Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 44956 tot 44960
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Goud en China

Goud is echt geld. Goud wordt niet gekocht om zijn waardestijging. Je koopt goud om je gespaard vermogen te verzekeren om daardoor je koopkracht in stand te houden. Met de aankoop van goud en of zilver haal je het papier uit het fiat geldsysteem en zet je het om in echte waarde via munten of baren van deze edelmetalen, welke later weer kunnen worden ingewisseld voor elke valuta die ontstaat als het financiële systeem weer gezond en betrouwbaar is.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

RTL-Z: Veel goud, zilver en koper in oude mobiele telefoons

Op het RTL-Z nieuws verscheen een kort item over de recycling van oude mobiele telefoons en andere elektronica bij het Belgische Umicore. Deze apparaten bevatten nog zoveel waardevolle metalen dat recycling zeer lucratief is. Zo haalt men uit 50.000 oude mobiele telefoons één kilo goud, tien kilo zilver en ook nog eens 420 kilo koper. Met de spotprijzen van vandaag de dag komen we op een totaalbedrag dat erg dicht bij de €50.000 ligt. Dat is dus gemiddeld €1 per oude mobiele telefoon.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

'Commodity boom' houdt nog lang aan

De trend van alsmaar dalende prijzen van grondstoffen is voorgoed gedraaid. Het grootste deel van de grondstoffenvraag werd eeuwenlang gevoed door de behoefte van een klein aantal ontwikkelde landen. De overvloed aan grondstoffen die de aarde rijk was kon naar believen worden geëxploiteerd middels technieken die steeds efficiënter werden. Zo konden de prijzen van grondstoffen decennialang dalen, hetgeen voeding gaf aan onze consumptiemaatschappij en zorgde voor verdergaande ontwikkeling.

Bijna gelijktijdig met het barsten van de internetbel knapte ook deze grondstoffentrend.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Hoe zilver opnieuw geld kan worden...

Alasdair Macleod bespreekt met Pasha Roberts de mogelijkheid van zilver als monetair alternatief in de toekomst.

Alhoewel Roberts een fictief scenario schetst in de film ‘Silver Circle’ over de rol van zilver in de toekomst, kan het wel gebruikt worden als een houvast voor de implementatie van zilver als geld.

Bron: blikopdebeurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

'Trage bankrun' eurozone al gaande

De signalen nemen toe dat een 'trage bankrun' al gaande is in Zuid-Europa, stellen een aantal gerespecteerde analisten. Als het verkopen van staatspapier en wegsluizen van spaargeld uit Spanje en Italië in het zelfde tempo zal plaatsvinden als in Griekenland, Portugal en Ierland dan dreigt een verdere kapitaalsvlucht van ruim 400 miljard euro, waarschuwt Citibank. Ondertussen nemen de problemen bij Spaanse banken verder toe en bleef premier Rajoy maandag zeer vaag over maatregelen om de sector te redden.