Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 4491 tot 4495
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Google en Facebook willen nieuwsresultaten filteren

Google en Facebook willen de nieuwsresultaten op hun websites filteren, zo schrijft het Financieel Dagblad. De twee internetgiganten proberen op deze manier nieuwsberichten te weren die ‘misleidende informatie verspreiden’. Het zou vooral gaan om gesponsorde berichten, die talloze keren op Facebook gedeeld worden en die via het Google Adsense advertentienetwerk overal te zien zijn.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Rente Japanse 10-jaars obligaties weer boven nul

De rente op Japanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar is dinsdag voor het eerst sinds september weer boven nul gekomen. Wereldwijd begint de rente op obligaties weer te stijgen, omdat beleggers rekening houden met een oplopende rente in de Verenigde Staten en een oplopende inflatie in grote delen van de wereld. Zo is de Amerikaanse 10-jaars rente sinds de verkiezing van Trump van 1,87% naar 2,3% gestegen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Zilverprijs daalt 8,2% in vier dagen tijd

Zilver heeft na de overwinning van Trump flink gedaald. Ondanks de verwachting dat....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Wereldwijde schuldensanering steeds dichterbij

Ondanks tegengestelde voorspellingen geven de markten toch blijk van vertrouwen in de nieuw verkozen president van Amerika, Donald Trump. Veel nieuwe grote investeringen zullen er vanuit hem geïnitieerd worden voor het verbeteren van de infrastructuur, het bouwen van een moderne muur op de zuidgrens en bijvoorbeeld het omstreden Keystone-pijpleidingsysteem dat grondstoffen zal moeten transporteren van Canada naar verschillende delen in Amerika. Dit alles zal uiteraard bekostigd gaan worden met geld dat Donald ergens zal gaan ‘lenen’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 november 2016

Vlaamse Begroting heeft plots tekort van 1 miljard euro

Nadat de Belgische Federale Overheid duchtig in de problemen kwam op financieel en economisch vlak, is het nu de beurt aan de Vlaamse deelstaat.

De Vlaamse Regering, onder leiding van Geert Bourgeois (N-VA) dweept graag met haar zogenaamde ‘goede bestuur’. De Vlaamse begroting zou in evenwicht zijn, zo werd beweerd aan het einde van september.

Daar blijkt echter niets van te kloppen. Het Rekenhof heeft de boeken nog eens nagekeken en komt tot een kei harde analyse. Voor volgend jaar is er plots een gat van 1 miljard euro. Wie zal dat betalen?