Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44931 tot 44935
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Directe valutahandel Chinese yuan en Japanse yen start 1 juni

China en Japan zullen op 1 juni op hun respectievelijke valutamarkten de directe handel tussen de Chinese yuan en de Japanse yen starten, zo maken beide landen dinsdag afzonderlijk bekend.

De actie is onderdeel van een brede overeenkomst die vorig jaar gesloten werd om de financiele betrekkingen tussen de e e n na en op twee na grootste economieen ter wereld weer te versterken. Bovendien draagt het bij aan de pogingen van China om de valutakoppeling tussen de Chinese munt en de Amerikaanse dollar te verkleinen.

Bron: hd-technieuws.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Nu ook ontslagen in top Panasonic

Panasonic gaat nu ook snijden in zijn hoofdkantoor in Osaka, waar mogelijk 3000 van de 7000 banen moeten verdwijnen. Het bedrijf wil onder zijn nieuwe president Kazuhiro Tsuga fors bezuinigen na het nettoverlies van 9,7 miljard dollar over het afgelopen fiscale jaar. Het bedrijf verwacht voor het komende fiscale jaar een winst van 50 miljard yen. Panasonic heeft net als rivalen Sony en Sharp enorm te lijden onder de crisis. Met name de televisietak staat onder zware druk. De overname van Sanyo - vooral sterk in batterijen - heeft nog niet veel positiefs opgeleverd. 

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Welke "..flatie" zal het worden?

Inflatie, deflatie, stagflatie of zelf biflatie ? Het is me dunkt wel van groot belang om dit zo correct mogelijk in de schatten. Dit wordt danig bemoeilijkt echter omdat we ons op onbetreden paden hebben begeven – en er is geen weg terug. De powers that be in Europa, de Verenigde Staten, Japan en China hebben alle zoveel triljoenen funny money bij gecreëerd…dit is nog nooit eerder in de geschiedenis gebeurd. Sommige commentatoren noemen het “een experiment”, en dat is het in se ook. Dus de precieze gevolgen laten zich letterlijk raden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

De Eurocrisis of het einde van de onhoudbare beloften

De "volledige tewerkstelling" in de landen van het Warschaupact, gecreëerd met het fiat van het Centraal Comité [van de Communistische Partij], samen met de munt om het te betalen, wordt nu beschouwd als één van de meest belachelijke feiten uit het leven van het Oostblok. Maar hoe verschillend zou het zijn om euro's te creëren om de pensioenen van de Grieken te betalen (of van de Fransen, aan wie François Hollande beloofd heeft om de pensioenleeftijd terug op 60 jaar te zetten)?

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Japan en China starten handel in eigen valuta

Japan en China starten deze week voor het eerst met onderlinge handel waarbij direct in de eigen valuta wordt afgerekend. Dat meldde de Japanse overheid dinsdag.

De onderlinge valutahandel tussen de twee Aziatische economische grootmachten is een stap in de richting van de internationalisering van de Chinese yuan, of renminbi zoals de munt ook wordt genoemd.