Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 44976 tot 44980
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Bernanke tempert verwachtingen beleggers

De Amerikaanse aandelenbeurzen wisten donderdag de winst goed vast te houden, ondanks een lichte teleurstelling over de toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke. Beleggers hadden gehoopt dat Bernanke donderdag aanwijzingen zou geven dat de Federal Reserve binnenkort nieuwe steunmaatregelen voor de economie zou treffen. Dat gebeurde niet, maar de graadmeters bleven toch op positief terrein.

De Dow-Jonesindex stond in de vroege middaghandel 0,9 procent hoger op 12526 punten. De S&P 500-index noteerde 0,7 procent hoger op 1323 punten en technologiebeurs Nasdaq stond 0,4 procent in de plus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Fitch verlaagt waardering Spanje

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de waardering van de staatsschulden van Spanje met drie stappen verlaagd. De waardering staat nu op 'BBB' en een verdere verlaging is niet uitgesloten.

Fitch meldt in een toelichting dat Spanje extra gevoelig is voor de Europese schuldencrisis als gevolg van buitenlandse schulden. Spanje zou grote kans hebben om 'besmet' te worden door de problemen in Griekenland.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Wat wil Merkel?

Duitsland is het land dat er het meeste baat bij heeft om de euro te redden, maar het doet daarvoor veel te weinig, schrijft Juan Luis Cebriàn op de Spaanse versie van de Huffington Post:

‘De crisis in de eurozone zet Europa voor een historische uitdaging. Mocht de eenheidsmunt verdwijnen dat is de kans groot dat het project van een politieke eenheid mee ondergaat. Zeven decennia zullen dan verloren zijn, het grootste menselijke project sinds de Tweede Wereldoorlog heeft dan gefaald. De omvang van zo’n ramp is amper te bevatten...

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Europese staatsobligaties sluiten lager

Duitse bunds sluiten donderdag lager, nadat de markt positief reageerde op de renteverlaging door de Chinese centrale bank.

De People's Bank of China (POBC) maakte rond het middaguur bekend zijn belangrijke eenjarige rentetarief te verlagen met 0,25 procentpunt in een poging groei het hervormingen van het financiele systeem te stimuleren.

De markt reageerde positief, waardoor de risicobereidheid onder beleggers een vlucht nam en bunds uit de gratie waren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Ook China bereidt zich voor op potentiële Griekse exit

Wie er nog aan twijfelde dat het echt menens was met een mogelijke Griekse exit uit de Euro-zone, mag zijn laatste illusies opbergen. Zelfs de Chinezen houden nu wel degelijk rekening met een dergelijk scenario, meer bepaald wat de economische gevolgen er van betreft.

De Chinezen zijn er namelijk beducht voor dat een Grexit de wereldeconomie opnieuw in een recessie gaat duren en dat op een moment dat de Chinese economie nog in belangrijke mate afhankelijk is van de export. De bocht van export- naar consumentengerichte economie blijkt moeilijker te maken dan eerst was gedacht.