Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 4496 tot 4500
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 september 2016

Duitse consument is opgestaan!

De Duitse consument hield lang de vinger op de knip maar dat is niet meer het geval. De combinatie van hoge werkgelegenheid, stijgende lonen, lage inflatie en zeer lage rentevoeten hebben daar volgens de Financial Times voor gezorgd.

Duitsland heeft lange tijd bijna uitsluitend gerekend op export, goed voor zo’n 40% van het BBP, om de groei aan te drijven. De lonen namen jarenlang niet toe waardoor het land zijn concurrentiekracht behield. De looneisen van de vakbonden lagen zeer laag omdat ze massale ontslagen vreesden. De gevolgen waren dat de inkomens nauwelijks stegen en de binnenlandse vraag zeer zwak was. Het hoge overschot op de lopende rekening was een gevolg hiervan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 september 2016

One of the key conditions of RBS’ £46 billion bailout is on the brink of failure

RBS’ sale of its Williams & Glyn unit – one of the key conditions it is required to fulfill after receiving a £46 billion bailout during the heart of the financial crisis – could be about to fail after Santander pulled out of negotiations to purchase it.

Talks between the two banks fell through after they failed to agree on a price for the sale of the Williams & Glyn network, the Financial Times reported on Tuesday evening citing “people briefed on the process.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 september 2016

Huizenprijs gaat door het dak: grootste stijging in 14 jaar in augustus

De huizenprijs is in augustus met zes procent gestegen, vergeleken met een jaar eerder. Dat is de sterkste stijging in veertien jaar.

De huizenprijzen zitten nog altijd flink in de lift. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster blijkt dat de gemiddelde prijs voor bestaande koopwoningen vorige maand maand op jaarbasis met 6 procent is gestegen. Dat betekende de sterkste stijging in veertien jaar tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 september 2016
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 september 2016

5 statistieken die de onwaarschijnlijke vooruitgang in de wereld illustreren

Media zijn volledig gefocust op slecht nieuws. ‘When it bleeds, it leads’, zeggen de Engelsen daaromtrent. Het is al economische crisis, hongersnood, rampen en oorlog wat de klok slaat… Men zou haast vergeten dat we in de beste periode van de ganse geschiedenis leven, staat te lezen in het boek ‘Ten Reasons to Look Forward to the Future’ van de Zweedse journalist Johan Norberg. De auteur wijst erop dat de mens op het gebied van zowel gezondheid, rijkdom, vrijheid, veiligheid, voeding als onderwijs het beste tijdperk uit de geschiedenis beleeft. Indien het geloof in het menselijk vernuft, de globalisering en de vrije markt behouden blijft, zal die situatie in de toekomst volgens Norberg bovendien alleen nog maar verbeteren. Hij haalt daarvoor niet onbelangrijk bewijsmateriaal aan. Hier zijn vijf belangrijke statistieken die aantonen dat de mensheid er steeds beter aan toe is.