Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 44986 tot 44990
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

CFTC bevestigt onderzoek bij JPMorgan Chase

De Amerikaanse toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is een onderzoek begonnen naar mogelijke strafbare handelingen bij JPMorgan Chase. Dat maakte de toezichthouder maandag bekend. De bank leed onlangs een handelsverlies van 2 miljard dollar (ruim 1,5 miljard euro).

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX eindigt 0,6% hoger

De Amsterdamse beurs is maandag met een winst van 0,6% geeindigd, na een week van verliezen, waarbij de markt met name de Amerikaanse beurzen volgde op een dag waarbij het ontbrak aan impulsen.

De AEX-index sloot maandag 0,6% hoger op 290,54 punten, de Midkap won 1,4% op 473,13 punten en de Smallcap eindigde 1,0% hoger op 377,73 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Koers van aandeel Facebook ploft!

Het stond in de sterren geschreven: het aandeel van Facebook ging maandagmorgen meteen meer dan 10 procent onderuit op zware volumes.

De snelle jongens willen uit FB omdat ze beseffen dat 100 miljard dollar wel heel veel geld is voor een website nog niet goed weet hoe ze bijna 1 miljard gebruikers gaan monetariseren.

De marktwaarde van Facebook werd bijna 10 miljard dollar lichter op enkele uren tijd. We zijn benieuwd waar het in de komende dagen heen gaat met het aandeel, maar we vinden +$90 mrd nog steeds veel geld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Wat gaan de Ieren op 31 mei zeggen?

Ierland heeft grote vooruitgang geboekt, daar is iedereen het over eens. Waarschijnlijk was het groene eiland op eigen kracht uit de crisis geraakt, ware het niet dat Griekenland de inspanningen geleverd door de Ieren op een spijtige wijze teniet hebben gedaan.

Ierland droomde in stilte zelfs van een terugkeer naar de financiële markten, maar die droom lijkt nu even van de voorgrond verdwenen. Het wankelende Griekenland doet opnieuw vraagtekens rijzen bij de houdbaarheid van de kwetsbare evenwichten die dankzij de steunprogramma’s bij andere perifere landen werden bereikt.

Meerderheid van Ieren is pro Europa

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Krimp Spaanse economie zet door in KW2, zorg markten houdt aan

De economie in Spanje zal ook in het tweede kwartaal krimpen, verklaart de Spaanse minister van financien Luis de Guindos maandag tijdens een conferentie. Het nieuws wakkert de zorgen omtrent het Zuid-Europese land verder aan, vooral nadat er tijdens de G8-top van afgelopen weekend in de Verenigde Staten geen concrete afspraken werden gemaakt om de schuldencrisis in Europa verder te bestrijden.

Volgens de Guindos zal de Spaanse economie in deze verslagperiode op kwartaalbasis met 0,3% krimpen. Dit is in lijn met de verwachte krimp van 1,7% die voor heel 2012 ingeschat wordt.