Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 451 tot 455
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017

Rusland en China willen satellietsysteem integreren?

Het Chinese persbureau Xinhua meldt Rusland en China van plan zijn hun satellietsystemen te bundelen, waarmee het Chinese satellietsysteem Beidou wordt opgewaardeerd van een regionale naar een globale dekking. China zou gebruik mogen maken van het Russische GLONASS systeem, dat al langer in de lucht is en dat met in totaal 27 satellieten rondom de aarde een wereldwijde dekking heeft.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017

Het probleem van de centrale bankiers

De centrale bankiers komen bijeen in de Amerikaanse vallei Jackson Hole voor een driedaags economisch symposium, samen met allerhande beleidsmakers en academici. Volgens macro-econoom Kees de Kort willen de centrale bankiers terug naar hun normale positie, maar de grote vraag is hoe.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017

Rusland voegt bijna 12,5 ton goud aan reserve toe

Rusland heeft in juli 400.000 troy ounce goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit nieuwe cijfers die de Russische centrale bank deze week naar buiten bracht. Met de toevoeging van omgerekend bijna 12,5 metrische ton groeit de totale goudvoorraad van het land naar meer dan 1.729 ton, goed voor een zesde plaats op de ranglijst van landen met de grootste reserves van het edelmetaal. Alleen de Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Frankrijk en China hebben meer edelmetaal in de kluis liggen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017

'Bitcoin ongeschikt als vervanger van geld'

Virtuele valuta's zoals bitcoin en ether zouden vanwege de sterke waardeschommelingen ongeschikt zijn als vervanging van reguliere munteenheden zoals de dollar en euro.