Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 44871 tot 44875
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

'Olympus schrapt 2500 banen'

De Japanse fabrikant van onder meer digitale camera's en medische apparatuur Olympus wil 2500 banen schrappen, circa 7 procent van het totale personeelsbestand. Dat meldde de Japanse zakenkrant Nikkei woensdag.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Rijk België kan voor zichzelf zorgen

België kon maandag opnieuw geld op de financiële markten ophalen tegen een uiterst lage rente van onder de drie procent. Dat is niet enkel het gevolg van de besparingsplannen die het land heeft doorgevoerd, schrijft Pierre-Henri Thomas in de Franstalige krant Le Soir:

Bron: mt.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

7x de grondstoffencrisis te lijf

Een dreigende schaarste aan grondstoffen was jarenlang een onderwerp dat vooral populair was bij in geitenwollensokken gestoken wereldverbeteraars. Maar die tijd is veranderd. Niet alleen een nakend tekort aan olie is nu uiterst actueel, dat geldt net zo goed voor zeventien andere en minstens zo kritische zogeheten rare earth oxides. Deze aardmetalen met illustere namen als scandium, gadolinium, en lanthanum, vinden een plek in al onze beeldschermen, smartphones, magneten en hybride auto’s, maar worden steeds zeldzamer. De milieu-alarmisten krijgen niet alleen achteraf gelijk, het is nog veel erger dan ze ooit voorspelden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

'Brussel adviseert afschaffen hypotheekrenteaftrek'

AMSTERDAM - De Europese Commissie adviseert Nederland met klem de hypotheekrenteaftrek geheel of gedeeltelijk af te schaffen.

Dat meldt de Volkskrant op basis van een adies dat de Commissie woensdag bekent zal maken.

De hoge huizenprijzen in Nederland zijn volgens de Commissie mede veroorzaakt door de aftrekbareheid bij de belastingen van de hypotheekrente.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

ECB verwerpt Spanje's herkapitaliseringsplan voor Bankia- media

De Europese Centrale Bank heeft het herkapitaliseringsplan van de Spaanse regering voor Bankia SA (BKIA.MC) verworpen, meldt de Financial Times dinsdag, waarbij de krant Europese functionarissen citeert.