Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 44856 tot 44860
Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Tien banken met de grootste systeemrisico‘s (en ING op vier)

Systeemrisico. Het woord hangt als een zwaard van Damocles boven de markten. Het ruikt als in de herfst van 2008, naar Lehman, naar omvallende banken. Nobelprijs-winnaar Robert Engle hanteerde een zogeheten “SRISK-formule” en kwam zo tot een lijst met banken die de grootste systeemrisico’s lopen. De tien grootste van de wereld op een rij, met ons eigen ING op een vierde plaats.

“Een risico wat aan het systeem als geheel en aan het complex van deelsystemen is verbonden”, zo legt het woordenboek het begrip systeemrisico uit. Bij een financieel systeemrisico betekent dit dat niemand meer zaken met elkaar wil doen omdat niemand elkaar meer vertrouwt: alles valt stil.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Europees kapitaal blijft naar Duitse banken vloeien

"Hoe langer de schuldencrisis aansleept, hoe meer fondsen naar Duitsland zullen worden afgeleid," merkt Dieter Hein, financieel analist bij consulent Fairesearch, op tegenover het magazine Business Week. "Duitsland wordt door iedereen bestempeld als het veiligste gebied van Europa." De Duitse financiële regulator Bafin merkt op dat de liquiditeit van de Duitse kredietverstrekkers door die evolutie een belangrijke impuls heeft gekregen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Wordt de zomer een heruitgave van 2011?

Wat gaan de beurzen tijdens de zomermaanden doen? Het antwoord op die vraag kunnen we helaas niet geven. In de sterren staat echter geschreven dat we opnieuw een periode van kommer en kwel tegemoet gaan. Maar de sterren kunnen zich uiteraard vergissen.

Bij Barclays reconstrueerde de Amerikaanse topstrateeg Barry Knapp wat er in de afgelopen twee jaar op de markten is gebeurd. Twee jaar op rij – zowel in 2010 als in 2011 – werden daar horrorscenario’s geschreven. De reden: vrees voor een recessie.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

De Italiaanse industriële productie crasht!

Over de rand van de afgrond… dat lijkt de economische realiteit te zijn voor Italië. De industriële activiteiten blijven maar verder wegzakken.

In april kwam de industriële productie maar liefst 9,2  procent lager uit ten opzichte van dezelfde maand een jaar voordien. De Italiaanse industrie is in een vrije val geraakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

"Madoff was een amateur vergeleken bij Bernanke"

James Rickards haalt nog altijd fors uit naar het gevoerde inflatiebeleid van de Fed. Hij verwacht de huidige sterkte van US dollar een tijdelijk fenomeen zal blijken, want de Amerikaanse bewindvoerders streven een zwakke dollar na.

En die zal er ook komen, aldus Rickards. Hij vergelijkt Ben Bernanke met ‘Bernie Madoff op sterioden’.