Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 45006 tot 45010
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Regering: begrotingstekort 2012 van 4,2%

De regering onder leiding van demissionair Mark Rutte heeft de verwachtingen voor het begrotingstekort in 2012 moeten verhogen doordat de verslechterde economie de inkomens zal raken en de uitgaven aan werkloosheidsuitkeringen zijn opgelopen, maakt het ministerie van Financien vrijdag bekend.

Bron: sparenofbeleggen.com
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Einde bankspaarhypotheek in zicht?

Sinds de introductie in 2008 is banksparen aan een enorme opmars bezig en heeft enorm aan populariteit gewonnen. Zo ook de bankspaarhypotheek, waarbij fiscaal optimaal gespaard kan worden voor de aflossing van de hypotheekschuld aan het einde van de looptijd. Als het aan de ministerraad ligt is dit binnenkort echter verleden tijd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Moody's verlaagt kredietstatus Noordse banken

De Europese schuldencrisis laat ook zijn sporen na in de Noordse niet-eurolanden Noorwegen en Zweden, met een verlaging van de kredietstatus van een aantal van hun banken.

Moody's gaat over tot de verlagingen vanwege de sterke mate waarin de banken afhankelijk zijn van het financieren van groothandelaren, lage winstmarges en de risico's voor de kwaliteit van de activa. Dit laatste komt onder andere voort uit de blootstelling van de Zweedse economie aan de zwakte in Europa en de hypotheken met variabele rentes die kunnen lijden onder rentewijzigingen.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Beurzen zetten herstel voort

De Europese beurzen wisten vrijdag het herstel van een dag eerder voort te zetten. De graadmeters trokken zich op aan het Duitse consumentenvertrouwen, dat ondanks de slechte berichten over de schuldencrisis onveranderd is gebleven. Ook werd gespeculeerd op nieuwe steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

Bijna iedereen verliest koopkracht in 2013

Dat blijkt uit de koopkrachtcijfers in de definitieve versie van het begrotingsakkoord van het kabinet en de fracties van VVD, CDA, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie, zoals minister Jan Kees de Jager van Financiƫn dat vrijdag naar de Kamer heeft gestuurd.