Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44851 tot 44855
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Duitse eurocommissaris sluit eurobonds niet uit

De Duitse eurocommissaris Günther Oettinger (CDU) vindt dat de Duitse regering de invoering van euro-obligaties niet categorisch moet uitsluiten.

Dat zegt de partijgenoot van bondskanselier Angela Merkel en minister van financiën Wolfgang Schäuble woensdag in een interview met de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Papademos: risico dat Griekenland euro verlaat aanwezig

De voormalige premier van Griekenland Lucas Papademos heeft dinsdagavond gewaarschuwd dat Griekenland geen andere keus heeft dan zich te houden aan het pijnlijke bezuinigingsprogramma of anders uit de eurozone moet stappen, wat de economie zal verwoesten, de inflatie zal laten stijgen en zal leiden tot nieuwe sociale spanningen.

In zijn eerste interview sinds hij aftrad vorige week, meldde Papademos aan Dow Jones Nieuwsdienst dat het verlaten van de gezamenlijke munt 'catastrofale' economische consequenties zal hebben voor Griekenland en diepgaande en verstrekkende gevolgen voor de rest van de eurozone. Volgens Papademos is dat de reden waarom enkele Europese staten en instellingen rampenplannen overwegen voor ieder mogelijke gebeurtenis, zonder dat hij daarbij verder op de details in wil gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Maakt Griekenland zich op om de Euro-zone te verlaten?

De beurs op Wall Street schakelde gisteren in het laatste uur van de handel razendsnel over van een risk-on naar een risk off situatie. Die omschakeling vond haar roots nog maar eens in Griekenland, maar ditmaal vanuit een hoek waar niemand een bui had zien hangen. De voormalige premier Lukas Papademos gaf te verstaan dat zijn land zich volop aan het voorbereiden is op het verlaten van de Euro-zone. Het favoriete scenario van Papademos is een exit zeker niet, maar de politicus houdt er wel degelijk rekening mee.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Paniek slaat toe onder beleggers

De aanhoudende beursdaling van de afgelopen maanden begint stilaan zijn effecten na te laten op de gemoedstoestand bij beleggers.

Volgens de nieuwste meting van Citigroup slaat de paniek zelfs terug toe onder beleggers. De laatste stand van hun beruchte Panic/Euphoria model duikt met een geweldige snelheid in de gevarenzone!

Toch is dit een goed signaal voor de markten omdat de paniekzone in het verleden telkens een bodem markeerde voor de beurs.

Bron: Fininfo-be
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Spanje en Europa zijn terminaal

Hoe erg gaat het er eigenlijk echt aan toe in Spanje. De 4e grootste economie van Europa met een economie die 5 keer groter is dan Griekenland gaat in sneltempo achteruit. De Spaanse werkloosheid bedraagt nu bijna 25 %, de jongerenwerkloosheid 50 %. Dit percentage ligt hoger dan de Amerikaanse werkloosheid ten tijde van de Grote Depressie. Van de 47 miljoen Spanjaarden hebben slechts 17 miljoen een job.

Dat de economie het moeilijk heeft, is een open deur intrappen. Retail verkopen dalen al 21 maanden op rij. De rente op 10 jarige obligaties noteert weer rond de 6 % en de kredietrating werd door Standard & Poors recent met 2 stappen verlaagd.

[...]