Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44976 tot 44980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Wat gaan de Ieren op 31 mei zeggen?

Ierland heeft grote vooruitgang geboekt, daar is iedereen het over eens. Waarschijnlijk was het groene eiland op eigen kracht uit de crisis geraakt, ware het niet dat Griekenland de inspanningen geleverd door de Ieren op een spijtige wijze teniet hebben gedaan.

Ierland droomde in stilte zelfs van een terugkeer naar de financiële markten, maar die droom lijkt nu even van de voorgrond verdwenen. Het wankelende Griekenland doet opnieuw vraagtekens rijzen bij de houdbaarheid van de kwetsbare evenwichten die dankzij de steunprogramma’s bij andere perifere landen werden bereikt.

Meerderheid van Ieren is pro Europa

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Krimp Spaanse economie zet door in KW2, zorg markten houdt aan

De economie in Spanje zal ook in het tweede kwartaal krimpen, verklaart de Spaanse minister van financien Luis de Guindos maandag tijdens een conferentie. Het nieuws wakkert de zorgen omtrent het Zuid-Europese land verder aan, vooral nadat er tijdens de G8-top van afgelopen weekend in de Verenigde Staten geen concrete afspraken werden gemaakt om de schuldencrisis in Europa verder te bestrijden.

Volgens de Guindos zal de Spaanse economie in deze verslagperiode op kwartaalbasis met 0,3% krimpen. Dit is in lijn met de verwachte krimp van 1,7% die voor heel 2012 ingeschat wordt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Spanje krijgt armengeld sneller betaald

Spanje krijgt bijna 1 miljard euro aan Europese subsidies sneller betaald, meldde Europees commissaris Johannes Hahn (Regiobeleid) maandag.

Het gaat om subsidies voor allerlei projecten voor arme regio's. Het noodlijdende Spanje gaat de declaraties sneller indienen. Bovendien liggen op de Brusselse bureaus nog veel Spaanse declaraties, sommige zelfs van meer dan 5 jaar geleden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Nasdaq wijzigt procedures rond beursgangen

Technologiebeurs Nasdaq wijzigt de procedures rond beursintroducties naar aanleiding van de problemen vrijdag rond de beursgang van Facebook. Dat heeft het beursbedrijf maandag laten weten.

Door de enorme toestroom aan koop- en verkooporders rond de langverwachte beursintroductie van Facebook, raakten de systemen overbelast. De handel in aandelen Facebook begon daardoor ruim een halfuur later dan gepland. Bovendien konden mogelijk niet alle geplaatste orders worden verwerkt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Werkloosheid: de drie regio's van de schaamte

In de wereld zijn drie regio’s waar de economische mislukkingen zich opstapelen; het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Europa. Het zijn regio’s die er niet in slagen werkgelegenheid te creëren en die hun jongeren hebben opgeofferd.

Wanneer men de politieke bewegingen in deze landen aanschouwt: de zogenaamde ‘Lentes’ of de verkiezingsoverwinningen van extreme partijen, moet de reden daarvoor enkel worden gezocht bij de sociale en economische onmacht. Met andere woorden: het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Europa zijn de slechts beheerde regio’s ter wereld, schrijft Eric Le Boucher op Slate.fr.

Wie het daar niet mee eens is kan het laatste rapport van de International Labour Organisation er op nalezen: