Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 44896 tot 44900
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Facebook opnieuw onderuit op beurs

Het aandeel begon met een openingsverlies van 7 procent aan de nieuwe handelsdag, zakte kort daarop tot een min van bijna 9 procent om vervolgens het herstel in te zetten. Maandag sloot Facebook de handelsdag af met een koersverlies van 11 procent.

Facebook werd vrijdag op de technologiebeurs Nasdaq geïntroduceerd tegen een prijs van 38 dollar. In de dagen voor de introductie verhoogde Facebook de prijs en het aantal aandelen dat zou worden verhandeld. Sommige analisten uitten hun twijfel of Facebook die prijs wel waard was.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Fitch schatting Spaanse herkapitalisering banken te laag

Fitch Ratings heeft aangekondigd dat zijn huidige schatting van de kosten voor de Spaanse regering voor de herkapitalisering van het bancaire systeem te laag is en het cijfer herzien wordt.

De huidige verwachting van het ratingsbureau voor de totale kosten komt neer op EUR30 miljard en EUR35 miljard, maar "dit lijkt nu te optimistisch te zijn", stelt David Riley, managing director bij Fitch.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent vlak

Wall Street gaat dinsdag een vlakke opening tegemoet, nadat kredietbeoordelaar Fitch de kredietstatus van Japan verlaagde. Verder zijn beleggers in afwachting van economische data over de huizenmarkt.

Omstreeks 15.00 uur noteren de Dow Jones Industrial Average futures 4 punten lager, de S&P 500 futures winnen 0,25 punten en de Nasdaq 100 futures mogen 3,00 punten bijtellen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

DNB: 11 pensioenfondsen korten meer dan 7%

DNB heeft de evaluaties van de herstelplannen van ongeveer 300 pensioenfondsen afgerond. In totaal 1,2 gepensioneerden krijgen te maken met een korting van hun pensioen.

De uitkomsten van DNB zijn vrijwel in lijn met eerder bekendgemaakte cijfers. ,,Over het algemeen is DNB tevreden over de kwaliteit van de ingediende evaluaties'', aldus de toezichthouder. DNB maakte in februari al bekend dat van de Nederlandse pensioenfondsen er 103 moeten gaan korten op de pensioenen. Dat is noodzakelijk om de fondsen volgend jaar voldoende financieel te laten herstellen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Wall Street opent met winst

In New York zijn de beurzen dinsdag met kleine winsten geopend. Wall Street lijkt daarmee in lijn met Europa het herstel van maandag voort te zetten. Beleggers wachten nog op de verkopen van bestaande huizen in de Verenigde Staten, die een halfuur na opening bekend worden gemaakt.