Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 44931 tot 44935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Nu niet kijken maar... de HUI index staat bijna 10 procent hoger op 3 handelsdagen!

Nu duidelijk wordt dat goud nog altijd niet over de rand van de afgrond wil vallen, zoals de meeste marktwaarnemers tegenwoordig voorspellen, komen de afgeslachte goudmijnaandelen in het vizier van koopjesjagers.

De HUI index veerde in de afgelopen 3 handelsdagen bijna 10 procent omhoog. Let wel, er is nog heel wat technische schade goed te maken, maar het toont nog maar eens aan hoe agressief de stijging bij goudmijnaandelen kan worden indien de grote massa beleggers dit ook in de gaten krijgt.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Mijn ideale portefeuille

Ik loop hier nu al een half jaar te vertellen dat mijn ideale portefeuille bestaat uit 50% goud en 50% dollar.

Het woordje “en” staat daar natuurlijk niet zomaar. Deze portefeuille “werkt” alleen wanneer je beide bezit. Ik vertel zo meteen waarom dat is.

Dit is de prestatie van de portefeuille sinds ik er de eerste keer over sprak.

Begonnen met 100.000 euro op 1 juni, zitten we nu reeds aan 11,8% winst.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Wat zegt de IPO van Facebook over de rest van de markt?

Sara Eisen van Bloomberg deed onderzoek naar de grote IPO’s uit het verleden en kwam tot de constatering dat er telkens sprake was van een tussentijdse top in de markt.

De IPO van Facebook zou dus wel eens een vergelijkbare voorbode kunnen zijn… Voor meer tekst en uitleg is hier Sara tijdens het Bloomberg programma InBusiness.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Verkoopgolf in aandelen Facebook kan binnen drie maanden pas echt losbarsten

Insiders hebben in geval van een IPO een lock-upperiode van 180 dagen. Ze moeten met andere woorden drie maanden wachten alvorens ze hun papieren winst kunnen verzilveren. Mark Zuckerberg is tot ergens in augustus alleen in theorie miljardair.

In principe hoeft de koers van Facebook na die lock-upperiode niet te gaan dalen. We vonden echter een clausule in de prospectus die een verkoopgolf toch realistisch doet lijken. Het bedrijf Facebook behoudt zich het recht voor om bijkomend aandelen te plaatsen.

Bron: theintelhub.com
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Miljarden aan Goud-transacties blijken fake.

Below is one of the strangest stories in financial history, one involving the US government lying about hundreds of thousands of tons of imaginary gold, illegal wire transfers and loans totalling $15 trillion. 

The video, from the House of Lords, is amazing in itself. 

What it doesn’t express is where the money came from though Lord James of Blackheath proves conclusively that an effort was made to say it came from a gold reserve in Brunei that, in fact, never existed.