Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 44941 tot 44945
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

UPDATE: ING-econoom: ECB moet zwakke euro aanmoedigen, Grieks exit voorkomen

(Update van eerder gepubliceerd bericht "ING-econoom: ECB moet zwakke euro aanmoedigen" om commentaar over een Grieks exit uit de eurozone toe te voegen)

MUMBAI (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) moet de euro laten verzwakken om het concurrentievermogen van eurozonelanden te helpen herstellen, zegt econoom Rob Carnell van de bankdivisie van ING Groep nv (INGA.AE) maandag. Ook wijst hij op de gevolgen voor Griekenland wanneer het land het valutablok zou verlaten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Spaanse premier maant EU-leiders tot haast

De Spaanse premier Mariano Rajoy wil dat de Europese leiders haast maken met maatregelen die zorgen voor financiële stabiliteit in de eurozone. Dat zei hij maandag. De leiders van de EU-landen komen woensdag bijeen in Brussel om te praten over het stimuleren van economische groei.

,,Ik geloof dat het nu veel belangrijker is om de problemen ten aanzien van de financiële stabiliteit aan te pakken dan maar te blijven praten over bijvoorbeeld eurobonds'', aldus Rajoy.

Bron: beursbox.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Hoe dicht zitten we bij 'the endgame' voor ons geldsysteem?

Het kán binnen enkele weken of maanden gedaan zijn, maar het kan ook zo zijn dat de totale ineenstorting van het geldsysteem nog tientallen jaren op zich laat wachten. De vader van Warren Buffett kocht ooit een boerderij uit angst voor de ineenstorting van het systeem en de samenleving. Warren Buffett heeft uiteindelijk deze boerderij maar weer verkocht omdat hij die ineenstorting niet tijdens het leven van zijn vader, maar ook niet tijdens zijn leven zag gebeuren.

Ik zag het zelf ook gebeuren. Begin jaren tachtig woonde ik in Zeist, vlak bij de Amerikaanse luchtmachtbasis in Soesterberg. Naast ons kwam een majoor van de Amerikaanse luchtmacht met zijn gezin wonen. Zijn Amerikaanse loon was als majoor prima, maar door de kracht van de dollar was zijn loon naar Nederlandse begrippen, toen hij naast ons kwam wonen, extreem. Achteraf gezien had hij daar de slag van zijn leven kunnen slaan als hij toen zijn Amerikaanse geld had omgezet in Nederlandse bezittingen. Immers waren huizen toendertijd extreem goedkoop in Nederland, zeker gezien de enorme stijging die we daarna zagen. Hij huurde echter zijn huis, hij kocht het niet.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

De beren slaan weer toe in Europa

De Europese aandelenmarkten blijven onder grote druk staan. Sinds hun vorige top leverden de belangrijkse beursindices al flink wat winst in.

Meer nog, er zijn zelfs verschillende landen die al in een berenmarkt handelen (meer dan 20 procent verlies van de vorige top), waaronder Italië, Rusland en Spanje.

Maar ook diverse sectoren delen fors in de klappen. Het zal voor vele beleggers niet als een verrassing komen dat met name de Europese bancaire sector de kop van jut is tijdens de recente verkoopgolf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

De Amerikaanse obligatiebubbel loopt vol

Bill Gross van Pimco zei over Facebook: Ik herken een bubbel als ik er een zie. En over bubbels gesproken:

Onderstaande grafiek laat de rente zien van de laatste 112 jaar voor de bekende 10Y Treasury Bond. De Europese malaise doet nog meer geld naar deze T-bonds vloeien waardoor de rentevoeten blijven dalen. De US T-bond zit al 26 jaar in een neerwaartse trend. Sinds de kredietcrisis is de rentevoet al met 3,4 % gedaald tot een recordlaagte.

Als dit geen bubbel is die op barsten staat?