Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44996 tot 45000
Bron: emerce.nl
Geplaatst: zondag 27 mei 2012

’2000 ontslagen bij RIM’

BlackBerry-maker Research in Motion gaat de komende week ten minste tweeduizend ontslagen aankondigen. Dat meldt de Canadese krant Globe & Mail vandaag op basis van anonieme bronnen.

RIM heeft wereldwijd 16.500 werknemers. Vorig jaar werden ook al eens tweeduizend banen geschrapt, maar dit keer zouden het er nog wel eens meer kunnen worden, suggereert Globe & Mail. Het Canadese bedrijf verliest steeds meer marktaandeel aan de iPhone en toestellen met Android.

Bron: beursdetective.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Ging de Irak-Oorlog om de oliedollar?

Het is een vaak gehoorde opmerking: "Amerika viel Irak binnen voor de olie. Dit is geen vreemde conclusie, aangezien er nooit massavernietigingswapens zijn gevonden en Amerika de olie in het land hard nodig had. Maar er speelde meer dan alleen het fysieke oliebelang dat Amerika zou hebben bij een inval in Irak, Irak bedreigde mogelijk ook de dollar als wereldreservemunt.

Vier dagen nadat Irak Koeweit binnenviel gingen de sancties tegen Irak van start. Er werden door de VN economische sancties ingevoerd (Amerika speelde hierin een grote rol) tegen Irak die de economie behoorlijke schade zouden toebrengen. Er werd bijna een totaal handels en financieel embargo opgelegd. De officiële reden om dit embargo in te voeren, was om uit Irak uit Koeweit te laten terugtrekken en om ervoor te zorgen dat Irak haar massavernietigingswapens zou opgeven. Het lijkt er echter vooral op dat de VS -net als ze dat op dit moment doet in de kwestie Iran- de rest van de wereld wilde meeslepen in een van hun geopolitische machtsoperaties. Het embargo op Irak zorgde er namelijk voor dat de VS Irak onder controle konden houden en dat was hard nodig. De VS had namelijk de golfstaten en landen als Saoedi-Arabië in de tang, maar op Irak (toch een van de belangrijkste landen in het Midden-Oosten) had de VS geen grip. De VS vonden het embargo op Irak -ondanks de ernstige gevolgen die het embargo had op het Irakese volk- dus wel best. Dat er geen enkel bewijs was voor de massavernietigingswapens was blijkbaar ook geen enkel probleem om toch verregaande sancties door te voeren. Maar de VS hielden even geen rekening met het werkelijke massavernietingswapen van Irak: de olie-euro.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

IMF-topvrouw Lagarde tegen Griekenland: verwacht geen sympathie

Christine Lagarde afgelopen week tijdens een speech op de Harvard Kennedy School in Cambridge in de Verenigde Staten.

Christine Lagarde, hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, zegt meer sympathie te hebben voor kinderen die geen toegang hebben tot goed onderwijs in Afrika dan met de mensen die in armoede leven in Athene. Het is tijd om terug te betalen, waarschuwt Lagarde in een interview met de Britse krant The Guardian.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

Underperformance van goudmijnen blijft me fascineren

De underperformance van de goudmijnen blijft me fascineren. Er wordt veel over gezegd maar nergens lees ik eigenlijk een sluitende verklaring voor deze wanprestatie. Je hebt hier een grondstof die 500% duurder wordt en de marges van producenten doet exploderen. Heel wat productieve mijnen verdienen vandaag $800 tot $1000 per ounce goud die ze produceren.

Seabridge Gold has over $200 billion worth of gold and other metals in the ground at just one project…  Yet as I write, at $13 a share, Seabridge's stock market value is only $580 million.

Seabridge shares have fallen by nearly two-thirds since their highs last April (13 months ago). The crazy part of this fall is… the price of gold today is actually higher than it was last April, when Seabridge shares were in the mid-$30s…

It's not just Seabridge – the whole universe of gold stocks has been decimated.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012

India importeerde afgelopen jaar recordbedrag aan goud en zilver

De waarde van al het goud en zilver dat door India werd geïmporteerd bereikte in het fiscale jaar 2011-2012 een nieuw record. Dat maakte de Indiase minister van Financiën bekend in een brief naar het Indiase parlement. In de periode 2011-2012 groeide de import van goud en zilver tot $61,5 miljard, terwijl het in 2008-2009 nog maar $22,8 miljard was. De prijzen van beide edelmetalen stegen gedurende deze periode minder hard, waaruit we kunnen concluderen dat de geïmporteerde volumes ook flink zijn toegenomen.

[...]