Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 44961 tot 44965
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Nasdaq wijzigt procedures rond beursgangen

Technologiebeurs Nasdaq wijzigt de procedures rond beursintroducties naar aanleiding van de problemen vrijdag rond de beursgang van Facebook. Dat heeft het beursbedrijf maandag laten weten.

Door de enorme toestroom aan koop- en verkooporders rond de langverwachte beursintroductie van Facebook, raakten de systemen overbelast. De handel in aandelen Facebook begon daardoor ruim een halfuur later dan gepland. Bovendien konden mogelijk niet alle geplaatste orders worden verwerkt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Werkloosheid: de drie regio's van de schaamte

In de wereld zijn drie regio’s waar de economische mislukkingen zich opstapelen; het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Europa. Het zijn regio’s die er niet in slagen werkgelegenheid te creëren en die hun jongeren hebben opgeofferd.

Wanneer men de politieke bewegingen in deze landen aanschouwt: de zogenaamde ‘Lentes’ of de verkiezingsoverwinningen van extreme partijen, moet de reden daarvoor enkel worden gezocht bij de sociale en economische onmacht. Met andere woorden: het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Europa zijn de slechts beheerde regio’s ter wereld, schrijft Eric Le Boucher op Slate.fr.

Wie het daar niet mee eens is kan het laatste rapport van de International Labour Organisation er op nalezen:

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Beleggers 'ontvrienden' Facebook

Facebook ging maandag bij opening van de beurs in New York hard onderuit. Kort na het begin van de handel stond het aandeel 13,6 procent lager op 33,01 dollar. Dat is bijna 5 dollar onder de koers van 38 dollar waarvoor het vorige week vrijdag in de markt werd gezet.

De beursintroductie van Facebook verliep vrijdag al niet zoals gewenst. De door veel beleggers verwachte koersexplosie bleef uit en het aandeel sloot maar ternauwernood in de plus.

De verwachtingen waren hooggespannen, mede omdat Facebook kort van tevoren wegens de grote belangstelling zowel de introductiekoers als het aantal uitgegeven stukken had verhoogd.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Facebook flink onderuit op Nasdaq

Het aandeel Facebook is kort na de openingsbel op schermenbeurs Nasdaq met veertien procent gedaald en eindigt fors onder de introductiekoers.

Dat dat vrijdag niet gebeurde, kwam door steunaankopen door de begeleidende banken, waaronder Morgan Stanley, die vandaag trouwens ook lager noteert.

Het lijkt erop dat de begeleidende banken nu niet inspringen. “Dit is wat de markt er echt van denkt”, zeggen commentatoren bij Bloomberg. Het is een duidelijke indicatie dat beleggers de aandelen te duur vinden. Een koers van 38 dollar is 76 maal de verwachte winst.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Studenten steeds dieper in de schuld

Studenten lenen gemiddeld 365 euro per maand. Na vier jaar studeren komt ze dat op een schuld te staan van 17,5 duizend euro. Dat heeft het Nibud uitgezocht.

Het Nibud zegt dat de studentschuld alleen maar zal toenemen als de overheid haar bezuinigingen gaat doorvoeren. Annemarie Koop, woordvoerder van het Nibud: "Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna een vijfde geen zorgtoeslag krijgt en ruim tien procent geen belastingaangifte doet. Hierdoor lopen ze veel geld mis."