Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44886 tot 44890
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Wall Street in de maag met Facebook

Beleggers op Wall Street zaten dinsdag enigszins met Facebook in hun maag. De koers van de sociale netwerksite bereikte een nieuw dieptepunt en had daarmee een dempend effect op de positieve teneur. Die positieve stemming was deels te danken aan een verschuiving in het Griekse electoraat ten faveure van pro-Europese politici.

De Dow-Jonesindex stond ruim een half uur voor het slot 0,8 procent hoger op 12.554,62 punten. De S&P 500-index ging 0,9 procent vooruit en kwam daarmee op 1329,33 punten. Ook de Nasdaq pluste 0,9 procent en stond op 2864,32 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

België verliest € 9 miljard bij Grexit

Nomura heeft een schatting gemaakt van de kostprijs van een Griekse exit. Nomura maakte de rekenoefening In de veronderstelling dat de nieuwe default zal plaatsvinden met een verlies van 75 % en dat de nieuwe Griekse munt 60 % zal devalueren.

Duitsland draagt de grootste last met een verlies van € 70 miljard, Frankrijk (€ 52 miljard) en Italië (€ 46 miljard) sluiten de top 3. Maar ook kleinere landen als België (€ 9 miljard) en Nederland (€ 14 miljard) zullen zware verliezen moeten slikken. En dan spreek Nomura enkel over de Griekse kost, niet over de kosten uit besmetting.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Is er leven na de euro?

Om na te gaan of er wel degelijk leven is na de euro, moeten we eerst kijken wat de gevolgen kunnen zijn indien er 1 of meerdere landen uit de euro stappen. Capital Economics maakte een berekening wat het de banksector kost wanneer overheidsobligaties een haircut krijgen van 50 % (overheden worden insolvabel in de eigen munt ten opzichte van de euro verplichtingen) en de lokale munt een devaluatie van 40 %.

Voor Portugal zal de kostprijs voor de banksector oplopen tot 60% van het bbp, voor Griekenland tot 45% en Ierland ongeveer 40%. Deze kostprijs is dus ondraagbaar voor het land dat de euro verlaat. Het zal dus zijn buitenlandse schulden ook omzetten naar de eigen nieuwe munt. Vervolgens zal de nationale centrale bank ook zijn (Target 2-)schulden moeten omzetten naar de nieuwe eigen munt. Voor de achtergebleven landen zijn de gevolgen dus minstens even zwaar.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Goud in euro, in dollar en EUR/USD

Vandaag was ik vroeg thuis van mijn werk. Zoals gewoonlijk keek ik naar  de goud- en zilverkoersen. Gelukkig beïnvloeden de grillen van de dag mij niet, maar ik volg het wel nauwgezet. Hert is misschien een slechte gewoonte, maar ik meen een mooie observatie te hebben gemaakt.

Al een paar keer vestig ik de aandacht op het verband tussen de EUR USD – verhouding en op de goudkoers in dollar en in euro.  Hoewel ik natuurlijk fout kan zijn, denk ik dat in deze woelige een aantal krachten op elkaar inwerken. Voor de zekerheid wil ik er op wijzen dat dit voor deze periode is. Dit was in het verleden anders en zal in de toekomst anders zijn. Het is geen blijvende wijsheid, voor zover het een wijsheid zou zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Tanend enthousiasme op Wall Street

Beleggers op Wall Street begonnen dinsdag positief aan de handelsweek nadat de beurzen op maandag gesloten bleven vanwege Memorial Day. Redenen voor het enthousiasme waren onder meer een verschuiving in het Griekse electoraat ten faveure van partijen die willen hervormen en een gunstig signaal over de huizenmarkt. Halverwege de dag ebde het enthousiasme echter langzaam weg.

De Dow-Jonesindex stond 0,5 procent hoger op 12.515,49 punten. De S&P 500-index ging 0,5 procent vooruit en kwam daarmee op 1324,11 punten. Ook de Nasdaq pluste 0,5 procent en stond op 2850,12 punten.