Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 44951 tot 44955
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Wall Street blij met lagere Chinese rente

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger geopend. De stemming werd gesteund door een onverwachte renteverlaging in China. Beleggers wachten nog op een toespraak van voorzitter Ben Bernanke van de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex stond kort na opening 1 procent hoger op 12.542 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 1 procent tot 1328 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,9 procent tot 2869 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Beurzen verder omhoog na rentestap China

De Europese beurzen wisten donderdagmiddag de winsten verder uit te breiden. De stemming werd daarbij gesteund door een onverwachte renteverlaging in China. Daarnaast werd gewacht op meer duidelijkheid over het reddingsplan voor de Spaanse banken en een toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 1,3 procent hoger op 295,18 punten. De MidKap-index klom 1,2 procent tot 499,91 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tussen 1,4 en 2,2 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Zorgen over bankensector staan centraal in Europa

Nu de schuldencrisis omslaat in een Spaanse bankencrisis, en Spanje waarschijnlijk de steun van de eurozone zal inroepen voor de herkapitalisering van zijn banken, roepen politici en bestuurders uit de sector op tot actie om Spaanse financiele instellingen te ondersteunen en te komen met lange termijn voorstellen voor de omgang met banken "die te groot zijn om te vallen."

De Zweedse minister van financien Anders Borg roept de eurozone op onmiddellijk actie te ondernemen om de paniek in het Spaanse financiele systeem weg te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

De gruwelijkste grafiek uit Griekenland!

Er lijkt maar geen halte te komen aan de stijgende werkloosheid in Griekenland. Uit de jongste gegevens blijkt dat de Griekse jeugdwerkloosheid (tot 24 jaar) steeg tot 52,8 procent!

Ook bij de overige leeftijdscategorieën blijft de werkloosheid stijgen, waarbij de laagste werkloosheid bij de oudste werklieden in Griekenland te vinden is.

Een zeer ongezonde situatie op langere termijn…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Soros verdrievoudigt zijn positie in goud

George Soros is met zijn fonds opnieuw druk in de weer om zijn positie in goud, met name de goud ETF GLD, terug op te bouwen.

Dat blijkt uit de nieuwste gegevens afkomstig van de SEC: