Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44856 tot 44860
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Spanje in acute zorgen

De ECB heeft zich officieel uitgelaten tegen het opgevatte plan van Spanje om de noodlijdende bankengroep Bankia te herkapitaliseren met euro 19 miljard aan Spaanse staatsobligaties die dan weer als onderpand kunnen dienen om vanuit de ECB te tappen.

De ECB wijst op haar EU mandaat dat geen directe steun mag worden gegeven aan individuele Europese financiële instellingen. Spanje heeft niet van te voren met de ECB afgestemd of haar plan van aanpak voor Bankia wel op de steun van de Europese Centrale Bank kan rekenen.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Death cross wijst op zeepbel bij het goud

De goudprijs slaagt er niet meer in om een vuist te maken, dit in tegenstelling tot wat we een jaar geleden zagen. Elke correctie in de goudprijs bleek toen een koopgelegenheid en dat is niet langer het geval.

Technisch is het beeld bij het goud veranderd sinds het opduiken van een death cross op de chart in april.

Richard Suttmeier, chief market strategist bij ValuEngine.com, is van mening dat de goudprijs in een nieuwe trading range is beland, waarbij bewegingen beperkt blijven tot maximaal 5%.

[...]

Bron: nieuwstips.com
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Plan hypotheekaftrek rammelt

De hypotheekplannen van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie hebben op het eerste gezicht vooral gevolgen voor nieuwe gevallen. Maar ook wie nu een hypotheek heeft, betaalt in de vorm van een prijsdaling, schrijft Z24’s Thijs Peters.

Economen juichen dat nu eindelijk een begin wordt gemaakt met het aanpakken van de hypotheekrenteaftrek. Door van nieuwe hypotheeknemers te verwachten dat ze hun hypotheek annuïtair gaan aflossen, wordt de renteaftrek fors beperkt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Eijffinger: Spanje binnenkort onder curatele

Spanje zal, noodgedwongen, binnenkort gebruik maken van het Europese noodfonds. Volgens hoogleraar Sylvester Eijffinger kan het land niet anders en zal het binnenkort bij Europa onder curatele komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

ALARM: Positief sentiment US Dollar bereikt nieuw record!

We willen onze vaste lezers waarschuwen voor het volgende: de publieke opinie was nooit eerder zo positief over de US dollar. De metingen gaan terug tot 1999!

Het vorige record dateert van november 2008…

Dit is, vanuit contrair oogpunt, een geweldig verkoopsignaal voor de USD. Uw volledige cashpositie in dollars aanhouden lijkt niet meer aangewezen.

[...]