Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 44856 tot 44860
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit vlak tot licht lager

Wall Street is dinsdag vlak tot licht lager gesloten, waarbij de winst van eerder op de dag tegen het einde van de handelsdag met de noorderzon verdween, vanwege de voortdurende zorgen over Europese schuldproblemen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde vlak op 12.502,81 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1% tot 1.316,63 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,3% afstond tot 2.839,08 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Winsten verdampen op Wall Street

De graadmeters op Wall Street zagen hun winsten dinsdag aan het einde van de handel verdampen. Technologiebeurs Nasdaq stond onder druk door de scherpe daling van het aandeel Facebook, dat middelpunt van een schandaal dreigde te worden. Beleggers reageerde eerder positief op een beter dan verwacht cijfer over de verkoop van bestaande woningen in de VS.

Met nog ruim een half uur handel te gaan noteerde de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 12.493 punten. De S&P 500 stond vlak op 1315 punten en de Nasdaq verloor 0,4 procent tot 2835 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag lager gesloten, aangezien met het voortduren van de Europese schuldproblemen de kans op een wereldwijd economisch herstel alsmaar kleiner lijkt te worden.

Zorgen over de Europese schuldproblemen en de stijgende olievoorraden wereldwijd drukken de prijs voor olie al meer dan een week, waarbij de olieprijs dinsdag zijn laagste niveau sinds december 2011 bereikte.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Goud vertelt zijn eigen waarheid

Een unieke eigenschap van fysiek goud is dat het zijn eigen rekeneenheid is, waarmee koopkracht uit het verleden kan worden vergeleken met nu. Dit in tegenstelling tot euro’s of dollars die geen intrinsieke waarde bezitten en alleen met elkaar vergeleken kunnen worden en die door overheden in onbeperkte mate kunnen worden aangemaakt.  In de huidige financiële crisis waarbij de media de nutteloze exercitie uitvoeren om dagelijkse koersen onder een vergrootglas te leggen en daarop commentaar te geven, wordt de lange termijn vaak over het hoofd gezien. In de onderstaande 5 grafieken verteld goud zijn eigen waarheid.

[... ...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Het EU debacle is Spanje

De Europese monetaire unie is in zijn huidige vorm ten dode opgeschreven. Griekenland is een hopeloos geval. Bijna alles wat de politici het publiek vertellen is een leugen. Bijna alles wat het publiek verwacht, als "gratis" gezondheidszorg, royale pensioenen, enz. is een illusie. Europa verandert van bezuiniging naar "groei", wat gewoon meer schuld betekent. "Als de rente omhoog gaat, wordt het moeilijker de schulden af te betalen, zodat de respectievelijke schuld steeds groter wordt."

[...]