Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 44941 tot 44945
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Centrale bank: Spanje blijft in recessie

De Spaanse economie blijft ook in het tweede kwartaal in een recessie. Dat heeft de Spaanse centrale bank dinsdag gezegd.

,,De beschikbare indicatoren voor het tweede kwartaal zijn nog schaars, maar wijzen wel op een aanhoudende krimp van de activiteit in deze periode'', aldus de centrale bank. Begin vorige week liet de Spaanse minister van Economische Zaken ook al weten dat in het tweede kwartaal een teruggang wordt verwacht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Vier grote Griekse banken krijgen noodhulp tvw EUR18 mrd

Het Griekse noodfonds, de Hellenic Financial Stability Fund heeft dinsdag uiteengezet hoe de EUR18 miljard aan noodhulp onder de vier grootste Griekse banken is verdeeld.

In een aankondiging maakt het fonds bekend dat de National Bank of Greece EUR7,43 miljard heeft ontvangen, terwijl Alpha Bank EUR1,9 miljard kreeg. EFG Eurobank Ergasias ontving EUR3,97 miljard aan steun terwijl Piraeus Bank EUR4,7 miljard werd toebedeeld.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Was 9/11 een cover-up operatie...?

Tom Lassing van o.m. www.beursaccent.nl : Eindelijk zag ik een documentaire over de aanslag op het Pentagon waarbij de maker serieus een punt maakt over de onmogelijkheid van een Boeing 757 die het Pantagon raakt.

Hij maakt een heel sterk punt over een cover up. Hij weet sterke argumenten aan te dragen voor een aanval met een drone op het Pentagon.

In feite weet hij aan te tonen dat een Amerikaanse Global Hawk de aanval uitvoerde.

De grote vraag is nu natuurlijk of het ook echt zo is en hoe het toch mogelijk is dat de Amerikaanse regering, danwel een geheime dienst dit kon uitvoeren en dat dit geheim kon blijven.

Deze documentaire is werkelijk heel goed. Argument na argument wordt aangepakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Spanje bevindt zich nog altijd in de ontkenningsfase

Neen, we hebben geen hulp om onze banken te redden. De Spaanse premier M. Rajoy probeerde gisteren krampachtig vast te houden dat er niets ernstigs aan de hand is. Dit scenario hebben we natuurlijk wel meer gezien tijdens de Euro-crisis.

Eerst is er een lange ontkenningsfase, waarna plots moet toegegeven worden dat er wel degelijk iets aan de hand is. Griekenland had geen hulp nodig, zou niet default gaan, zal onder geen enkel beding de Euro-zone verlaten. Inderdaad, het scenario van een Griekse exit ligt nu als realistisch op tafel, alle ontkenningen ten spijt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Griekenland verlaat Euro-zone op 18 juni

De weddenschappen zijn voor geopend verklaard. Griekenland gaat de Euro-zone verlaten op 18 juni, de dag na de heruitgave van de verkiezingen. Waar of niet? Wie denkt het antwoord op deze vraag te weten, kan bij de bookmakers terecht.

De woorden van C. Lagarde, de IMF-boss, werden tijdens het voorbije weekend niet per toeval uitgesproken, ze waren wel degelijk weloverwogen. Lagarde zei het niet met zo veel worden, maar ze bedoelde eigenlijk dat de Grieken aan de lopende band het boeltje belazeren.

Ze laten de staat voor alles en nog wat opdraaien, wanneer de staat echter het verschuldigde belastinggeld komt opvragen steekt iedereen het gat in de haag.