Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 44986 tot 44990
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Vertrouwen in Europa slinkt zienderogen

Het vertrouwen van consumenten en bedrijfsleiders in Europa zakt steeds dieper weg. Bovendien zit het sentiment in dalende lijn.

Dit voorspelt weinig goeds voor het Europese BBP in de komende maanden. Een forse krimp behoort steeds meer tot de mogelijkheden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

David Morgan ontsnapt uit de ZILVERMATRIX

De boog moet niet altijd gespannen staan. David Morgan pakte onwerkelijke shortpositie in de zilvermarkt op een ludieke manier aan met een persiflage op de film ‘The Matrix’.

Het filmpje dateert van 2010 maar is nog steeds van toepassing

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Fitch verlaagt kredietstatus 8 Spaanse autonome regio's

Kredietbeoordelaar Fitch Ratings heeft de kredietstatus van acht Spaanse autonome regio's verlaagd, meldt het ratingbureau donderdag in een persbericht. Tevens geldt voor de gebieden een negatieve outlook.

Naast de autonome regio's van Madrid, verlaagd naar A- en Baskenland, omlaag naar A+, werd ook de kredietstatus van Andalusie, Asturie, Murcia, Catalonie, Cantabrie en de Canarische eilanden verlaagd. Die regio's kwamen allen in de BBB+ of BBB- categorie terecht.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Goud voor het einde van het jaar weer veilige vluchthaven

Zolang goud correlatie blijft vertonen met risicobeleggingen moeten beleggers op korte termijn rekening blijven houden met volatiliteit van de goudprijs. Analisten verwachten echter dat goud voor het einde van het jaar zijn rol als veilige vluchthaven weer zal vervullen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Monti vraagt ECB om actie

De onrust over de schuldencrisis in de eurozone dreigt Italië opnieuw in grote problemen te brengen. Dat zei de Italiaanse premier Mario Monti donderdag op een congres in Brussel. Hij riep de Europese Centrale Bank (ECB) daarom op actie te ondernemen om de stabiliteit van de eurozone te bewaken.

,,Ik denk dat de ECB binnen de grenzen van zijn verantwoordelijkheid de stabiliteit van de eurozone moet verzekeren'', zei Monti. ,,De werking van het monetaire beleid kan in twijfel worden getrokken als renteverschillen tussen landen volledig los komen te staan van het reële beleid dat in die landen wordt gevoerd, zoals onlangs is gebeurd.''