Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 44876 tot 44880
Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Spanje vraagt EU om bankensteun

Spanje gaat dit weekend bij de Europese Unie om financiële steun vragen voor zijn banken. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van verschillende EU-functionarissen.

De ministers van Financiën van de eurozone bespreken het Spaanse verzoek om noodhulp morgen in een telefonische vergadering. Daarna dient Spanje een officiële aanvraag in, aldus de bronnen.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Bron van alle kwaad

Een crisis zoals we die vandaag kennen … een depressie, zeg maar … kan alleen maar ontstaan door excessieve schulden.

De opbouw van die schulden zorgde jarenlang voor ogenschijnlijke welvaart maar eigenlijk deden we niets meer dan onze inkomsten uit de toekomst consumeren.

Deze overconsumptie met geld dat nog verdiend moet worden, blaast de economische groei op.

Maar op een dag komt het besef dat de schulden ondraaglijk hoog geworden zijn. Op dat moment wordt het steeds moeilijker om geld te lenen of kan het enkel tegen steeds hogere rentevoeten.

In feite moet je dan een nieuw evenwicht zoeken en gaan naar een periode van schuldafbouw.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

'Spanje vraagt dit weekeinde hulp eurogroep'

Spanje vraagt waarschijnlijk dit weekeinde al hulp voor zijn banken bij de Europese Unie aan. Dat meldden vrijdag twee bronnen binnen de EU.

De eurogroep, de vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone, houdt zaterdagochtend een telefonische conferentie om de hulpaanvraag te bespreken, aldus de bronnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Zo kan het einde van de EURO er gaan uitzien...!

Er zijn al heel wat scenario’s naar voren geschoven, maar het einde van het Euro-systeem zou er als volgt kunnen uitzien. De perifere landen vallen van de ene recessie in de andere, die telkens alleen maar erger worden. De recessies blijven niet zonder gevolgen voor hun budgetten.

De perifere landen kunnen niet meer aan de targets opgelegd door de buitenwereld voldoen, voorwaarden die werden opgelegd om steun te krijgen. Al snel zal blijken dat de uitstaande overheidsschulden steeds meer ondraagbaar worden. De euro daalt sterk in waarde ten opzichte van andere valuta’s, maar niet op zo’n manier dat het een aantrekkelijkere munt wordt.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Nederlandse hypotheekmarkt hard onderuit

Het eerste kwartaal van 2012 is voor de hypotheekmarkt in Nederland de slechtste gebleken sinds de start van de kredietcrisis. Op zowel het omzet- als het transactieniveau was er sprake van zeer lage niveaus. De totale omzet is in het eerste kwartaal uitgekomen op €10,1 miljard, een daling van 38% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2011 is de hypotheekomzet met 28% gekrompen. Dit heeft echter te maken met seizoensgebonden factoren waarin december altijd een piekmaand is wat betreft omzetten. Tenslotte is de forse daling in het aantal oversluitingen nog opmerkelijk te noemen. Onder meer de verscherpte hypotheekregels zorgde voor een daling ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 met maar liefst 49%. Door de verscherpte reguleringen voldoen oversluiters niet meer aan nieuwe eisen van aanbieders.

[...]