Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 44926 tot 44930
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Spanje: grote rol ECB in nieuwe groeistrategie

Spanje dringt aan op een grotere rol voor de Europese Centrale Bank (ECB) om de groei te stimuleren.

De rol van de ECB zou dan onderdeel zijn van een nieuwe strategie om groei in de eurozone te stimuleren en de noodlijdende economieen in de periferie van de regio te ondersteunen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

De smartphone vervangt straks uw bankfiliaal, maar politici zullen proberen deze revolutie tegen te houden...

Internetbankeren en smartphones maken straks een einde aan de eeuwlange dominantie van een handvol banken, die zowel in de VS als Europa elke regio met duizenden filialen in hun macht hebben.

De bankenrevolutie is begonnen, schrijft The Economist, en ze zal het uitzicht van de gemiddelde stad en het gedrag van de gemiddelde consument radicaal veranderen: veel filialen zullen hun deuren sluiten en de smartphone zal de functie van filiaal en zelfs van de portefeuille grotendeels overnemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

'Hebzucht is niet langer een middel om een goed leven te bereiken, maar een doel op zichzelf'

Martin Sandbu wijst in de Financial Times op de limieten van de markt aan de hand van twee boeken: ‘What Money Can’t Buy’ van Michael Sandel, en ‘How Much is Enough’ van Robert en Edward Skidelsky.

De kritiek van zowel linkse (Occupy) als rechtse (Tea Party) massabewegingen op het huidig (gemengd) systeem is vooral materialistisch en houdt een verderzetting van het status quo in, mits herverdeling van de welvaart. Vanuit dit perspectief is het belangrijke economische vraagstuk van dit tijdperk dan: hoe organiseren we markten zodat die het eerlijkste resultaat produceren?

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 1,5 tot 2 punten hoger

De AEX opent dinsdag naar verwachting 1,5 tot 2 punten hoger, nadat Wall Street maandag de weg omhoog inzette en Amsterdam deze lijn zal volgen.

De AEX-index sloot maandag 0,6% hoger op 290,54 punten, de Midkap won 1,4% op 473,13 punten en de Smallcap eindigde 1,0% hoger op 377,73 punten.

Bron: 360magazine.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Amerikaanse stellen maken 3 keer per maand ruzie over geld

Geld is een grotere bron van conficten dan de opvoeding van de kinderen, het huishouden of werk.

Amerikaanse stellen maken gemiddeld drie keer per maand ruzie over geld. Ongeveer 33 procent van de Amerikanen heeft wel eens gelogen over een uitgave. Dat blijkt uit onderzoek van American Institute of CPAs ( AICPA).