Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 44936 tot 44940
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

'Spanje helpt Bankia mogelijk via obligaties'

De Spaanse regering overweegt Bankia te ondersteunen door de noodlijdende bank van staatsobligaties te voorzien. Dat meldde persbureau Reuters op basis van bronnen.

Bankia zou die obligaties kunnen gebruiken als onderpand voor kredieten van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Chinese ellende gaat eurocrisis overheersen in nieuws?

[...]

Zoals ik al meerdere malen heb gezegd, denk ik dat Europa haar pad van hard bezuinigen zal gaan ombuigen naar een pad van extra bestedingen en Eurobonds. Natuurlijk kost dit proces tijd, maar ik verwacht dat het met Europa uiteindelijk wel los zal lopen, ondanks alle ellende. Het Chinese verhaal heeft echter een veel directer effect (ook op Europa overigens) en zal een veel grotere klap teweeg kunnen gaan brengen op de financiële markten. De dood van een ster als de Chinese huizenmarkt zorgt bijna altijd voor financiële zwarte gaten die niet onopgemerkt zullen blijven.

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Vandaag werp ik mijn blik nog eens op de Nederlandse vastgoedcrisis, stel ik de euro in vraag, kijken we even naar de geflopte beursgang van Facebook en ten slotte kan Griekenland ook niet ontbreken.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Nikkei sluit licht hoger

De beurs in Tokio is maandag licht hoger gesloten. De uitslag van de recente Griekse verkiezingspeilingen voedde de hoop dat Griekenland binnen de eurozone zal blijven. Uit de peilingen bleek dat de Griekse conservatieven, die voor de afgesproken bezuinigingsmaatregelen zijn, momenteel aan de leiding gaan. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 8593,15 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

'Hogere opening Europese beurzen'

De Europese beurzen openen maandag naar verwachting hoger. De handelsweek zal waarschijnlijk rustig beginnen. Maandag is het Tweede Pinksterdag. Veel handelaren genieten dan nog van een lang weekeinde. In de Verenigde Staten is het bovendien Memorial Day en zijn de effectenbeurzen gesloten.

Het verloop van de beurshandel zal vermoedelijk vooral worden bepaald door de ontwikkelingen in Griekenland en Spanje. Afgelopen weekeinde bleek uit peilingen dat de Griekse conservatieve partijen, die voor de bezuinigingen zijn en het land binnen de eurozone willen houden, momenteel aan de leiding gaan in aanloop naar de verkiezingen op 17 juni.