Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44886 tot 44890
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Merkel geeft toe dat er meningsverschillen zijn met Hollande

De beurs op Wall Street heeft de tweede adem gevonden, vandaag is er opnieuw een duidelijke uptrend. Bij Facebook is de trend echter nog steeds negatief, het aandeel wordt opnieuw verkocht. Maar het goede nieuws kwam dinsdag van de NAR, de organisatie die elke maand verkoopstatistieken over de onroerend goed sector vrijgeeft. Die sector is aan de beterhand en dat is onrechtstreeks ook goed nieuws voor de woningbouwers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

John Embry en James Turk bespreken de aanval op goud

James Turk (GoldMoney) besprak met John Embry (Sprott AM) de recente prijsdaling van goud en de achterliggende redenen. Voor beide experts is het duidelijk dat er sprake is van een ‘aanval’ op de goudmarkt via de futuremarkten, waar via papieren derivaten de prijs van goud gemanipuleerd wordt in de ‘lege’ markt.

Wat de toekomst voor goud in petto heeft volgens Turk en Embry, hoort u tijdens het onderstaande gesprek. Ook de ravage bij de goudmijnaandelen komt aan bod.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

'EU-hulp voor Griekse banken onderweg'

Griekse banken krijgen een dezer dagen circa 18 miljard euro aan noodhulp overgemaakt vanuit een Europees reddingsfonds. Dat meldden dinsdag bronnen rond de financiële instellingen.

Het gaat om een fonds dat eerder dit jaar speciaal in het leven is geroepen om de Griekse banken te ondersteunen. De banken hebben grote verliezen geleden bij de eerder overeengekomen afschrijving van de Griekse staatsschulden bij private kredietinstellingen. Zo'n 70 procent van hun balans is daarbij verdampt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Bunds sluiten lager

Bunds zijn dinsdag lager gesloten, in tegengestelde richting van de stijgende aandelenmarkten, die een steun in de rug kregen van beter dan verwachte huizencijfers in de VS, koopjesjagers en hooggespannen verwachtingen omtrent de informele EU-top woensdag.

Woensdag zullen de regeringshoofden van de Europese Unie (EU) bijeenkomen om maatregelen ter bevordering van de werkgelegenheid, de investeringen en het concurrentievermogen te bespreken. De bijeenkomst is bedoeld als voorwerk voor de top die in juni aanvangt, waar de leiders hopen belangrijke beslissingen over deze kwesties te nemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Bescheiden winsten op Wall Street

In New York werden de graadmeters iets gestuwd door financiële fondsen en de bouwbranche. Beleggers reageerden positief op een beter dan verwacht cijfer over de verkoop van bestaande woningen in de VS. De winsten waren echter bescheiden doordat beleggers zich nog steeds zorgen maken over de wereldwijde economische situatie.

In de middaghandel noteerde de Dow-Jonesindex 0,3 procent hoger op 12.538 punten. De S&P 500 steeg 0,4 procent tot 1321 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,2 procent tot 2851 punten.