Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 44871 tot 44875
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Bunds sluiten lager

Bunds zijn dinsdag lager gesloten, in tegengestelde richting van de stijgende aandelenmarkten, die een steun in de rug kregen van beter dan verwachte huizencijfers in de VS, koopjesjagers en hooggespannen verwachtingen omtrent de informele EU-top woensdag.

Woensdag zullen de regeringshoofden van de Europese Unie (EU) bijeenkomen om maatregelen ter bevordering van de werkgelegenheid, de investeringen en het concurrentievermogen te bespreken. De bijeenkomst is bedoeld als voorwerk voor de top die in juni aanvangt, waar de leiders hopen belangrijke beslissingen over deze kwesties te nemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Bescheiden winsten op Wall Street

In New York werden de graadmeters iets gestuwd door financiƫle fondsen en de bouwbranche. Beleggers reageerden positief op een beter dan verwacht cijfer over de verkoop van bestaande woningen in de VS. De winsten waren echter bescheiden doordat beleggers zich nog steeds zorgen maken over de wereldwijde economische situatie.

In de middaghandel noteerde de Dow-Jonesindex 0,3 procent hoger op 12.538 punten. De S&P 500 steeg 0,4 procent tot 1321 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,2 procent tot 2851 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

EC komt met plannen voor politieke en fiscale Unie

De Europese Commissie zal snel plannen bekendmaken voor een economische en politieke unie die noodzakelijk is voor de uitgifte van euro-obligaties- een van de meest controversiƫle oplossingen voor de huidige eurocrisis. Dat heeft commissaris Olli Rehn gezegd tegen een groep Europarlementsleden.

De EC zal daarvoor een roadmap voor de middellange tot lange termijn uittekenen, waarin de vereiste diepere fiscale en economische integratie zal worden uit de doeken gedaan die nodig is om toekomstige schade - landen die begrotingsakkoorden aan hun laars lappen omdat ze weten dat andere landen ervoor zullen opdraaien- te beperken en fiscale duurzaamheid te verzekeren, aldus Rehn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger

De Amsterdamse beurs is dinsdag met winst gesloten, in aanloop naar de informele EU-top woensdag en vanwege de sterke opleving van Wall Street.

De AEX-index sloot dinsdag 1,9% hoger op 295,95 punten, de Midkap won 3,0% op 487,08 punten en de Smallcap eindigde 1,2% hoger op 382,18 punten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

EU zet Duitsland onder druk over euro-obligaties.

De Europese Commissie roept dinsdag de lidstaten van de Europese Unie op om snel overeenstemming te bereiken over een plan van aanpak waarbij uiteindelijk gezamenlijke euro-obligaties uitgegeven kunnen worden. De opmerkingen staan lijnrecht tegenover de opvattingen van Duitsland over de zogenaamde 'eurobonds'.

In een toespraak in het Europees Parlement zegt Eurocommissaris van economische en monetaire zaken Olli Rehn dat regeringsleiders binnen de eurozone zich moeten gaan richten op lange termijn hervormingen, inclusief de eurobonds.