Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 44946 tot 44950
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

AEX opent met winst

In Amsterdam is de beurs donderdag met een kleine winst geopend. Ook andere belangrijke Europese beurzen begonnen de dag voorzichtig positief. Beleggers wachten op meer duidelijkheid over het reddingsplan voor de Spaanse banken en verdere steunmaatregelen van de centrale banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Wordt de zomer van 2012 een kopie van 2008?

Regelmatig horen we de vergelijking: de huidige situatie gelijkt sterk op die tijdens de periode voorafgaand aan de val van Lehman Brothers. Ook toen stonden de banken onder druk, onder andere vanwege het feit dat al in maart 2008 Bear Stearns slechts op het nippertje kon worden gered.

In hoeverre mag de gelijkenis tussen toen en nu au serieux genomen worden? Blijkbaar heel ver, want het was niemand minder dan Robert Zoellick, president van de Wereldbank, die in de Financial Times bovenstaande boodschap kwam uitdragen. Zoellick heeft er geen goed oog in.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

'Beleggen is uit, sparen is in'

Nederlanders zijn nóg meer geld dat ze over hebben op de bank gaan zetten in plaats van het te beleggen.

Werd vijf jaar geleden 71% van het geld dat consumenten langere tijd niet nodig hadden gespaard, inmiddels is dat 81%. Dat blijkt uit de ING Vraag van Vandaag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 2 tot 3 punten hoger

De AEX opent naar verwachting hoger op grond van het hogere slot op Wall Street woensdag en de winst in Azie met als centrale vraag of de AEX de winst kan vasthouden.

Cees Smit, handelaar bij Today's Beheer verwacht dat de AEX bij opening 2 tot 3 punten kan bijschrijven. "Wall Street sloot flink hoger en ook Azie liet zich niet onbetuigd. Er lijkt zich in de VS een verwachting te ontwikkelen dat er toch een derde steunronde, ofwel QE3, aan zit te komen. Vanmiddag spreekt Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve, en wellicht dat er dan hints in die richting gesignaleerd worden", aldus Smit.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Lagarde: 'Eurozone moet eerst beslissen waarover het gaat beslissen'

De eurozone heeft nood aan een collectief akkoord over de principes die over de komende maanden moeten worden afgedwongen, eerder dan aan deadlines, zoals die eerder deze week door de Amerikaans-Hongaarse miljardair-filantroop George Soros werden opgelegd. Dat heeft Christine Lagarde, de topvrouw van het IMF, gezegd in een interview met Reuters. Lagarde is niet verzot op deadlines, ‘omdat die toch nooit worden gehaald’.

Ze geeft toe dat beslissingen eerder vroeger dan later gemaakt dienen te worden, maar benadrukt dat er eerst een akkoord moet komen over wat net moet beslist worden: “Europa ontbeert een meesterplan, een visie die een collectieve wil oplegt.”