentes staatsleningen van Spanje en Italië. Op de valutamarkt zakte de euro weg tot 1,2438 euro, het laagste niveau in bijna 2 jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Zuid-Europese rentes weer omhoog

De aanhoudende zorgen over de Spaanse bankensector leidden woensdag tot verder oplopende rentes voor staatsleningen van Spanje en Italië.

Op de valutamarkt zakte de euro weg tot 1,2438 euro, het laagste niveau in bijna 2 jaar.