EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
60
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 4501 tot 4505
Geplaatst op: maandag 5 december 2016

Winnaar Italiaans referendum is… Donald Trump

Eén van de grote winnaars van het Italiaanse referendum is toekomstig Amerikaans president Donald Trump. In de aanloop naar het referendum werd immers massaal gebruik gemaakt van taktieken die ook Trump heeft gehanteerd om de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten te winnen.

Dat zegt Jacopo Barigazzi, correspondent van de nieuwssite Politico. Barigazzi verwijst daarbij naar de retoriek die in Italië de voorbije dagen werd gehanteerd en waarin de traditionele politiek werd verguisd en volop valse verhalen en beledigingen werden rondgestrooid.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 5 december 2016

Deze foto zegt alles over hoe de wereld dit jaar veranderde

In april zaten de politieke leiders van de G-5 nog aan tafel in het Duitse Hannover. De leiders van de 5 grootste industriële landen ter wereld bespraken er de toekomst. Van deze 5 wereldleiders blijft er 6 maanden later nog maar 1 over. En ook die hangt aan een zijden draadje.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 december 2016

Het is tijd voor goud om terug te blinken

Financiële markten staan erom bekend om beleggers op het verkeerde been te zetten. Afgelopen zomer botste de goudprijs op een langetermijnweerstand op het moment dat het sentiment ontzettend positief was. Hét signaal voor een correctie. Nu staan we net voor het tegenovergesteld, tijd voor een heropleving?

Na de beste eerste 6 maanden in 30 jaar waren beleggers euforisch over goud op het moment dat er zich een technische weerstand aanbood. Een gezonde correctie was dus nodig om de goudprijs later opnieuw boven deze weerstand te duwen. Die correctie lijkt nu bijna ten einde.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 december 2016

Italiaanse 'nee' verandert weinig

Hij had het al voorspeld: de Italiaanse 'nee', maar de uitgesprokenheid van de uitkomst verrast zelfs macro-econoom Kees de Kort. Wat betekent het nou eigenlijk voor de Italianen? De Kort denkt dat er weinig zal veranderen.

'Het is de wind in de rug voor de euro-sceptici', zegt De Kort. 'Maar veel zal er niet veranderen.' Ook niet voor de banken, meent hij. 'Dat probleem lag al op tafel en dat blijft daar liggen. Alleen zal het waarschijnlijk meer aandacht krijgen vanwege de politieke veranderingen die in Italië op komst zijn. Maar op korte termijn zal er niets gebeuren.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 5 december 2016

De wetenschap achter impulsaankopen

De consument is vaak een gemakkelijk doelwit voor marketeers, die immers over een groot arsenaal verfijnde instrumenten kunnen beschikken om een verkoop te stimuleren. Dat schrijft Eleanor Smith in het magazine The Atlantic. Smith wijst erop dat marketeers door de wetenschap een groot aantal tactieken hebben aangereikt gekregen om de klant tot impulsaankopen te bewegen. “Onder meer is wetenschappelijk bewezen dat consumenten aangetrokken worden door producten die zich in het midden van het winkelrek bevinden, terwijl ook de formulering van de prijzen een duidelijke impact heeft op de belangstelling van de consument,” aldus Eleanor Smith.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs