Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 44931 tot 44935
Bron: beursdetective.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Europese bezuinigingen en de economische kosmos

Onlangs werd ik door studenten van de Hogeschool Rotterdam gevraagd of ik een uitgebreide column wilde schrijven over mijn visie over de Europese bezuinigingen. De column is onlangs verschenen in het blad van de studenten en hij is nu ook te lezen op deze site. Alles wat ik de afgelopen weken heb verteld over de eurocrisis komt in deze column aan het licht:

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Spanje mogelijk als vierde land aan EU-infuus

Spanje dreigt het vierde land te worden dat een beroep moet doen op Europese financiële steun. Ierland, Griekenland en Portugal deden dat al eerder. Spanje heeft de hulp nodig om zijn banken, die zwaar getroffen zijn door een diepe vastgoedcrisis, overeind te houden.

Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

EuroCup of EuroCrash?

De politici in Europa blijven hardnekkig vasthouden aan het oude principe van uitstellen.

Terwijl Spanje met Duitsland aan het steggelen is of de bankenredding via de voordeur (“gratis” bemoeienis over de overheidsbegroting inbegrepen) of via de achterdeur (zonder begrotingsconsequenties en soevereiniteitsverlies) moet gebeuren, zouden ze, als ze de Eurozone echt zouden willen redden van de ondergang, nu grote plannen moeten maken hoe ze binnen nu en twee weken een noodfonds van zeg 2.000 miljard euro tegen de wil van hun electorale achterban kunnen installeren. Een super-ESM is nodig, en wel nu! Een grafiek die de nijpende situatie van Spanje duidelijk maakt, is hier te vinden: Zerohedge Spain Infographic . Klik erop om ‘m in te zoomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

En plots toont David Cameron zich een overtuigd Europaan

De Duitse kanselier Angela Merkel en de Britse premier David Cameron hebben deze week tijdens een bilaterale ontmoeting in Berlijn voor een sterkere integratie van de eurozone gepleit. Dat zou de rekening van Londen maken, dat enkel voor zijn eigen belangen opkomt, schrijft de liberaal-conservatieve Italiaanse krant Il Sole 24 Ore:

‘Cameron voert campagne voor Europa en de euro als nooit tevoren. De Britse premier sprak zich uit voor euro-obligaties, voor een bankenunie en voor meer politieke eenheid. Hij tekende zelfs een pad uit om de euro te redden, een pad dat anderen moeten volgen uiteraard, maar niet Londen zelf...

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

'Nederlands pensioenstelsel moet op de schop'

Het pensioenstelsel heeft de afgelopen 50 jaar keurig zijn werk gedaan, maar het is tijd voor een verandering. Nederlanders denken dat we de beste pensioenen van de wereld hebben, maar die tijden zijn voorbij.

Dat zegt pensioendeskundige Emilie Schols, in Over Geld Gesproken. “We worden ouder, we blijven langer gezond, de arbeidsmarkt flexibiliseert. Het is niet meer zoals vroeger, waarbij we 40 jaar bij dezelfde werkgever bleven. Deze nieuwe tijd vraagt om een nieuw denken. We moeten zelf de regie gaan nemen over onze pensioenen.” Schols geeft aan dat dat heel gemakkelijk kan,

[...]