Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44996 tot 45000
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Spaanse rente blijft ver boven 6 procent

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties stond maandag nog steeds ver boven de 6 procent. Evenals eind vorige week lag het rentepercentage op de langlopende leningen rond 6,3 procent. Een niveau boven de 6 procent wordt door veel economen op de lange termijn als niet dragelijk gezien.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Verliest goud zijn glans, laatste kans om af te bouwen?

In de afgelopen jaren is er sprake geweest van een duidelijk stijgende trend in de prijs van het goud. Vanaf de bodem in 2008 is de prijs gestegen van $ 750 naar een top van $1.900 vorig jaar augustus. Er lijkt nu een trenddraai in de maak. Lees de analyse van André Brouwers.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Nationale Bank van België leent 84 ton goud uit

De Nationale Bank van België heeft het voorbije jaar gemiddeld 84 ton goud uitgeleend. Het gaat om 37 procent van de totale goudvoorraad van de instelling. Dat blijkt uit cijfers van federaal minister van financiën Steven Vanackere.

De Nationale Bank van België beschikt over een goudvoorraad van 227 ton. Voor het uitlenen van een gedeelte van die reserves zou de instelling volgens de krant De Tijd een vergoeding van 6 miljoen euro tot 7 miljoen euro hebben ontvangen. De goudvoorraden worden uitgeleend aan commerciële banken.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Rusland: Westerse landen overwegen aanval op Iran

Westerse landen denken serieus na over militair ingrijpen in Iran. Dat heeft de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken dit weekend gezegd na afloop van de G8-top in de Verenigde Staten.

'Een aanval op kerncentrales in Iran zou enorme gevolgen hebben – een groot regionaal conflict dreigt en duizenden Iraanse raketten staan op scherp.'

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Duitse bunds lager: rente iets hoger

Duitse bunds noteren maandag lager in de ochtendhandel, terwijl de markten de verklaringen van de G-8 over het afgelopen weekend verwerken, die een verschuiving van de nadruk op bezuinigingen naar het belang van groei vertoonden.

De G-8 verklaarde zowel economische groei te willen stimuleren als financiele spanning te willen bestrijden. De industriele landen waren het erover eens dat er inspanningen moeten worden verricht om Griekenland in de eurozone te houden.