Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44961 tot 44965
Bron: powned.tv
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Ook Grieks journaille doet niets

In navolging van overheidsinstellingen, het openbaar vervoer, banken, scholen en eigenlijk alle andere werknemers van Griekenland hebben nu ook de Griekse journalisten hun werkzaamheden neergelegd.

Verwacht de komende 24 uur dus geen nieuws uit het noodlijdende land. Radio- en televisieconsumenten blijven verstoken van nieuws en informatie, terwijl krantenlezers het morgen moeten doen zonder hun lijfblad. De actie is een protest tegen ontslagen en achterstallig loon.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Willem Middelkoop in een filosofisch gesprek

Op 10 mei 2012 ging Willem Middelkoop met de filosoof Ad Verbrugge in duscussie tijdens Filosofie op de Zuidas. Middelkoop praat over het verleden, het heden en de toekomst. Volgens Willem Middelkoop is geld een illusie. De intrisieke waarde van ons geld is namelijk de waarde van het materiaal waar het van is gemaakt. 'Als we het grote publiek kunnen laten geloven dat het allemaal onder controle is, kunnen we het nog vrij lang uithouden', is één van de quotes uit dit gesprek met de grondstofbelegger.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Duitse bunds sluiten hoger; yields periferie stijgen flink

Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, waarbij beleggers gedurende de tweede helft van de handelsdag hun heil zochten in het relatief veilige staatspapier uit Duitsland nadat de zorgen over de Spaanse bankensector druk zette op de obligaties uit het Zuid-Europese land.

Bij een gebrek aan macro-economische cijfers en de feestdagen in Europa (Pinksteren) en de Verenigde Staten (Memorial Day) kende de dag een laag handelsvolume, waarbij de bunds aanvankelijk lager openden door goed nieuws uit Griekenland, waar de conservatieve en "pro-Europa" partij Pasok er in de peilingen goed voor staat. Daardoor lijkt een exit uit de eurozone kleiner te zijn geworden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit vlak

De Amsterdamse beurs is maandag vlak gesloten, waarbij de winst van eerder op de dag, vanwege de stijgende zorgen over met name Spanje, later op de dag grotendeels verloren gingen.

De AEX-index sloot maandag vlak op 292,76 punten, de Midkap won 0,4% op 477,93 punten en de Smallcap eindigde 0,2% hoger op 382,92 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Nauwelijks deining op Europese beurzen

De Europese aandelenmarkten beleefden maandag een zeer rustige handelsdag. De belangrijkste graadmeters kwamen nauwelijks van hun plaats. Hernieuwde hoop op een gunstige verkiezingsuitslag in Griekenland, dat daarmee wellicht voor de eurozone behouden kan blijven, kon worden afgestreept tegen aanhoudende zorgen over de Spaanse banken.